The Phantom of the Opera
Special Edition


Sony Classical (5099709352294)
Película | Fecha de lanzamiento: 2004 | Estreno de película: 2004 | Medio: CD
 

¡Subscríbete!

¡Manténgase informado y obtener mejor acceso a la información de los coleccionistas!





 

# Pista   Duración
1.Prologue2:47
2.Overture / Hannibal7:25
3.Think Of Me6:33
4.Angel Of Music2:59
5.Little Lotte / The Mirror (Angel Of Music)4:11
6.The Phantom Of Ohe Opera4:23
7.The Music Of Ohe Night5:38
8.Magical Lasso1:19
9.I Remember / Stranger Than You Dreamt It3:21
10.Notes / Prima Donna10:04
11.Poor Fool, He Makes Me Laugh / Il Muto6:12
12.Why Have You Brought Me Here / Raoul I've Been There3:04
13.All I Ask Of You4:52
14.All I Ask Of You (Reprise)2:55
 65:43
# Pista   Duración
1.Masquerade / Why So Silent8:38
2.Madame Giry's Tale / The Fairground3:29
3.Journey To The Cemetery3:29
4.Wishing You Were Somehow Here Again3:41
5.Wandering Child1:47
6.The Swordfight1:48
7.We Have All Been Blind3:55
8.Don Juan4:00
9.The Point Of No Return / Chandelier Crash6:43
10.Down Once More / Track Down This Murderer14:32
11.Learn To Be Lonely2:27
 54:28
Manda tu crítica Ocultar reseñas en otros idiomas

 

The Phantom of the Opera - 08/10 - Crítica de Lammert de Wit, Publicado en (Neerlandés)
De wereldberoemde musical The Phantom of the Opera vertelt het verhaal dat in 1910 door Gaston Leroux gepubliceerd is. In 1986 kwam Andrew Lloyd Webber met een muzikale versie van dit verhaal, wat een enorm succes werd, niet alleen vanwege het enerverende verhaal, maar vooral vanwege de prachtige muziek. Een paar jaar later wilde Warner Bros. samen met Webber van de musical een filmversie maken, maar het duurde tot 2004 voordat het zover kwam en Joel Schumacher de regie kreeg. De film is door de critici maar mager ontvangen, maar was in de bioscopen een groot succes. En terecht, want het is een geweldige filmervaring!
Het bekende verhaal speelt zich af in het Parijse operagebouw, waar in 1919 een veiling wordt gehouden van attributen. Daarna volgt een lange flashback waarin de film het verhaal van de Phantom of het spook van de opera (Gerard Butler) vertelt. Dat verhaal begint bij de premiere van de opera Hannibal, wanneer twee nieuwe managers het beheer van het gebouw overnemen. De hoofdsopraan weigert echter te zingen en zegt veel te lijden te hebben van een vermeend spook in de catacomben van het gebouw. Iemand schuift dan een danseres naar voren, Christine Daaé (Emmy Rossum), die een enorm succes maakt van de opera. Christine heeft in manager Raoul (Patrick Wilson) haar jeugdliefde teruggevonden, maar het spook is door haar stem verliefd op haar geworden en weigert haar zomaar te laten gaan...

Voor de rollen zijn diverse acteurs en actrices gevraagd, waarbij sommige al de nodige zangervaring hadden, zoals Emmy Rossum, Mini Driver en Patrick Wilson. Maar Gerald Butler heeft voor de film speciale zanglessen gevolgd. Hij brengt het er goed vanaf, maar de mooie stem van Emmy Rossum steelt de show. Overigens speelt Driver de operasopraan Carlotta in de film,
die daar ingezongen is door de klassieke sopraan Margaret Preece. Driver zingt alleen de slotsong van de film en het album, 'Learn to be Lonely', die Webber speciaal voor de film heeft gecomponeerd. Deze mooie song kreeg hiervoor een Oscarnominatie.

De muziek van de film is uitgekomen in twee versies, een gewone hoogtepunten CD en een speciale uitgave met de integrale filmversie op een dubbelalbum. Deze recensie gaat over die laatste.

De muziek op dit uitgebreide en iets meer dan twee uur durende album bevat, behalve alle muziek van de film, ook veel soundclips en gesproken tekst en vertelt eigenlijk het hele verhaal van de film. Het album begint daar gelijk al mee in de openingstrack, waarin het begin van de film verteld wordt.
De muziek begint feitelijk pas bij de tweede track, en hoe! Met zware en bombastische orgelklanken wordt je getrakteerd op het thema van de film in de 'Overture'. Gedurende het album komen alle bekende en prachtige songs voorbij, zoals 'Think of Me', 'Angel of Music', 'The Music of the Night' en 'All I Ask of You'. Maar natuurlijk ontbreekt ook de beroemde titelsong niet, met z'n sterke melodie en tegelijk dreigende kleuring, die in diverse arrangementen terugkomt.
En nog vele andere erg mooie songs komen voorbij, waarbij diverse thema's terugkomen in melodieën en arrangementen die hier dicht tegenaan liggen. Maar het meest opvallende aspect van het album is de interactie van songs en gesproken tekst en geluiden van scenes uit de film, die het verhaal als het ware weer tot leven brengen. Als je de film gezien hebt is dit een fraaie toevoeging, want je herleeft bijna de hele film, maar als je de film niet gezien hebt en alleen voor de songs gaat, dan kun je dit album beter links laten liggen en voor het hoogtepunten-album gaan.

Het album is bijzonder gevarieerd, van operastukken, zoals 'Hannibal' en 'Poor Fool, He makes Me Laugh', instrumentale muziek, koormuziek, zoals het indrukwekkende 'Masquerade'. Maar vooral de geweldige musicalsongs met een klassieke, orkestrale inslag stelen de show. Natuurlijk de eerder genoemde meest bekende songs, maar ook prachtige songs als 'Prima Donna', 'Raoul, I've Been There', 'Wishing You were Somehow here Again', 'Wandering Child' of 'The Point of No Return'.
Een behoorlijk aantal tracks zijn lang en eigenlijk een soort aaneenschakeling van songs, gesproken teksten en geluidsscenes uit de film, die achter elkaar doorlopen. Maar vaak loopt de muziek niet in elkaar over, omdat dit dan onderbroken wordt door tekst- of geluidsfragmenten. Het zijn daarmee geen echte muzieksuites.

Kortom, met deze Special Edition van The Phantom of the Opera heb je een dubbelalbum met een speelduur van twee uren. Maar het zijn lang niet allemaal songs of mooie instrumentale muziek van Andrew Lloyd Webber. Het album bevat een behoorlijk aandeel gesproken tekst en geluiden uit de film. Eigenlijk krijg je de vrijwel volledige soundtrack van de film voorgeschoteld. Maar daarbij zitten ook alle songs en instrumentale gedeelten, compleet met opera en grootscheepse koorklanken. Prachtig voor wie de film gezien heeft en deze wil herbeleven via de muziek en geluiden, maar duidelijk minder voor wie dat niet wil. Toch bevat het album een schat aan prachtige muziek, dus de waardering komt toch op een mooie 83 uit 100 punten.

Otras versiones de The Phantom of the Opera (2004):

Phantom of the Opera, The (2004)
Phantom of the Opera, The (2016)


Notificar un error o enviar información adicional!: Iniciar

 



Más