Nanny McPhee & the Big Bang
Nanny McPhee Returns


Colosseum (4005939701529)
Varèse Sarabande (0030206701524)
Película | Fecha de estreno: 30/03/2010 | Estreno de película: 2010 | Medio: CD, Descarga
 

¡Subscríbete!

¡Manténgase informado y obtener mejor acceso a la información de los coleccionistas!





 

# Pista   Duración
1.Coping Very Well1:27
2.The Person You Need2:07
3.Topsey And Turvey1:00
4.The British Museum Of Poo0:50
5.It’s Only Jam1:51
6.Small C, Big P3:37
7.The Way I Work2:02
8.Stop Fighting Immediately4:43
9.Animals On The Stairs2:12
10.Sharing Nicely2:05
11.Pursuit Of The Piglets2:16
12.Synchronized Snouts0:53
13.Where’s Mummy?3:32
14.Triumphant Trappers4:03
15.Phil’s Contract1:29
16.Nanny McPhee We Need You1:04
17.The Telegram1:57
18.Speeding Through London1:57
19.The Blue Wire4:46
20.An Explosion-Free Day2:29
21.The Burp Heard ’Round The World1:51
22.The Harvest2:05
23.Leaps of Faith5:47
24.Animated Titles2:58
 59:01
Manda tu crítica Ocultar reseñas en otros idiomas

 

Nanny McPhee & the Big Bang - 06/10 - Crítica de Lammert de Wit, Publicado en (Neerlandés)
Na het grote succes van de eerste Nanny McPhee film in 2005 kwam in 2010 de opvolger. Weer nam Emma Thompson de hoofdrol, terwijl ze ook de hand had in het script.
Isabel is een boerin met drie kinderen, die ook nog helpt in een winkel om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen. De kinderen zijn lastig en opstandig, mede omdat hun vader opgeroepen is voor de oorlog. Dan komen ook nog een vervelend neefje en nichtje logeren en de heibel is compleet. Tijd voor Nanny McPhee om orde op zaken te stellen...

James Newton Howard schreef de score voor deze opvolger, nadat Patrick Doyle de eerste film van een score voorzag.
De score is duidelijk voor een comedy geschreven. De muziek bevat veel tierlantijnige tracks en veel mickey mousing. De vele snelle tracks met veel belletjes en ander getjingel werken soms wel een beetje op de zenuwen. Het comedy-gehalte is wel erg hoog. De track Stop fighting immediately zou zo in een slapstick passen. Ook Animals on the stairs is muziek die Newton Howard bijna onwaardig is. Dit is hoempa-muziek van de bovenste plank. Tijd voor toiletbezoek.
Newton Howard heeft blijkbaar gemeend dat vooral het grappige aspect in de film versterkt moest worden. En de score moest in een kort tijdsbestek klaar zijn, wat allicht gemakkelijker gaat met comedytracks dan met grootse meeslepende orkestraties. Niet dat de orkestklanken waaruit de score bestaat niet goed zijn, integendeel. Soms kleurt Newton Howard zijn tracks in met groot orkest, compleet met koor en al. Maar toch ligt daar steeds die comedy-saus overheen, die daarmee flink afbreuk doet aan het luisterplezier.
Er zijn eigenlijk slechts een paar tracks waarbij Newton Howard de neiging tot overdadige comedy kon onderdrukken. Met eentje daarvan opent de score op een erg fraaie manier, met een lichte melodie met vooral harp en clavecimbel.
Een andere afwijkende track is Synchronized Snouts, wat een vlotte en vrolijke jazzy track is. In de daarop volgende track Where's Mummy? ontbreekt de comedy sfeer eindelijk geheel. Deze mooie gedragen track neemt je op een wat melancholieke melodie mee naar hogere sferen door fraaie strijkers, op het eind aangevuld met lichte pianoklanken. Een heerlijke track. Ook Triumphant Trappers is zo'n mooie lichte track, al gooit Newton Howard er toch af en toe nog wat mickey mousing doorheen. Dat stoort in deze track echter niet, omdat de mooie melodie fraai gedragen wordt gespeeld door de strijkers van het orkest. Diezelfde sfeer komt ook terug in Nanny McPhee we need you. Al bevat deze track ook veel snelle strijkers. The Telegram daarentegen is vooral rustig en klinkt licht dramatisch. Een mooie track zonder comedy invloeden.
In The Harvest neemt de triomfantelijkheid van de muziek het weer over van de muzikale grappen en grollen uit voorgaande tracks. Newton Howard trakteert ons hier weer op mooie grootse en meeslepende orkestrale muziek. Dat zet zich voort in het erg mooie Leaps of Faith, waarin het weer vooral strijkers zijn die de toon zetten. Het thema van de film wordt hier prachtig uitgewerkt en ontroert zelfs bijna. Ook hier weer mooie orkestmuziek compleet met heerlijke koorklanken, die het tot de mooiste track van de score maken.
Helaas sluit de score niet af met een overweldigende grootse orkestrale track, maar met een typische comedytrack. Deze is wel stevig orkestraal neergezet, maar de snelle melodieën van stevige blazers geven er een hoog comedygehalte aan. Dat doet je helaas even stevig ontwaken uit de droom van de twee eerdere tracks.

