Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

 

 Der Kleine Eisbär 2 - Die geheimnisvolle Insel


Warner Bros. Germany (4012878122490)
Película | Fecha de lanzamiento: 2004 | Estreno de película: 2004 | Medio: CD
 

¡Subscríbete!

¡Manténgase informado y obtener mejor acceso a la información de los coleccionistas!

 

# Pista Artista/Compositor Duración
1.Am Nordpol2:12
2.Das Fischskelett4:57
3.Warnung vor den Menschen0:17
4.Wi-Wa-Wackel SongDirk Bach1:21
5.Caruso Wird Entführt1:51
6.Die Reise Beginnt2:38
7.Auf in den Süden!1:17
8.''Wie Geht Es Weiter?''5:52
9.Willkommen auf der Insel1:06
10.Robby Trifft Iguanita0:55
11.Iguana Hop1:06
12.Lars und Darwina2:51
13.Lars Findet den Riesenfisch2:30
14.Die Schildkrötenbabys Schlüpfen Aus1:46
15.Zurück zum Nordpol0:31
16.Befreit den Riesenfisch!5:03
17.Blinde Passagiere3:37
18.Greta Kommt An0:44
19.Wi-Wa-Wackel Song mit Maria und CarusoDirk Bach & Joy2:25
20.Die Freunde Sind Wieder Zusammen0:23
21.Lars und Greta Füttern den Riesenfisch1:45
22.Der Riesenfisch Schwimmt in die Freiheit12:55
23.Partytime2:21
24.Iguana Hop am Nordpol1:23
25.Wi-Wa-Wackel Song mit Maria und Caruso (Radio Edit)Dirk Bach & Joy2:30
 64:16
Manda tu crítica Ocultar reseñas en otros idiomas

 

Der Kleine Eisbär 2 - Die geheimnisvolle Insel - 09/10 - Crítica de Lammert de Wit, Publicado en (Neerlandés)
Dit is de vijfde recensie in de Nick Glennie-Smith serie.

Vorige: Home Alone 3
Volgende: Highlander: Endgame

De Duitse animatiefilm Der Kleine Eisbär 2 - Die geheimnisvolle Insel is geregisseerd door Piet de Rycker en Thilo Graf Rothkirch, waarbij De Rycker eerder al de eerste film uit deze serie regisseerde, evenals de animatiefilm Lauras Stern. Het verhaal is gebaseerd op de ijsbeerverhalen van de Nederlander Hans de Beer, waarvan eerder al vele korte tv-afleveringen zijn gemaakt. In 2001 kwam de bioscoopfilm Der Kleine Eisbär uit, vanwege het succes in 2005 opgevolgd door het tweede deel.
Het verhaal in dit tweede deel draait opnieuw om de kleine ijsbeer Lars. Zij grote vriend is de pinguin Caruso, die goed zingen kan, maar zich hierdoor de boosheid van drie minder vriendelijke ijsberen op de hals heeft gehaald en door hen weggejaagd is naar het zuiden. Lars gaat samen met hun andere vriend Robby de rob achter Caruso aan om hem te helpen, maar zo raken ze met z'n drieën verzeild in een reis over de wereld...

De muziek bij deze animatiefilm is van niemand minder dan Hans Zimmer en Nick Glennie-Smith, of eigenlijk van Nick Glennie-Smith en een beetje van Zimmer. De vraag om voor deze Duitse film de score te componeren was bij de Duitser Hans Zimmer terecht gekomen, nadat hij een keer had geroepen daar best open voor te staan. Maar vanwege zijn drukke werk voor andere
opdrachten heeft hij Glennie-Smith gevraagd voor het grootste deel van de muziek. Maar omdat Zimmer er voor gevraagd was, moest hij natuurlijk zelf ook een bijdrage leveren.
Hun eerdere samenwerking voor een Duitse film was voor Lauras Stern, die een wat zoetige muzikale kleuring meegekregen heeft. De muziek voor deze nieuwe film is echter duidelijk minder zoetig, maar juist weer veel vrolijker en en legt veel nadruk op de komische aspecten in de film.

