Dragonheart 3: The Sorcerer's Curse


Película | Fecha de estreno: 24/02/2015 | Estreno de película: 2015 | Medio: Descarga, CD
 

¡Subscríbete!

¡Manténgase informado y obtener mejor acceso a la información de los coleccionistas!





 

# Pista   Duración
1.Clans Stirred to War4:58
2.Jousting Final Test to Knighthood1:59
3.Pay Up!1:29
4.One Rejected Knight3:15
5.The Poor are First to Suffer and First to Help4:36
6.Dragon and Eggs Discovered3:50
7.Shared Heart4:13
8.Show Us This Dragon1:59
9.Follow Me1:03
10.First Attack1:21
11.Gareth On Fire2:31
12.Smoke Trick Rescue4:45
13.Like a Thorny Vine1:34
14.Bathing Beauty2:27
15.Shadow Hopping1:46
16.Wrong Assumptions0:20
17.Desires Can Spoil a Dream and a Heart2:39
18.A Knight is Sworn to Valor7:05
19.Honor is in Their Every Word0:53
20.Goodbye My Friend2:35
21.Clans Arrive for War4:31
22.Battle to the Death6:42
23.Final Victory & End Credits9:57
 76:28
Manda tu crítica Ocultar reseñas en otros idiomas

 

Dragonheart 3: The Sorcerer's Curse - 07/10 - Crítica de Lammert de Wit, Publicado en (Neerlandés)
De oorspronkelijke fantasy-film Dragonheart is inmiddels uitgegroeid tot een serie met vier episoden. De opvolger was Dragonheart: A New Beginning en vervolgens Dragonheart 3: The Sorcerer's Curse. Dit is echter geen vervolg, maar een prequel op de eerste film. In 2017 is daarna nog Dragonheart 4: Battle for the Heartfire uitgekomen, die ook een prequel is en tussen deel 3 en deel 1 in valt. De film is niet in de bioscopen uitgekomen, maar ging direct naar de video-markt, waar de film behoorlijk succesvol was.
Het fantasy-avonturenverhaal speelt zich af in de negende eeuw. Door een groep druïden wordt een vallende ster voorzien, vanuit het sterrenbeeld Draak. Daarbij roept Brude, een van de druïden, de stam van de Picten op om de andere druïden te doden en de stammen te leiden in een oorlog tegen het zuiden. Gareth is een jonge man die graag ridder wil zijn. Op een nacht valt er een meteoriet naar beneden en Gareth weet de meteoriet te vinden in de hoop op goud. Als hij opensplijt, blijken er een draak en negen eieren uit te komen. Maar de Picten hebben het ook gezien en vallen aan, waarbij Gareth slechts 1 ei weet te behouden, terwijl de draak de Picten op de vlucht laat slaan, met de andere eieren. De draak verbindt zich dan met de gewonde Gareth en redt hem daarmee. Maar dan blijkt dat druïde Brude een vloek over de draak heeft gelegd en moeten Gareth en de draak intensief samenwerken om het kwaad te stoppen...

Evenals de muziek voor het tweede deel heeft Mark McKenzie ook de score voor dit derde deel gecomponeerd. De score voor de oorspronkelijke Dragonheart-film is van Randy Edelman, die daarmee een van meest geliefde scores componeerde. Maar voor deze film, die direct naar video ging, was aanmerkelijk minder budget beschikbaar, zelfs nog veel minder dan voor het tweede deel, waar McKenzie zich nog een behoorlijk orkest kon permitteren. Dat lukte deze keer niet, waardoor hij moest uitwijken naar de elektronische trukendoos. En dat hoor je goed, want in een flink deel van de score hoor je die toch wat goedkoper klinkende synthesizerklanken, die een wat kunstmatige smaak aan de muziek geven.