Kortom, met Nanny McPhee and the Big Bang zet James Newton Howard een score neer met een wel erg hoog comedygehalte. De mickey mousing druipt er soms vanaf. Een aantal tracks zijn zelfs zo simplistisch dat je nooit zou verwachten dat die van Newton Howard zouden kunnen zijn. Gelukkig maakt deze score dat in de tweede helft toch nog enigszins goed, met een aantal prachtige orkestrale tracks op heerlijke melodieën. De algehele waardering zakt echter flink onderuit door de overdadige aanwezigheid van comedytracks en komt daardoor niet verder dan 63 uit 100.
Nanny McPhee & the Big Bang - 08/10 - Crítica de Maurits Petri, Publicado en (Neerlandés)
Nanny McPhee is een waar begrip in de fantasie van kinderen. De oerlelijke nanny die dankzij een zeer succesvol eerste deel werd geïntroduceerd bij de jeugdige kijkertjes, is nog altijd niet weg te denken in vele DVD-kasten. Helaas blijkt Nanny McPhee and the Big Bang slechts een flauw "copy-paste" vervolg te zijn. Zeer entertaining voor kinderen en grotere kinderen, maar zeker geen kaskraker.

Het productieschema van dit tweede deel kende een aantal tegenslagen. Zo werd er vrij laat pas een regisseuse gevonden door Universal Studios en werden diverse filmlocaties door de autoriteiten afgekeurd. Als klap op de vuurpijl stapte tijdens de opnames componist Thomas Newman (om nog altijd onbekende redenen) uit het project. Het was de taak voor niemand minder dan James Newton Howard om alsnog een score te componeren. En dit allemaal in een zeer kort tijdbestek. Hier in Europa mogen we het allereerst genieten van zijn muziek. Amerika en de rest van de wereld zal nog even geduld moeten hebben.

Laten we gelijk maar met de deur in huis vallen: het is James Newton Howard weer niet gelukt om een muzikale flop af te leveren. Zelfs niet als het stressniveau bijzonder hoog is. Want Nanny McPhee and the Big Bang blijkt na enkele luisterbeurten een vermakelijke soundtrack.
Een puntje wat direct opvalt is het gemakkelijk weg moffelen van thema's en afraffelen van tracks. Dit gebeurt helaas te vaak met het zogeheten "Mickey Mousing". Oftewel, op een kinderlijke en nogal simpele wijze precies de beelden volgen en geluidseffecten creëren met het orkest. Sterker nog, driekwart van de tracks op het album hebben hier last van. Dit gaat zeer ten koste van het luisterplezier, omdat er geen vaste lijn in te bekennen is. Gelukkig maakt Newton Howard het meer dan goed. En dat doet hij bijvoorbeeld met de track 'Small C, Big P'. Waar dit nummer begint als een zeer standaard en komische track, komt al snel het geniale van de componist naar boven. Het koor zwelt aan en een krachtig kort thema openbaart zich. Hier en daar heeft het iets weg van Peter Pan. 'Stop Fighting Immediately' is qua thematiek misschien wel de leukste track van album. Vooral de manier waarop er gespeeld wordt met koper is opvallend. Tel daarbij op de dat track ruim vier en een halve minuut duurt en puur genieten is. Het thema wordt in rustige stukken aangenaam afgewisseld, waarna regelmatig weer de versnelling te horen is. Een track die erg bijzonder is, is ‘Pursuit Of The Piglets’. Vooral de percussie op het begin en het mooie thema zorgen voor kippenvel en is filmmuziek pur sang. Jammer dat dit gedeelte maar kort mag duren.

Een leuke verrassing is de korte track ‘Synchronized Snouts’ en is niets minder dan een stukje jazzmuziek. Zo horen we maar zelden muziek van Newton Howard en smaakt naar meer. ‘Speeding Through London’ is een kindvriendelijke actierijke track waarin zelfs het volkslied van Groot-Brittannië zit verwerkt. Muzikaal en orkestraal gezien het meest bijzondere nummer van het album. Vooral de afwisseling van ritmes en het spel van het blaasensemble zijn een genot voor het oor. Maar er is ook tijd voor de broodnodige zwaardere thematiek, waar Newton Howard heer en meester is. ‘Leaps of Faith’ introduceert een prachtig, haast melodramatisch, thema. Versterkt door het koor en met het wonderschone spel van cello’s en het strijkorkest kippenvel opwekkend!

