Die Hard: With a Vengeance


BMG Japan (4988017056578)
RCA Victor US (0090266830626)
Película | Fecha de estreno: 23/05/1995 | Estreno de película: 1995 | Medio: CD
 

¡Subscríbete!

¡Manténgase informado y obtener mejor acceso a la información de los coleccionistas!





 

# Pista Artista/Compositor Duración
1. Summer In The City Performed by The Lovin' Spoonful2:44
2. Goodbye Bonwits 6:28
3. Got It Covered Performed by Fu-Schnickens4:13
4. John And Zeus 3:19
5. In Front Of Kids Performed by Extra Prolific2:44
6. Papaya King 5:20
7. Take A-Nother Train 2:55
8. The Iron Foundry Alexander Mosolov3:08
9. Waltz Of The Bankers 4:13
10. Gold Vault 3:45
11. Surfing In The Aquaduct 2:30
12. Symphony No. 1 Johannes Brahms15:00
13. Symphony No. 9 Ludwig Van Beethoven9:46
 66:04
Manda tu crítica Ocultar reseñas en otros idiomas

 

Die Hard: With a Vengeance - 05/10 - Crítica de Lammert de Wit, Publicado en (Neerlandés)
De derde film in de Die Hard-serie is van dezelfde regisseur als de eerste film, John McTiernan. McClane (Bruce Willis) wordt in deze film gekoppeld aan Zeus Carver (Samuel L. Jackson), die tegen wil en dank met met hem op moet trekken, waarbij hun levens regelmatig op het spel staan. Ze moeten van de terrorist 'Simon' een spel spelen, door bommen onschadelijk te maken die hij heeft geplaatst. Het hele 'spel' is echter bedoeld om de politie uit het hart van de stad te krijgen, zodat Simon en z'n bende vrij spel hebben om de Federal Reserve bank te beroven, wat hen ook lukt. McClane en Carver komen net te laat, maar zetten wel de achtervolging in...

Deze derde film werd, evenals beide voorgangers van muziek voorzien door Michael Kamen. Maar ook werd gebruik gemaakt van diverse andere muzikale bronnen. Het thema van de score is zelfs van een oude Amerikaanse song uit de burgeroorlog 'When Johnny Comes Marching Home'. De melodie van die song is ook al voor een aantal andere films gebruikt, zoals Antz, Dr Strangelove, Monty python and the holy Grail en zo nog een aantal. Voor Die Hard: With a Vengeance is de song gepromoveerd tot thema melodie, die dan ook regelmatig in verschillende tracks terugkomt. Wel is dit thema nogal in tegenspraak met de rest van de score, wat soms een beetje vreemd overkomt.
Daarnaast staan er ook nog een aantal andere songs op het album. Die songs zijn in de film vaak slechts kort even te horen bij de scènes in New York en in de wijk Harlem, maar worden voluit op het album gepresenteerd. Summer in the City van The Lovin' Spoonful is daarvan nog de fraaiste.
In Die Hard 2 kwam het klassieke stuk 'Finlandia' van Sibelius als mooiste track naar voren. Ook in deze Die Hard 3 film zijn weer klassieke stukken gebruikt in de score, namelijk muziek van Beethoven (negende symfonie) en van Brahms (eerste symfonie). Die klassieke stukken vullen een groot deel van de score, wat op z'n minst opmerkelijk is. Alsof er niet voldoende scoremuziek van Kamen zou zijn.
Als klap op de vuurpijl is er dan ook nog de muziek van Alexander Mosolov, The Iron Foundry, wat een stuk saaie muziek is met vooral industrieklanken. Niet fraai.

Voor de score van Kamen is op deze manier maar weinig ruimte gelaten. Terwijl dan ook nog eens veel tracks met het Johnny-thema voorbij komen. De Kamen-tracks op dit album zijn vrijwel allemaal actietracks met relatief weinig melodie. Daardoor spreken die tracks eigenlijk nauwelijks aan en zijn bijna saai te noemen. Het is soms meer een verzameling actiegeluiden en -klanken dan muziek. Maar, zoals gezegd, er is veel meer muziek van Kamen voor deze film, dat echter niet op dit album uit 1995 staat. In 2012 is een dubbel-cd uitgekomen met vrijwel alle muziek van Die Hard: With a Vengeance en dus met een groot aandeel Kamen-muziek.

Kortom, dit score-album uit 1995 bevat slechts een klein deel muziek van Michael Kamen. Het grootste deel van het album wordt gevuld door songs en klassieke stukken van andere componisten. En de muziek van Kamen op dit album is vooral nogal saaie actiemuziek, dat zelfs van een lager niveau is dan de muziek voor Die Hard 2. De waardering van dit album komt als geheel niet verder dan een erg magere 48 uit 100.

Otras versiones de Die Hard: With a Vengeance (1995):

Hard: With a Vengeance, Die (2012)


Notificar un error o enviar información adicional!: Iniciar

 



Más