The Client


Elektra (0075596168625)
Película | Fecha de lanzamiento: 1994 | Medio: CD
 

¡Subscríbete!

¡Manténgase informado y obtener mejor acceso a la información de los coleccionistas!





 

# Pista   Duración
1.The Client1:35
2.Romey's Suicide8:22
3.Have You Told Me Everything?2:23
4.Reggie's Theme1:57
5.Barry The Blade3:50
6.I'll Take The Fifth2:04
7.Unfit2:25
8.Kill Them All1:33
9.Jailbird1:23
10.The Morgue4:53
11.I Know Where The Body's Buried3:37
12.The Boathouse8:52
13.Leaving Memphis0:53
14.Bye Reggie1:27
15.The Flight To Phoenix1:47
16.The End3:39
 50:40
Manda tu crítica Ocultar reseñas en otros idiomas

 

The Client - 08/10 - Crítica de Lammert de Wit, Publicado en (Neerlandés)
The Client is een zeer spannende en succesvolle thriller naar een boek van de bekende John Grisham. De film is geregisseerd door Joel Schumacher.
Het verhaal gaat over twee broertjes die toevallig aanwezig zijn bij de zelfmoord van een advocaat die een van hen nog net wat gevaarlijke informatie toespeelt. Het jongste broertje raakt in shock bij de zelfmoord en belandt in het ziekenhuis. De criminelen die al achter de advocaat aanzaten komen erachter dat de beide broertjes mogelijk informatie hebben over de vindplaats van een vermoorde senator. De oudste van de broers zoekt contact met een verlopen advocaat omdat hij de FBI niet vertrouwt. Maar kan hij deze vrouwelijke advocaat wel vertrouwen?...

Howard Shore is een bekende in de wereld van de thrillermuziek. En ook deze film heeft Shore weer van rake muziek voorzien.
Het is een thriller en de score bevat dan ook veel echte thrillermuziek, waar een grote dreiging van uitgaat. Die dreiging bereikt Shore door veel te werken met ijle en soms jankende vioolklanken. Hoge violen spelen een belangrijke rol in de score, evenals donkere underscore. Ook snelle ritmes van lichte percussie geven een gevoel van urgentie.
De score kent een paar lange typische thrillertracks, namelijk 'Romey's Suicide' en 'The Boathouse', beide van ruim acht minuten. Deze tracks bestaan vooral uit dreigende en donkere muziek, vaak gelardeerd met allerhande creepy effecten. De andere thrillertracks zijn veel beter te beluisteren.
Ook bevat een score een aantal bijzonder fraaie tracks, die een mooie melodie en instrumentatie hebben, zonder al teveel van die typische thrillerklanken te bevatten. Vooral het thema voor Reggie is erg mooi en wordt op spaanse gitaar prachtig getokkeld. Dit mooie thema komt terug in de fraaie track 'Unfit', waar de gitaar dit aanvankelijk rustig en solo speelt. Halverwege neemt een solo harp het van de gitaar over, om pas naar het einde van de track toe ook underscore te krijgen. 'Jailbird' is eveneens een mooie rustige track, die weliswaar dreigend begint, maar halverwege een mooie blazer op heerlijke underscore zet.
In 'Bye Reggie' komt de solo gitaar weer terug met het fraaie thema. Samen met de underscore duurt deze track eigenlijk veel te kort.

De score opent met een erg mooi thema voor The Client. Violen spelen een prachtige rol in deze track, waarin ook een elektronisch keyboard een prominente rol speelt en de track een prachtig accent meegeeft. Erg jammer dat ook deze track zo kort is. Gelukkig komt dit mooie thema van de film in 'The Flight to Phoenix' nog een keer terug, nu met erg fraaie blazers op een underscore van violen en ook het keyboard uit de eerste track komt terug. Kippenvelmuziek, vooral als er tegen het einde van de track een elektrische gitaar bij komt. Maar ook deze track duurt helaas nog geen twee minuten.

De score sluit af met 'The End', die op een nogal dreigende toon begint. Halverwege echter neemt het mooie hoofdthema met de spaanse gitaar het weer over en eindigt de score toch op een fraaie manier.

Kortom, de score voor The Client is er een met twee gezichten. Enerzijds bevat de score veel echte thrillermuziek met z'n typerende effecten en dreigende en donkere klankkleur, maar anderszijds staan er een aantal bijzonder fraaie rustige tracks op de score, die vooral opvallen door de mooie thema's en de instrumentatie van vooral solo gitaar en prachtige underscore van violen. Die tracks halen de waardering voor deze score van Howard Shore toch ruim boven het gemiddelde uit: 78 uit 100.


Notificar un error o enviar información adicional!: Iniciar

 



Más