Alice in Wonderland


Walt Disney Records (094635103823)
Película | Fecha de estreno: 03/02/2006 | Estreno de película: 1951 | Medio: CD, Descarga
 

¡Subscríbete!

¡Manténgase informado y obtener mejor acceso a la información de los coleccionistas!





 

# Pista   Duración
1.Main Title (Alice in Wonderland)2:33
2.Pay Attention / In a World of My Own2:13
3.I'm Late0:43
4.Curiosity Leads to Trouble / Simply Impassable4:04
5.The Sailor's Hornpipe / The Caucus Race2:27
6.We're Not Waxworks0:25
7.How D'Ye Do and Shake Hands / Curious?0:56
8.The Walrus and the Carpenter5:06
9.Old Father William0:23
10.Mary Ann! / A Lizard with a Ladder / We'll Smoke the Blighter Out2:42
11.The Garden / All in the Golden Afternoon3:40
12.What Genus Are You?1:14
13.A-E-I-O-U (The Caterpillar Song) / Who R U / How Doth the Little Crocodile / Keep Your Temper4:34
14.A Serpent!1:09
15.Alone Again / 'Twas Brillig / Lose Something2:31
16.The Mad Tea Party / The Unbirthday Song / Twinkle Twinkle / Clean Cup Move Down / Mad Watch4:31
17.The Tulgey Wood2:02
18.Very Good Advice2:10
19.Whom Did You Expect0:53
20.Painting the Roses Red / March of the Cards2:49
21.The Queen of Hearts / Who's Been Painting My Roses Red?1:22
22.A Little Girl / Let the Game Begin / I Warn You Child1:27
23.The Trial / The Unbirthday Song (Reprise) / Rule 42 / Off with Her Head / The Caucus Race (Reprise) / Please Wake Up Alice / Time for Tea / Finale (Alice in Wonderland)5:26
 55:19
Manda tu crítica Ocultar reseñas en otros idiomas

 

Alice in Wonderland - 07/10 - Crítica de Sander Neyt, Publicado en (Neerlandés)
Walt Disney, de man heeft veel kunnen teweeg brengen. Hij is een meesterverteller, hij heeft generaties getekend. Iedereen kent zijn versies van de verhalen, iedereen kent zijn films. Het kan nog erger zelfs. Als we aan tientallen kinderen vragen om het verhaal van Sleeping Beauty te vertellen, dan gaat iedereen afkomen met de Disneyversie.
Zelfs de puristen moeten toegeven dat ze genieten van een Disneyfilm. Je kan ons bombarderen met het feit hoe slecht het bedrijf wel is, maar we kunnen er niet van onder uit. Disney is er altijd geweest en het lijkt alsof het ook altijd zal bestaan. Wij filmmuziekliefhebbers moeten de man en de studio ook dankbaar zijn want het is dankzij Walt Disney dat er soundtracks zijn ontstaan. Daarom vind uw nederige recensent het belangrijk om het werk van zijn films te eren op muzikaal vlak. Wat ook meteen mijn grote project voor 2015 zal zijn. Uw nederige recensent gaat alle 48 soundtracks van de ‘klassieke Disneyfilms’ bespreken. Enkel de drie kortverhalen uit de oorlogsjaren laat ik er van tussen. Nog twee kleine details, er zijn al scores uit de lijst reeds besproken, dus als het aan die score is zal ik een link plaatsen aan de voorgaande review. Om ook de normale scores niet uit het oog te verliezen, zal ik één Disney aflevering schrijven per week en één voor een andere nieuwe score. Volg nu uw nederige recensent in de wondere wereld van animatie waar de muziek altijd centraal staat! In een project dat ik graag het DISNEYJAAR noem!

7. ALICE IN WONDERLAND

Na het grote succes van Cinderella koos Walt Disney terug om een boek te verfilmen. Maar wat voor een boek! Het klassieke verhaal van Lewis Caroll genaamd Alice In Wonderland. De oplettende kijker zal wel doorhebben dat er ook elementen van de Through The Looking-Glass in de film voorkomen.
Alice In Wonderland verteld het verhaal van het kleine meisje Alice die op een vreemde manier in een wonderbaarlijk land terecht komt. Een land genaamd Wonderland. Daar ontmoet ze verschillende vreemde wezens. Wezens waarvan je als kijker nooit weet of ze al dan niet een bedreiging vormen. Soms lijkt het alsof ze het zelf niet weten. En dat maakt de film sterk. De film is eigenlijk geen verhaal maar een opeenvolging van het ene leuke avontuur na het andere zonder dat je weet of de personages nu goed of slecht zijn. Dat wordt trouwens op het einde van de film leuk duidelijk gemaakt wanneer iedereen Alice achtervolgt.
De cast is zeer uitgebreid want er zijn heel veel personages. Want wist u dat Alice In Wonderland de meeste personages heeft van alle Disneyfilms samen? Uw nederige recensent wist dat niet. En wat hij ook niet wist, was dat deze film de meeste songs had.... Achttien stuks heb ik er geteld, dus bereidt u maar voor op een lange recensie. Want allen zullen besproken worden. Het zou hypocriet zijn niet?
Oliver Wallace schreef de score van deze film en ook een paar songs zijn van hem. Maar de meeste Songs zijn afkomstig van het duo Bob Hilliard & Sammy Fain. Eén Song is van Don Roye & Gene de Paul en één is van het trio Mack David, All Hoffman en Jerry Livingstone die we nog kennen van Cinderella. Allemaal klaar mijn mede liefhebbers der filmmuziek, want hier gaan we!

