Junior


Colosseum (4005939555825)
Varèse Sarabande (0030206555820)
Película | Fecha de estreno: 29/11/1994 | Estreno de película: 1994 | Medio: CD
 

¡Subscríbete!

¡Manténgase informado y obtener mejor acceso a la información de los coleccionistas!





 

# Pista Artista/Compositor Duración
1.Is There a Mother?2:30
2.Diana Moves In1:14
3.Main Titles2:40
4.The Lab4:17
5.Thunder and Lightning2:34
6.My Body, My Choice2:09
7.Natural Born Mother1:35
8.Labor4:08
9.First Pregnant Man3:13
10.It's a Girl2:43
11.Junior3:01
12.I've Got You Under My SkinCassandra Wilson3:08
13.Are You in the Mood?Stephane Grappelli3:29
 36:40
Manda tu crítica Ocultar reseñas en otros idiomas

 

Junior - 08/10 - Crítica de Lammert de Wit, Publicado en (Neerlandés)
Genetisch onderzoekers Hesse (Arnold Schwarzenegger) en Arbogast (Danny DeVito) hebben een medicijn ontdekt tegen miskramen. Ze willen dit uitproberen, maar krijgen geen toestemming van de autoriteiten om dit bij vrouwen te doen. Via een vrouwelijk onderzoeker krijgen ze een eicel en die wordt bij Hesse geïmplanteerd, om hun middel toch te kunnen testen. Dat blijkt goed te werken en Hesse raakt zwanger, met alle perikelen die daarbij horen...
De film heeft nogal gemengde reacties gekregen toen deze uitkwam. Toch rolde er een Oscar- en een Grammynominatie uit... voor 'Look what love has Done' als 'Beste song'.

De score voor Junior is gecomponeerd door niemand minder dan James Newton Howard. Howard heeft ervoor gekozen om Junior volledig orkestraal neer te zetten en violen spelen dan ook de hoofdrol in de score.
De film is een komedie en de score voor Junior heeft een nogal filmisch verhalend karakter, waarbij de muziek vaak inspeelt op wat er in de film gebeurt. De muziek kent daardoor ook veel meer tracks met spannende muziek of komische momenten. De spannende muziek blijft echter melodieus, want de spanning wordt vooral door de kleur van de muziek bereikt en niet door dissonanten of effecten. Die spannende muziek is daardoor steeds prima beluisterbaar. Typische spannende tracks zijn 'The Lab' en 'First Pregnant Man'. 'Labor' is vooral een combinatie van spannende en komische muziek in een fraai orkestraal arrangement.
De komische momenten worden in diverse tracks vooral vertolkt door clarinet en hobo op strijkers. Ook staccato en pizzicato effecten van de strijkers helpen mee om de komische momenten in de film te versterken.
De track 'Main Title' brengt het thema van de film, die helaas niet echt blijft hangen. Maar vooral door de orkestrale uitvoering klinkt dit thema goed en is deze 'Main Title' een fraaie track.
De score voor Junior bevat naast spannende ook mooie, wat meer gedragen muziek. De titeltrack 'Junior' is daarvan een van de fraaiste, waarmee de eigenlijke score van Howard afsluit.

Er staan twee tracks op het album die niet van Howard zijn. De eerste is 'I've got you under my skin', een zwoele song door Cassandra Wilson. De jazzy song is wat traag en de nogal donkere stem van Wilson geeft de song een aparte sfeer, maar de muziek zeurt wel een beetje, ondanks de aanwezige percussie.
De laatste track op dit album is van Stephane Grappelli, een jazzviolist, en dit is dan ook een instrumentale track. 'Are you in the mood' is een jazz-track met de viool van Grappelli in de hoofdrol. Daarmee is het heel andere muziek dan de eveneens instrumentale tracks van de score van Howard.

Een track die helaas op dit album ontbreekt is 'Look what love has done', geschreven en gezongen door Patti Smyth. Deze prachtige song kreeg voor de film zelfs een Oscar-nominatie en een Grammy-nominatie. En ook James Newton Howard heeft meegewerkt aan deze song. Wel staat er een instrumentale versie op het combinatie-album met de score voor King Ralph, die ook zeer de moeite waard is. En als je houdt van de wat klassiekere score-muziek, zoals van Junior, kies dan voor dit combi-album, want de score voor de comedy King Ralph is zeker zo fraai als deze voor Junior, terwijl alle score-tracks van Junior hier ook op staan!

Kortom, dit original score album met de muziek voor Junior is een mooie symfonisch orkestrale score. De spannende en komische sfeer van veel tracks blijft prima beluisterbaar. Helaas ontbreekt een mooi en aansprekend thema, maar de muziek op zich doet het goed. De score is aangevuld met twee andere tracks met een nogal jazzy karakter, die daarmee de minst fraaie tracks zijn. Helaas ontbreekt de Oscar-genomineerde song. De waardering voor dit album krijgt zo 79 uit 100 punten.

Otras versiones de Junior (1994):

Junior (1994)


Notificar un error o enviar información adicional!: Iniciar

 



Más