Friday The 13th


Película | Fecha de lanzamiento: 1982 | Medio: Vinyl
 

¡Subscríbete!

¡Manténgase informado y obtener mejor acceso a la información de los coleccionistas!





 

# Pista   Duración
1.Theme from Friday the 13th, Part 33:17
2.Introduction to Horror11:34
3.Excerpts in Terror5:14
4.Moments of madness15:10
 35:15
Manda tu crítica Ocultar reseñas en otros idiomas

 

Friday The 13th - 10/10 - Crítica de Sybren van der Schoot, Publicado en (Neerlandés)
13 mei 1980 markeerd het begin van de slasherfilm periode waarin Friday the 13th, de tot nu toe langst lopende slasherfilmreeks allertijden, zijn debuut maakte. Schrijver Victor Miller en regisseur Sean Cunningham teamden samen om de 'Griezeligste horrorfilm aller tijden' te maken. Hoewel het nooit de intentie was om er een franchise van te maken, bleek de film zo'n succes dat een sequel ( of 11) niet kon uitblijven. Inmiddels is Jason Voorhees een van de grootste horroriconen ter wereld, herkenbaar aan z'n hockeymasker, kale kop en kapmes, en een onverzadigbare drive om iedere kampleider of bezoeker naar de andere wereld te helpen.
In 1982, het jaar dat Friday the 13th, part 3D in de bioscopen draaide, besloot Paramount Pictures dat er ook een soundtrack album van af kon, en kwam er een Lp uit met suites van de eerste 3 films. Harry Manfredini weet een unieke score te bedenken met het overbekende Ki-Ki, Ma, Ma-geluid dat in Friday 1 nog in Mrs. Voorhees gestoorde hoofd rondspookt, maar later onafscheidelijk bij haar ondode zoon Jason klinkt.
De CD begint met de disco main title van Friday 3 ( ooit zelfs een bescheiden hit in de discotheken, en onder Manfredini en Michael Zager's nickname Hot Ice ook op single uitgebracht)
Daarna begint de horror met 3 suites uit de eerste 3 films. Draai de soundtrack en je waand je in de bossen van Camp Crystal Lake, onder de constante dreiging van Jason of zijn moeder.
Manfredini wist zijn stempel op bijna alle Friday's te drukken, behalve deel 7, 8 en de remake, maar het sfeertje van de eerste quadrologie valt niet te overtreffen.
Al met al een zeer gewilde soundtrack en een uniekum in de slashermuziek.


Notificar un error o enviar información adicional!: Iniciar

 



Más