Il Mio nome è Nessuno
Special expanded edition


GDM Music (4029758590423)
Película | Fecha de estreno: 06/12/2004 | Medio: CD, Descarga
 

¡Subscríbete!

¡Manténgase informado y obtener mejor acceso a la información de los coleccionistas!





 

# Pista   Duración
1.Il mio nome è nessuno3:08
2.Buona fortuna Jack5:04
3.Mucchio selvaggio2:38
4.Se sei qualcuno è colpa mia4:45
5.Con i migliori auguri2:02
6.Uno strano barbiere6:56
7.Più belle delle Valchirie2:17
8.Una insolita attesa2:01
9.Balletto degli specchi1:30
10.La favola dell'uccellino1:46
11.Il mio nome è nessuno3:12
12.Buona fortuna Jack1:51
13.Mucchio selvaggio1:17
14.Uno strano barbiere3:02
15.Il mio nome è nessuno2:19
16.Se sei qualcuno è colpa mia7:19
17.Buona fortuna Jack5:26
18.Mucchio selvaggio1:13
19.Uno strano barbiere3:07
20.Mucchio selvaggio3:32
21.Il mio nome è nessuno1:30
22.Mucchio selvaggio2:32
23.Se sei qualcuno è colpa mia4:31
 72:58
Manda tu crítica Ocultar reseñas en otros idiomas

 

Il Mio nome è Nessuno - 09/10 - Crítica de Kristof Janssens, Publicado en (Neerlandés)
Deze spaghettiwestern uit 1973 is net zoals de Dollartrilogie van Sergio Leone uitgegroeid tot een klassieker. Leone schreef mee aan het scenario en was tevens co-producer van de film. Leone liet de regie wel over aan Tonino Valerii, een regisseur die zijn carrière begon als assistent-regisseur van Leone (o.m. voor For a Fistfull of Dollars en The Good, The Bad and The Ugly ).

Al tien jaar lang werkte Sergio Leone toen samen met Morricone en dus was het nagenoeg de logica zelve dat de score terug ging verzorgd worden door de maestro. En ja hoor, alweer kwam de componist aandraven met een erg gevarieerde, meesterlijke score waarvan verschillende thema’s uitgroeiden tot evergreens.

Het speels overkomend hoofdthema Il Mio nome è Nessuno is al direct een schot in de roos en is zó bekend dat praktisch iedereen het meteen kan meeneurieën. Het hoeft dan ook niemand te verbazen dat dit thema in diverse versies werd opgenomen op deze uitgebreidere versie van de originele score.

Na de vrolijke openingstrack is het tijd voor het meest serieuze thema: Buono Fortuna Jack. Een heerlijk thema dat aanvangt met keyboards en harmonica en iets later openbloeit met strijkers. De vaste waarden Edda Dell’Orso en het koor I Cantori Moderni di Alessandroni zijn beiden terug van de partij.

Mucchio Selvaggio vormt het derde thema en behoort eveneens tot de bekendste composities uit deze score. De opbouw van het nummer met het koor en orkest, de indianengeluiden en de grappige tinten zijn gewoon een streling voor het oor.

‘Se Sei Qualcuno e Colpa Mia’ begint met het geluid van een klok en introduceert terug een nieuwe thema. Het nummer omvat enkele flarten uit Morricone’s eerdere werk voor Once Upon a Time in the West. Met Il Mio nome è Nessuno maakte Sergio Leone in feite een paradie op de spaghettiwestern als genre (waar hij zelf mee aan de basis van lag). Het is dan ook geen verrassing dat Morricone kort eveneens teruggrijpt naar oudere thema’s zoals het overbekende ‘A Man With Harmonica’ dat op een grappige wijze wordt verwerven met nieuwe orkestraties en een groots overkomend koor.

‘Con I Migliori Auguri’ vangt aan met (bewust) chaotisch trompetgekneuzel dat gevolgd wordt met een herhaling van een hoofdthema.

