The Replacement Killers


Colosseum (4005939591526)
Varèse Sarabande (0030206591521)
Película | Fecha de estreno: 01/03/1998 | Estreno de película: 1998 | Medio: CD
 

¡Subscríbete!

¡Manténgase informado y obtener mejor acceso a la información de los coleccionistas!





 

# Pista   Duración
1.John's Theme2:43
2.Stalked3:58
3.The Temple2:28
4.He Means Business3:16
5.Kill Or Be Replaced2:18
6.We Have Visitors...2:11
7.John Reflects2:04
8.Surreal Shoot-Out3:57
9.John Traps His Man3:47
10.Race Against Time3:04
11.The Heavies Arrive2:53
12.Final Confrontation3:38
 36:16
Manda tu crítica Ocultar reseñas en otros idiomas

 

The Replacement Killers - 04/10 - Crítica de Lammert de Wit, Publicado en (Neerlandés)
De film The Replacement Killers speelt zich af rond een Chinese bende in Los Angeles en is geregisseerd door Antoine Fuqua.
Het geweldadige verhaal draait om een huurmoordenaar voor een Chinese Triade, die nog een laatste opdracht krijgt. Maar door die wrede opdracht te weigeren krijgt hij de Triade achter zich aan, terwijl ingehuurde vervangers alsnog zijn opdracht zullen gaan uitvoeren. Tenzij hij het voor elkaar krijgt om hier een stokje voor te steken...

De score voor de film is van Harry Gregson-Williams, die z'n sporen in het thrillergenre al ruimschoots heeft verdiend. Hij heeft de film van een voornamelijk elektronische score voorzien.
De score opent met het rustige 'John's Theme'. Dit is een redelijk melodieus thema die bijna zweverig klinkt. Aan het einde van track voel je al de spanning toenemen. Bij de tweede track gaat Gregson-Williams dan ook stevig los, met een spannende melodie en veel effecten die de spanning nog eens moeten verhogen. Vooral via elektronische percussie bereikt hij dat effect, al is het tempo van de track nog relatief laag. Ook nu weer laat de componist aan het einde van de track de spanning weer flink toenemen door het tempo te verhogen.

Veel tracks van de score hebben een erg hoog tempo, waarmee de spanning toeneemt en het gevoel van urgentie hoog wordt. Maar echt fraaie melodieën zijn bij die tracks nauwelijks aanwezig. Het is vooral up-tempo percussie wat de klok slaat, aangevuld met stevige synthesizerklanken. Daarmee lijkt de score erg op die van Enemy of the State, die Gregson-Williams in datzelfde jaar samen met Trevor Rabin componeerde. De kleur van de score is vrijwel hetzelfde, maar de score voor Enemy of the State is veel melodieuzer dan de score voor The Replacement Killers en daarmee valt deze laatste dan ook door de mand.

De paar rustiger tracks kunnen de score niet redden. Ook die tracks zijn te steriel en klinken te elektronisch om echt fraai te zijn.

In de film komen een aantal (delen van) songs voor, maar die staan niet op dit score-album. Deze bevat alleen de score-muziek van Gregson-Williams. Misschien hadden een of twee fraaie songs het album een beetje aangenamer kunnen maken. Het is helaas niet zo.
Daarmee is het nogal melodieloze album er weer eentje van zovele, die niet of nauwelijks aanspreken. De jagende elektronische klanken en het gebrek aan melodie maken het soms tot een saaie of zelfs irritante luisterervaring. De waardering voor deze score van The Replacement Killers van Harry Gregson-Williams komt dan ook niet hoger dan 43 uit 100 punten.

Otras versiones de The Replacement Killers (1998):

Replacement Killers, The (1998)


Notificar un error o enviar información adicional!: Iniciar

 



Más