De score opent met ‘Clans Stirred To War’, wat vooral een wat heftige en spannende track is, die krachtige en soms bijna bombastische proporties krijgt. Maar toch valt de track wat tegen, omdat de synthesizer en elektronische percussie dat allemaal niet goed over kunnen brengen. De enkele toegevoegde orkestrale instrumenten kunnen dat niet meer recht trekken. Dit eerste deel van deze score bevat vooral veel spannende tracks, met relatief onrustige muziek, soms zelfs ronduit chaotisch en nauwelijks melodieus. De muziek wordt wel regelmatig afgewisseld door wat rustiger en introvertere gedeelten, maar het blijven overwegend spannende tracks, waarbij de muziek toch minder aantrekkelijk is door gebrek aan fraaie harmonieën en een mismatch in symfonie.

De tweede helft van de score begint in het meer verhalende deel met een aantal underscore-tracks. De muziek is dan vaak rustig en klinkt meestal aangenaam melodieus, terwijl de kunstmatige bijklank juist veel minder opvalt. Sommige tracks zijn dan prachtig gecomponeerd, zoals 'Like a thorny Vine', die een mooi en vol klinkend arrangement heeft, of 'Bathing Beauty', waar zelfs elektronisch getokkeld wordt als op een gitaar, terwijl het toch fraai klinkt. Maar ook wat saaiere underscore-tracks kom je hier tegen, die soms ook wat licht dreigende muziek bevatten, of soms zelfs ronduit spannende actiemuziek, zoals in 'A Knight is Sworn to Valor'.

Het laatste deel van de score laat de muziek horen vanaf de track 'Clans arrive for War'. In deze track is het begin nog rustig, naar de opbouw van de veldslag toe, die richting het einde van de track losbarst. In de track 'Battle to the Death' gaat deze oorlog verder, waarbij de nodige meer ingetogen momenten voorbij komen, met wat meer tragische klanken. Maar de muziek is overwegend stevig aangezet en komt vol orkestraal over, al hoor je duidelijk dat de muziek uit de synthesizer komt. Ook de koorklanken zijn elektronisch gesampled. In de afsluitende track houdt deze heftigheid nog anderhalve minuut aan, waarna snare-drum-klanken de overwinningsmuziek inluiden. Toch volgt ook nog een moment van introspectie, met een rustige en meer melancholieke kleuring. Dat wordt dan gevolgd door een fraaie versie van Edelman's prachtige thema, die later nog een keer terugkomt. Vervolgens loopt de muziek op McKenzie's eigen melodielijn erg fraai uit naar het einde van de track, waarmee dit zonder meer een van de fraaiere tracks van deze score is.

Kortom, met zijn score voor Dragonheart 3: The Sorcerer’s Curse heeft Mark McKenzie veel last gehad van een beperkt budget. Hij heeft qua composities het talent om een indrukwekkende score neer te kunnen zetten, maar dat pakt duidelijk minder uit wanneer die muziek uit kostenoogpunt vooral via synthesizers geproduceerd moet worden. De eerste helft van de score zit in een stevige modus. De muziek is erg actiegericht en matcht soms net niet lekker, waardoor de beluisterbaarheid nogal tegenvalt. De tweede helft van de score begint vooral met wat rustiger underscore, om in de veldslag-tracks toch weer flink actiegericht te worden, met veel heftige en soms wat chaotische uitbarstingen. De afsluitende track is dan weer rustig en vooral ook melodieus. Ook in de eerdere delen kom je fraaie tracks tegen, maar de elektronische component doet toch afbreuk. Wel aangenaam om te horen is dat McKenzie af toe het beroemde thema van Edelman's originele score geïntegreerd heeft in zijn muziek. De waardering voor dit derde deel uit de Dragonheart-filmserie komt zo op 70 uit 100 punten.

Otras versiones de Dragonheart 3: The Sorcerer's Curse (2015):

Dragon Heart 3: The Sorcerer's Curse (2015)


Notificar un error o enviar información adicional!: Iniciar

 



Más