De score omvat ook enkele korte experimentele tracks zoals het duistere ‘Una Insolita Attesa’ en het vrolijke ‘Balletto Degli Specchi’. Naast de vier à vijf hoofdthema’s, componeerde Morricone ook enkele subthema’s voor deze film. De zeven minuten durende versie van het geniale ‘Se Sei Qualcuno e Colpa Mia’, met onder meer een intermezzo van piano- en mondharmonica, doet menigeen begrijpen waarom Morricone beschouwd wordt als een maestro in de wereld van de filmmuziek.

Het mag wel duidelijk zijn. Deze unieke score is een hebbeding en bekoort zelfs de grootste filmmuziekleek.
Il Mio nome è Nessuno - 09/10 - Crítica de Lammert de Wit, Publicado en (Neerlandés)
Jack (Henry Fonda) is een revolverheld die graag met pensioen wil en wat geld bij elkaar probeert te schrapen om naar Europa te kunnen varen, weg van z'n rivalen. Nobody (Terence Hill) is ook zo'n duelist die Jack als z'n grote voorbeeld ziet en hem graag glorieus de geschiedenis ziet ingaan. Daartoe 'regelt' Nobody een bende criminelen om daarmee de ultieme setting te creëren voor Jack's laatste moment van glorie, tegen wil en dank...

De score voor deze film is gecomponeerd door 'niemand' minder dan Ennio Morricone. En het is een van de scores geworden waar hij beroemd mee is. En dat is niet te weinig gezegd, want het is een geweldige score, die niet onderdoet voor Once upon a time in the West' of 'The Good, the bad and the Ugly'. De verschillende thema's in de score zijn vrijwel allemaal memorabel en velen zullen ze ook vast wel kennen.
Qua stijl ligt de score tamelijk dicht tegen die van 'Once upon a time' aan. Er is dezelfde variatie van meeslepende dramatiek, spanning en emotie. Zo heeft de track 'Good Luck Jack' (Buona Fortuna Jack) het nodige weg van het dramatische thema van 'Once upon a time', terwijl 'My Fault' (Se Sei Qualcuno E' Colpa Mia) qua stijl overeenkomt met 'The man with the harmonica' uit 'Once upon a time'.
Vanaf de zesde track 'A Dangerous Barber' (Uno strano Barbiere) brengt Morricone de nodige voor hem typerende minimalistische tracks met vreemde klanken en instrumentgebruik, die spanning moeten suggereren. (In de Barber-track speelt een wekker een grote rol.) Dit soort geluiden-tracks duurt tot de tiende track en zijn niet erg prettig beluisterbaar, met uitzondering van de zevende, 'Valkyrie', die wel erg fraai en melodieus is.
Vanaf track 11 worden de eerste vier prachtige tracks nog een aantal keren herhaald in steeds een andere uitvoering, maar al die uitvoeringen zijn steeds weer verrassend fraai, met de mooie thema's en erg fraaie instrumentatie van koor, acoustische gitaren, elektrische gitaren, percussie, blazers, violen en fluiten, kortom het hele orkest. Ook 'Uno Strano Barbiere' wordt een aantal keren zo herhaald, terwijl dit niet een fraaie track is en ook niet wordt.

De fraaie tracks met hun heerlijke thema's, die steeds weer met veel variatie herhaald worden, maken deze score tot een zeer aangename luisterervaring.

Soundtracks de la colección: Italian Cinema

Anonymous Venetian, The (1971)
Mercante di Pietre, Il (2006)
Segreto, Il (2000)
Tutte Le Storie Di Piera (2014)
Tarantola dal Ventre Nero, La (2007)
Godfather: Part II, The (1991)
Cosa Avete Fatto a Solange? (2006)
My Name is Nobody (1995)
Odia il Prossimo Tuo (2006)
Francesco De Masi Film Music 2 (2002)


Notificar un error o enviar información adicional!: Iniciar

 



Más