SONGS

Onthou wat uw nederige recensent allemaal doet voor u!
In Main Title krijgen we het titelthema te horen. Alice in Wonderland is op zich een zeer mooie song, met een mooie melodie en een mooie tekst. Het lied schept een mooie mysterieuze sfeer. Al wordt het door het koor gezongen, deze keer versta je wat ze zingen! Een zeldzaam iets in de oude Disneyscores.
In A World Of My Own is een favoriet van uw nederige recensent. Het is de typische wenssong en het is perfect. Kathryn Beaumont heeft een hele warme stem en de stem lijkt een beetje op die van Helena Bonham Carter in Sweeney Todd. Over die musical gesproken. Deze song lijkt wel heel erg op By The Sea van diezelfde musical. We kennen Sondheims inspiratie. De song luistert lekker weg en is een typische returntrack.
I'm Late is een 45 seconden durend lied. Het gaat allemaal heel snel en het is best geestig omdat die snelheid uiteraard de wegtikkende tijd indiceert. Mooi gevonden.
The Sailors Hornpipe & The Caucos Race ga ik in één keer behandelen wat ze ook in de score doen. Hornpipe is een typisch zeemanslied. De melodie is memorabel genoeg om het geheugen van uw nederige recensent op te frissen. De melodie was nog herkenbaar dames en heren! Ook leuk is dat Row Your Boat even een instrumentale cameo maakt in het midden. In Race is het koor terug. De melodie is een hele mooie verlenging van Hornpipe. De orkestratie van dit lied is met veel schwung wat voor de luisterervaring enkel maar positief is. Ook het instrumentale gedeelte op het einde is om uw vingers van af te likken. Geweldige track.
Dat kan niet gezegd worden van How Do You Do & Shake Hands. Gezongen door Tweedeldee & tweedeldum. J. Pat O'Mally is gewoonweg vreselijk als die personages. De stemmen zijn hoog en irritant om naar te luisteren. Deze komediesong heeft wel een mooi opgewekt thema, maar is te kort om een goede indruk over te brengen.
The Walrus And The Carpenter is een zeer memorabele song, al zijn die stemmen terug! Het pompeus thema nestelt zich wel in je hoofd en je gaat er heel veel tijd over doen om het te verwijderen. Het lied is eigenlijk een volledig verhaal dat wordt verteld, met slimme lyrics en het accompagneert één van de meest legendarische scènes van de film.
Old Father William duurt welgeteld 23 seconden... Kan er niets over schrijven. Smoke The Bitter Out is dan terug een catchy thema dat zich steeds zal herhalen. De lyrics zijn wel heel donker: Smoke the Monster Out. Hier hebben ze het over een gegroeide Alice. Donkerder kan het bijna niet meer!
All In the Golden Afternoon is vreselijk. Het wordt in de film door de bloemen gezongen en hier is het niet te verstaan koor terug. Het lied is volledig onnodig en brengt dan ook niets bij aan de film. Al ga je de melodie nog wel herkennen vanuit de dagen van weleer. Bij mij was het uit irritatie dat ik de melodie terug kon herkennen, wat niet zo een goed teken is.
A-E-I-O-U is mogelijks nog erger dan de voorgaande song. In dit Arabisch getinte nummer is er niets te vinden wat een leuke luisterervaring kan opleveren. De lyrics zijn irritant, de stem is irritant. Snel skippen dus.
Twas Brilling is dan weer een humoristische song. Gezongen door de legendarische Sterling Holloway. De man is een genie en dat hoor je hier alweer. Hij legt heel veel passie in zijn kleine rol als de kat en de humor dat dit lied indiceert, brengt hij dan ook fantastisch. Ik lig nog steeds onder tafel bij de legendarische twee woorden: Second Chorus.
The Unbirthday Song is de meest legendarische song van de score. Het trio die ook Cinderella van muziek voorzag, is verantwoordelijk voor dit lied. De melodie blijft alsmaar in je hoofd zitten. Je geraakt er echt niet van af! Het is een humoristisch lied. Het enige minpunt is dat je gewend moet worden aan de schelle stem van de March Hare. Maar de altijd hilarische Ed Wynn maakt veel goed! Nu we toch over verjaardagen bezig zijn. Sporadisch recensent Bruno Roberti is vandaag jarig, dus wensen wij hem via deze weg nogmaals één gelukkige verjaardag.
Very Good Advice is dan weer de tranentrekker van dit album. De warme stem van Beaumont is terug en dat doet vele zaken goed. De mooie triestige melodie en de slimme teksten maken dat dit nummer zeer goed te beluisteren valt.
Painting The Roses Red is alweer een song met veel humor. De melodie is cathing en algemeen klinkt het gewoonweg goed. Daar moeten we natuurlijk ook eerlijk in zijn!
Van drie songs krijgen we in de finale nog een mooie reprise te horen. Altijd fijn om sommige liedjes terug te horen. Is het niet?

