In the Line of Fire


Epic Records (0074645730721)
Epic Records (5099747428548)
Película | Fecha de lanzamiento: 1993 | Medio: CD
 

¡Subscríbete!

¡Manténgase informado y obtener mejor acceso a la información de los coleccionistas!





 

# Pista   Duración
1.In The Line Of Fire2:19
2.Lilly And Frank4:02
3."Aim High"4:21
4.The Boat2:10
5.Leary's Shrine2:05
6.On The Rooftops4:27
7.Discovery In Phoenix2:59
8.Lilly And Frank2:29
9.Frank Is Depressed2:39
10.Arriving In L.A.2:39
11.Lilly And Frank1:49
12.Telephone Call3:31
13.Dinner Date2:01
14.Frank1:35
15.Solving The Puzzle1:45
16.Another Telephone Call4:05
17.Dallas Recalled3:08
18.In The Park2:09
19.Taking The Bullet2:38
20.Arriving In L.A.1:56
21.Lilly And Frank1:32
22.Collage5:18
23.On The Trail1:50
 63:27
Manda tu crítica Ocultar reseñas en otros idiomas

 

In the Line of Fire - 05/10 - Crítica de Lammert de Wit, Publicado en (Neerlandés)
Bij de moord op president Kennedy was geheim agent Horrigan (Clint Eastwood) niet bij machte de kogel te stoppen. Nu is er een nieuwe president en Horrigan wordt ingelicht door iemand die beweert de president te willen vermoorden, vooral omdat hij zich verraden voelt door de regering, waar de president het kopstuk van is. Horrigan is niet in staat uit te vinden hoe de moordenaar dit van plan is en meldt zich aan om de president te beveiligen tijden zijn rondtour. Maar Horrigan beveelt een alternatieve route aan, waar echter de chef-staf niets van wil weten...

De score voor de film is van de hand van maestro Ennio Morricone, die er een echte thrillerscore van heeft gemaakt. De score opent redelijk prettig klinkend, maar gaat al bij de derde track over in thrillermuziek. Hierbij past Morricone veel atonalen toe en veel staccato-achtige klanken. Op strijkinstrumenten wordt regelmatig 'geplokt' en de dynamiek is groot. Daarbij vallen soms gewoon stiltes, om vervolgens met heftige klanken ineens weer verder te gaan.
Een handelsmerk van Morricone is het gebruik van aparte geluiden en dat past hij ook nu weer toe. Niet steeds, maar af en toe komen die geluiden of effecten voorbij. Ze klinken overigens meestal niet zo fraai.
De meeste tracks op deze score zijn thrillertracks die veelal weinig melodie kennen en niet of slechts heel soms harmonisch klinken. Vaak is de muziek dissonant en soms tot op het aggressieve toe. Daarin zijn dan veel melodieloze effecten en klanken opgenomen om de spanning nog eens te verhogen. Maar het maakt deze tracks absoluut niet prettiger beluisterbaar, voorzover ze dat al waren.
De score bevat wel een paar tracks die redelijk goed klinken, namelijk de tracks Lilly And Frank 1 tm 4. Dit zijn melodieuze tracks die harmonieus een wat melancholieke sfeer ademen. Ook de track 'Frank Is Depressed', 'Frank' en zo nog een paar tracks hebben deze wat melancholieke kleuring, met een lichte onderhuidse spanning.

Kortom, Ennio Morricone heeft met In The Line Of Fire een effectieve thrillerscore geschreven. Op een paar tracks na liggen die thrillertracks echter niet prettig in het gehoor, vanwege een veelvuldig gebruik van effecten en dissonanten of atonalen. Toch bevat de score ook een handvol tracks die melodisch zijn en waar de dissonanten ontbreken. Ook dit zijn geen romantische tracks, maar binnen het geheel van de thrillertracks zijn ze fraai. Toch valt de score als geheel nogal tegen.
Nu staat Ennio Morricone er om bekend dat hij vaak vreemde muziek maakt en ook voor deze score combineert hij soms vreemde klanken en instrumenten en kleurpaletten. Vaak zijn dat niet de prettig beluisterbare klanken zoals we die kennen van zijn grote symfonische tracks, bekend van zijn westerncomposities. Die vind je hier niet terug.
Qua waardering blijft het bij een 51 uit 100.


Notificar un error o enviar información adicional!: Iniciar

 



Más