Cat's Eye


Intrada Special Collection 21/07/2015 CD (720258532824)
Película Estreno de película: 1985
 

¡Subscríbete!

¡Manténgase informado y obtener mejor acceso a la información de los coleccionistas!





 

# Pista   Duración
1.Cat’s Eye Intro0:53
2.Cat Chase (Main Title)2:31
3.Help Me0:35
4.The Cat Room1:58
5.Closet Case3:18
6.Delusion0:49
7.Bumper To Bumper1:50
8.First Smoke3:28
9.Cat Escape0:33
10.To Quitters Incorporated0:29
11.Cat In Atlantic City1:03
12.Television Message0:28
13.O.K. To Cross0:20
14.The Decision2:14
15.Bird Escort5:18
16.You Have My Wife1:52
17.Mr. Cressner Falls1:01
18.A Visitor In Wilmington1:38
19.Nighttime0:43
20.In Amanda’s Room4:06
21.Mom Has A Plan1:38
22.The Troll Arrives1:34
23.Trying To Get To Amanda4:15
24.Troll Fight4:09
25.General’s Love Of Amanda2:10
 
Extra
26.Cat Chase (Intro & Main Title Film Edit)3:31
 52:24
Manda tu crítica Ocultar reseñas en otros idiomas

 

Cat's Eye - 03/10 - Crítica de Lammert de Wit, Publicado en (Neerlandés)
De Amerikaanse film Cat's Eye is een thrillerachtige vertelling waarin een kat het verbindende element is tussen drie op zichzelf staande verhalen van de bekende auteur Stephen King. De film is geregisseerd door Lewis Teague (The Jewel of the Nile), die met Cujo al eerder een King horrorverhaal verfilmde. De film is goed ontvangen en hoewel het bioscoopbezoek wat mager was, kwam deze goed uit de kosten.
Als de film begint probeert een kat weg te komen voor een hond, maar op zijn vlucht wordt hij gevangen en komt zo in het eerste verhaal terecht. Dit verhaal gaat over een bedrijf die mensen helpt te stoppen met roken. Quitters Inc demonstreert aan een stopper (James Woods) een kooi, met daarin de kat. Vervolgens wordt de kooi onder spanning gezet en begint de kat als een gek te springen. De man wordt gezegd dat als hij betrapt wordt met roken, dat dan zijn vrouw in de kooi belandt. Bij een tweede keer zijn dochter...
In het tweede verhaal wordt een man ontvoerd die een slippertje had met de vrouw van een gangster. Hij wordt door de gangster vervolgens gedwongen om in een flat buitenom over het randje van het penthouse te lopen. Hij mag de vrouw meenemen als hij daarin slaagt, maar niet alle houvast zit even goed vast...
In die flat was ook de kat aanwezig, die vervolgens weet weg te komen en op een trein springt, die hem naar een meisje (Drew Barrymore) brengt. Het derde verhaal begint...

Behalve z'n werk voor blockbusters, maakt Alan Silvestri ook uitstapjes naar meer low profile films, zoals Cat's Eye. En deze film is niet alleen low profile, maar vooral ook low-budget, waardoor Silvestri niet kon uitpakken met grootste orkestrale bombast. In plaats daarvan maakte Silvestri voor deze film een volledig elektronische score. De film stamt uit de tachtiger jaren van de vorige eeuw, toen de elektronische muziek nog nauwelijks echt ontwikkeld was. En dat is aan de score goed te horen, want de klankkleur is behoorlijk kunstmatig en geeft een zware plastic smaak in de mond.

De muziek van Silvestri is in de meeste tracks toch wel erg eenvoudig, hoewel er in een aantal tracks ook wel meer complexe harmonieën gepresenteerd worden. Maar de synthesizerklanken spreken nauwelijks aan en komen vaak erg simplistisch over, hoewel de muziek in de film wellicht prima zal werken. Ik heb de film jaren geleden gezien, maar kan me de muziek niet meer herinneren. Dat heeft kennelijk geen indruk gemaakt.

Silvestri presenteert z'n muziek met de nodige spanning en de effecten voegen daar nog een dimensie aan toe. Met aparte klanken en galmeffecten op een karige elektronische underscore blijft de muziek behoorlijk aan de minimalistische kant, waarbij de melodie vaak wat statisch en stijfjes overkomt. Zwierigheid en speelsheid kom je nauwelijks tegen in de score en ook niet op deze Intrada Special Edition versie daarvan. Met een lengte van bijna een uur duurt het allemaal wel wat lang, want ruimschoots voor het einde ben je de muziek wel zo ongeveer zat. Dan is de Original score van Cat's Eye een betere keus met z'n lengte van nog geen half uur. Maar of het nu een half of een heel uur is, deze muziek biedt sowieso nauwelijks luisterplezier.

Kortom, met zijn score voor Cat's Eye heeft Alan Silvestri vooral een budget-score afgeleverd. De muziek is volledig elektronisch en klinkt toch wel erg gedateerd. De opzet van de muziek is nogal eenvoudig, met veel elektronische klanken en effecten. Het levert al met al geen prettige luisterervaring op. Ook de lengte van ruim 52 minuten helpt niet mee. De waardering komt dan ook niet hoger dan 32 uit 100.
Premiere expanded CD release of early Alan Silvestri score for Stephen King horror trilogy. Lewis Teague directs, James Woods, Drew Barrymore, Alan King, Robert Hays star, Stephen King scripts. Three creepy tales stay related through recurrence of cat as picture progresses. Morbid 'Quitters, Inc.' opens, Suspenseful 'The Ledge' follows, frightening 'General' concludes. Along the way, mayhem, revenge and wild battle with troll all play roles. Silvestri anchors with heroic theme for the cat, cut from similar thematic cloth as his very next score, Back To The Future. Idea is used sparingly, allowing it to make dramatic appearances in key sequences. Theme also offers gentle, haunting beauty in bell-like iteration when Samantha (Barrymore) and General (the cat) join in third segment. Battles with troll that climax third story are exciting, flavorful highlights as are intense clusters of sound that permeate 'The Ledge'. Expanded significantly from original 1985 LP, new Intrada release is mastered from two-track stereo session mixes made by Dennis Sands at Group IV Recording in Hollywood. Silvestri mastered use of the Yamaha DX-7 to create vivid, fully-composed synthesizer score, drawing from experience he had one year earlier with large-scale scoring efforts for Romancing The Stone. Informative liner notes by John Takis plus dramatic, flipper booklet cover designed by Joe Sikoryak add to the thrills. Intrada Special Collection CD available while quantities and interest remain!
Trailer:





Otras versiones de Cat's Eye (1985):

Cat's Eye (2022)


Notificar un error o enviar información adicional!: Iniciar

 



Más