Beethoven's 2nd


Columbia US (0074645780924)
Columbia Austria (5099747573620)
Película | Fecha de lanzamiento: 1993 | Estreno de película: 1993 | Medio: CD
 

¡Subscríbete!

¡Manténgase informado y obtener mejor acceso a la información de los coleccionistas!





 

# Pista Artista/Compositor Duración
1.The Day I Fall In Love (Love Theme From Beethoven's 2nd)Dolly Parton & James Ingram4:08
2.Opening (Snoozing with Beethoven)3:31
3.Chance Meeting At The Park3:47
4.Burger Binge1:52
5.First Kiss1:47
6.Feeding Time3:15
7.Discovering The Pups2:59
8.Two-Dog Walk2:44
9.The Facts Of Life3:38
10.A New Day1:55
11.Rhyce And Seth1:13
12.Finding Missy1:13
13.Over The Cliff2:54
14.In The Moonlight2:27
15.Going Up The Mountain2:08
16.Raging Water/Home Again1:21
17.Finale1:12
 42:04
Manda tu crítica Ocultar reseñas en otros idiomas

 

Beethoven's 2nd - 09/10 - Crítica de Lammert de Wit, Publicado en (Neerlandés)
De Amerikaanse komedie Beethoven's 2nd is het vervolg op de eerste Beethovenfilm met de gelijknamige St. Bernardhond in de hoofdrol. Dit vervolg is ontstaan vanwege het grote succes van de originele film, waardoor filmmakers dollartekens in de ogen krijgen en snel een vervolg in elkaar flansen. Dit tweede deel was een mager succes, maar voor de DVD-markt zouden er nog een flink aantal delen volgen.
De St. Bernard Beethoven woont nog steeds bij de familie Newton, waar het leven rustig voorkabbelt. Dan ontmoet Beethoven een andere St. Bernard, Missy, en ze blijken elkaar erg te mogen. Maar Missy's eigenaresse, Regina, heeft de bedoeling om via de scheiding van haar man, de hond te gebruiken om extra geld los te krijgen uit de scheiding. Wanneer Missy dan vier pups krijgt, komt Regina daar achter, maar ze worden door de Newton kinderen stiekem meegenomen. Thuis zijn de kids bang dat hun ouders de pups niet zullen willen houden en ze besluiten de pups zelf op te voeden, zelfs in de nacht of tijdens schooltijd. En dan moet Missy ook nog uit handen van Regina gehouden worden...

De muziek is, evenals voor de originele film, ook nu weer van Randy Edelman.
Het album opent met een song die echter niet van Edelman is, maar van Carole Bayer Sager, Clifton Magness en James Ingram. Die laatste zingt de song samen met Dolly Parton. Deze bijzonder mooie song is speciaal voor deze film geschreven als het Love Theme.

Vanaf de tweede track volgt de score van Edelman. Hij heeft ook de score van de eerste film gecomponeerd en sommige thema's komen weer terug in deze opvolger, waarbij vooral het vlotte pianothema opvalt. Dit pianothema had in de eerste film al een prominente rol, maar komt ook in dit tweede deel regelmatig voorbij.
Waar het eerste deel nog vrij veel wat spannender muziek had, is dat in dit tweede deel veel beperkter aanwezig. De muziek is hier vooral vrolijk en vlot, waarbij ook de rust en harmonie niet vergeten wordt. Sommige tracks horen duidelijk bij een komische film, vooral wanneer de melodie lekker vlot verloopt en soms wat staccato-achtig aandoet.

Andere tracks konden zo uit een van de betere romcoms komen, want dat komt ook volop in deze score aan bod. Dat begint al in 'Chance Meeting at the Park' en die wat meer romantische stijl komt verderop in de score nog regelmatig terug. Vooral als die melodieën licht en luchtig zijn of juist vol orkestraal gearrangeerd, dan zijn dat prachtige tracks.
Veel van die rustiger getinte muziek vind je echter terug in delen van tracks, waar het andere deel een heel andere stijl heeft. Zo'n stijlbreuk binnen tracks is vaak aangenaam, want het zorgt voor variatie, maar hier vind je toch vrij veel tracks waarbij die stijlbreuk minder aangenaam uitpakt. In 'A New Day' begint te track met het hoofdthema op piano. Na een halve minuut begint een typisch comedy-deuntje op een xylofoon, die veel minder fraai is. Ook 'Over the Cliff' begint bijzonder fraai met een melodie op glijdende strijkers en koperblazers, die vol orkestraal echt prachtige muziek spelen. Maar na 50 seconden gaat dit over in duidelijk spannende muziek, die veel minder fraai is dan het eerste deel van de track.

Een aparte track binnen het geheel van de score is 'Two-Dog Walk'. Dit is een fraaie, melodieuze, licht jazzy track, waarin Edelman weer eens aantoont dat hij een uitstekende pianist is die alle denkbare stijlen beheerst. Het laatste derde deel van deze track is dan weer zonder piano en met een andere melodie een rustig arrangement van strijkers en harp. Hier ook weer zo'n stijlbreuk, maar nu een prettige.

De score sluit af met de 'Finale', een mooie solo pianotrack, ondersteund door fluit en lichte strijkers. Daardoor krijgt de veel te korte track een licht romantische kleuring, die het tot een prachtig slot maken. Geen climax, maar een track die mooi en rustig naar het einde loopt.

Kortom, met Beethoven's 2nd heeft Randy Edelman weer zo'n prachtige score neergezet, die heerlijk wegluistert. Met mooie melodieën en slechts beperkt spannings- en actiemuziek staat deze score fier overeind. De mooie, vaak licht romantisch getinte arrangementen maken deze score tot een aangename luisterervaring en ook de openingssong van Parton en Ingram mag er zijn en past prima bij de score. Dat was wel anders bij de eerste Beethoven, die eindigde met de rocksong 'Roll over Beethoven'. Gelukkig hebben de producers er bij dit album en deze film beter over nagedacht. De waardering voor dit score-album komt zo op 86 uit 100 punten.


Notificar un error o enviar información adicional!: Iniciar

 



Más