Maar al die vrolijkheid en komedie maken de muziek soms ook een beetje kermisachtig en af en toe is de muziek wel erg kinderlijk. Nu is de film natuurlijk een kinderfilm, maar op dit album van de score valt die stijl toch wat tegen.
Af en toe denk je in warmere streken te zijn beland, wanneer de muziek een wat Caraïbische kleuring krijgt, zoals in 'Auf in den Süden', 'Iguana Hop' en zo nog een aantal tracks. Maar op zich valt dat helemaal niet tegen.

Qua themamelodieën is er een erg fraai hoofdthema, met een licht romantische sfeer, die vaak in de verschillende arrangementen op de blokfluit door componist Richard Harvey gespeeld worden, soms bijna solo, soms in een meer orkestrale setting, maar vaak met een fraaie wat keltische kleuring. Andere melodieën zijn minstens even aardig, al doen sommige wat kinderlijk aan en zijn weer andere in een kermisarrangement gedompeld.
Ook bevat de score een aantal actietracks, zoals 'Caruso wird Entführt, of 'Die Reise Beginnt', die aan de stevige kant zijn, met soms wat grimmige gedeelten om de spanning nog wat op te voeren. Dit geeft de score duidelijk een meer volwassen kleuring. Overigens zijn ook diverse andere tracks van een stevige sound voorzien, die zeker niet kinderlijk aandoet. Vaak zitten hier fraaie arrangementen bij, die niet onderdoen voor andere scores van Glennie-Smith. Het tweede deel van de track 'Wie Geht es Weiter' is op die manier gearrangeerd en is prachtig, vooral door de thematiek die op een bijzondere, bijna keltische manier op de blokfluit wordt gespeeld. Dat geldt ook voor 'Befreit den Riesenfisch!', wat een werkelijk prachtige track is, met de themamelodie afwisselend via een rustig en een grimmig intermezzo, ingetogen en vol orkestraal. Dat geldt niet voor de bijna dertien minuten durende track 'Der Riesenfisch Schwimmt in die Freiheit', want daar is de muziek toch een stuk spannender en grimmiger. Maar in de laatste paar minuten komt de pracht en praal weer terug en is het weer genieten. Op deze beide tracks heeft Hans Zimmer ook meegewerkt.

Een erg storend element op het album is de aanwezigheid van een drietal liedjes uit de film. Hier zingt of praat de stem van de pinguin op een erg kinderlijke manier z'n tekst en dat gebeurt op zo'n overdreven manier, dat je er buikkrampen van krijgt. De film is natuurlijk een kinderfilm, dus deze 'Wi-Wa-Wackel Song' zal vast prima in de film passen, maar op zo'n luisteralbum wordt je er niet vrolijk van. En als het album ook nog met zo'n 'song' afsluit, levert dat geen pluspunten op. De songs zijn overigens niet van Glennie-Smith.

Kortom, met Der Kleine Eisbär 2 heeft Nick Glennie-Smith een enerzijds volwassen score gecomponeerd voor deze kinderfilm, maar de muziek bevat voldoende kinderlijke en vrolijke noten om bij het verhaal te passen. Toch vallen de mooie en volle orkestrale klanken in een aantal tracks op, mede vanwege een aantal prachtige themamelodieën, die erg fraai uitpakken. Voor een kinderfilm heeft Glennie-Smith soms toch wel wat stevige en soms zelfs grimmige muziek neergepend, maar die leveren dan wel een volwassen score op met een waardering van 86 uit 100 punten, ondanks de drie kinderliedjes.

Soundtracks de la colección: Animation

Beauty and the Beast (1991)
Tangled (2010)
Tinker Bell (2013)
Land Before Time, The (1988)
Snow Queen, The (1959)
Lupin III (2007)
Shin Kaitei Gunkan (1996)
AristoCats, The (1994)
Rurouni Kenshin: Meiji Kenkaku Romantan: Tsuioku Hen (2002)
Tunes from the Toons (1998)

Soundtracks de la colección: Kids

Racing Stripes (2004)
Hannah Montana: The Movie (2009)
Prince of Egypt, The (1998)
Rescuers Down Under, The (1991)
Hunchback of Notre Dame, The (1996)
Looney Tunes: Back in Action (2003)
Disney's Greatest Hits (2001)
Kid in King Arthur's Court, A (1995)
Home Alone 2: Lost in New York (2012)
That Darn Cat (1997)


Notificar un error o enviar información adicional!: Iniciar