Nanny McPhee and the Big Bang is niet zomaar een standaard soundtrack van James Newton Howard, maar eentje die je moet leren kennen. Wie verder luistert dan z’n oren groot zijn, zal erachter komen dat de thema’s zeer bijzonder zijn. Naar mate de cd op zijn einde loopt, krijgt de maestro de smaak meer te pakken. Een minpuntje is het “Mickey Mousing”, wat hier en daar als storend ervaren kan worden. Toch drukt het de pret niet en wie door zal zetten met luisteren, zal ontdekken dat ook dit weer een klein pareltje is van de componist die alles (aan)kan: James Newton Howard!
Nanny McPhee & the Big Bang - 07/10 - Crítica de Marc Chauvin, Publicado en (Francés)
Après Duplicity, James Newton Howard nous revient avec Nanny McPhee and the Big Bang, second volet des aventures l‘"affreuse" nounou aux pouvoirs magiques. Le compositeur succède ainsi à Patrick Doyle qui composa la musique du premier film.
James Newton Howard retrouve donc l’univers magique dans la droite lignée de Peter Pan ou encore The Water Horse.
L’ensemble de l’album s’avère techniquement irréprochable avec un soin particulier apporté aux pupitres. On parcours l’album dans une ambiance colorée et joyeuse avec un esprit plutôt bon enfant (et cela à l’image même du film).
Si la première partie cependant manque un peu de punch et s‘avère même un peu plan- plan (il n’est pas rare de s’ennuyer un tantinet), la seconde partie de l’album réserve une palette orchestrale plus fournie avec des thèmes virevoltants et assez vifs avec chœurs à l’appui (Triumphant Trappers par exemple. Et mention spéciale à Pursuit Of The Piglets.) On notera les quelques passages jazzy plutôt sympathiques et entraînants .
Il n’est pas rare d’entendre quelques légers emprunts au style de John Williams et en particulier pour les Harry Potter. En effet, on sent parfois le compositeur un peu prisonnier du « temp track ». Toujours est il que James Newton Howard sait parfaitement trouver le ton juste, que cela soit pour les moments intimes que pour les moments plus rythmés.
Un album pas nécessairement désagréable à l’écoute, et même plutôt sympathique dans l’ensemble mais par moment un peu trop propret et académique (et cela malgré quelque bonnes idées) pour totalement nous emporter .Il lui manque le souffle et la fraîcheur d’un The Waterhorse par exemple. Le film lui-même n’étant pas spécialement transcendant, on pourra trouver au compositeur quelques circonstances atténuantes .
C’est en tout cas du bon travail de la part de James Newton Howard, qui comme le grand professionnel qu’il est, arrive à emballer le tout avec une certaine maîtrise sans livrer pour autant un chef d’œuvre.

Original Motion Picture Soundtrack
Music composed by James Newton Howard
(Peter Pan, King Kong, The Dark Knight)

In Nanny McPhee and the Big Bang, Oscar®-winning actress and screenwriter Emma Thompson returns to the role of the magical nanny who appears when she’s needed the most and wanted the least in the next chapter of the hilarious and heartwarming fable that has enchanted children around the world.
In the latest installment, Nanny McPhee appears at the door of a harried young mother, Mrs. Isabel Green (Maggie Gyllenhaal), who is trying to run the family farm while her husband is away at war. But once she’s arrived, Nanny McPhee discovers that Mrs. Green’s children are fighting a war of their own against two spoiled city cousins who have just moved in and refuse to leave.
Relying on everything from a flying motorcycle and a statue that comes to life to a tree-climbing piglet and a baby elephant who turns up in the oddest places, Nanny McPhee uses her magic to teach her mischievous charges five new lessons.

James Newton Howard, who gave flight to Peter Pan, provides another magical score for choir and orchestra.
Trailer:





Trailer:





Otras versiones de Nanny McPhee and the Big Bang (2010):

Nanny McPhee Returns (2010)
ナニー・マクフィーと空飛ぶ子ブタ (2011)

Soundtracks de la colección: Kids

Ratatouille (2007)
Nightmare Before Christmas, The (1993)
Jungle Book 2, The (2003)
How to Train Your Dragon (2010)
Brave Little Toaster, The (2005)
Cinderella (2005)
Up (2009)
Black Beauty (1994)
風の谷のナウシカ (1993)
American Tail, An (1986)


Notificar un error o enviar información adicional!: Iniciar

 



Más