SCORE

Fiew we zijn erdoor. Excuses voor het grote Songgedeelte, maar deze Score sectie zal wel wat compenseren want er valt niet veel over te zeggen. Aangezien de hoeveelheid songs is er heel weinig plaats voor de instrumentale score.
Als we instrumenthaaltjes krijgen van Wallace, ga je vooral de melodielijnen van de songs horen. Het lied Alice In Wonderland maakt zijn opwachting als hoofdthema. De lyrische melodie wordt vooral de strijkerssectie gespeeld en het is altijd een leuk wederhoren.
Ook Very Good Advice maakt af en toe zijn opwachting. In het begin van de tweede track bijvoorbeeld. Volgens mij staat dat thema voor Alice als persoon, maar ik kan uiteraard mis zijn.
De meeste score bevindt zich ook voor of na een song dus die melodie wordt veelal meegedragen. Ik begin mij af te vragen waarom Oliver Wallace nota bene staat gecrediteerd als primaire componist....
In de zeldzame tracks die alleen maar instrumentale muziek bevatten kunnen we twee zaken concluderen. Ofwel is het saaie underscore zoals de vierde track, of het is vooral Mickey Mousing. Man, ik moet die term veel gebruiken hier in het Disneyjaar!
Dat de songs centraal staan, is een logisch gevolg als je de hoeveelheid ziet en de score is daar heel mooi rond gebouwd. Maar op zich is de score uiteraard niet te beluisteren. Dus ik zou de instrumentale tracks niet filteren, dan krijgt u een punthoofd. Al ben ik geen medicus, ik denk niet dat het een gezond teken is.

Conclusie.
Alice in Wonderland luistert weg als een coherente musical. De hoeveelheid aan songs wordt soms wel eens vermoeiend om steeds naar te blijven luisteren. Ook de score is te dun bezaaid om er een om er een goed oordeel over te vellen. Alice is niet slecht, maar met een paar songs die niet te beluisteren vallen, brengen deze score toch een paar punten naar beneden. Het dunkt mij dat een mooie zeven hier wel op zijn plaats staat. Als ik naar Wonderland wil afreizen zet ik toch liever de Danny Elfman score op. Voor de film die ik liever Grown Up Alice Returns To Underland noem.

Volgende recensie van Disneyjaar: Peter Pan.

Otras versiones de Alice in Wonderland (1951):

Alice in Wonderland (1951)
Alice au Pays des Merveilles (1951)
Alice in Wonderland (1968)
Alice in Wonderland (1965)
Alice in Wonderland (1952)
Alice In Wonderland (1969)
Alice in Wonderland: I'm Late / Twas Brillig (1951)
Alice In Wonderland: Very Good Advice / 'Twas Brillig (1951)
Alice in Wonderland (1975)
Alice in Wonderland (1972)
Peter Pan / Alice In Wonderland (1960)
Alice in Wonderland (1961)
Alice No Pais Das Maravilhas (1964)

Soundtracks de la colección: Animation

Kleine Eisbär 2 - Die geheimnisvolle Insel, Der (2004)
Flintstones, The (1994)
Lion King 3 - Hakuna Matata, The (2006)
Giant Robo VI (1995)
Principe de Egipto, El (1998)
Shrek (2001)
Fantasia (1990)
Finding Nemo (2003)
Captaine Flam (1981)
Bug's Life, A (1998)

Soundtracks de la colección: Disney

Beauty and the Beast / The Little Mermaid (2011)
Songs and Story: Cars (2010)
Alice in Wonderland (2010)
Wreck-It Ralph (2012)
Adventures of the Great Mouse Detective, The (1992)
Disney's Greatest Love Songs (2008)
Peter Pan (1961)
Spirited Away (2002)
Fantasia (1990)
Tinker Bell (2008)

Soundtracks de la colección: Kids

High School Musical (2006)
Bambi (2005)
That Darn Cat (1997)
Planes (2013)
Return to Never Land (2002)
魔女の宅急便 (2004)
Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe, The (2005)
Deux Frères (2004)
Spirited Away (2002)
Brother Bear (2003)


Notificar un error o enviar información adicional!: Iniciar

 



Más