Twin Peaks: Season 2


Película | Fecha de lanzamiento: 2007 | Medio: CD, Descarga
 

¡Subscríbete!

¡Manténgase informado y obtener mejor acceso a la información de los coleccionistas!





 

# Pista   Duración
1.Love theme intro2:22
2.Shelly2:18
3.New shoes3:48
4.High school swing1:52
5.Hayward boogie2:16
6.Blue frank5:12
7.Audrey's prayer2:11
8.I'm hurt bad2:31
9.Cop beat1:56
10.Harold's theme1:43
11.Barbershop1:26
12.Night bells2:47
13.Just you3:36
14.Drug deal blues3:08
15.Audrey2:27
16.Josie and Truman4:32
17.Hook rug dance2:25
18.Packards' vibration2:39
19.Half heart5:31
20.Laura's dark boogie5:02
21.Dark mood woods/The red room9:01
22.Love theme frewell2:35
 71:18
Manda tu crítica Ocultar reseñas en otros idiomas

 

Twin Peaks: Season 2 - 05/10 - Crítica de Lammert de Wit, Publicado en (Neerlandés)
Twin Peaks was in het begin van de negentiger jaren een enorme hype. De speelfilm-achtige en artistieke manier waarop de tv-serie was gemaakt onder leiding van David Lynch werd daarna de norm op dat gebied. Ook in Europa was de serie enorm populair en na de eerste serie van 8 afleveringen volgde al snel een tweede, maar daarbij was de aandacht snel weg.

Het tweede seizoen van Twin Peaks gaat verder waar seizoen 1 gebleven is. De sfeer is dezelfde, nog steeds een beetje mysterieus en met een licht bovennatuurlijke touch, maar er worden te weinig zaken opgelost, om kijkers geïnteresseerd te houden. De oplossing van wie Laura Palmer heeft vermoord is er zo een. Dat was de grote vraag die na serie 1 in de lucht bleef hangen, maar die in serie 2 maar steeds niet tot een oplossing komt. Pas veel later (te laat) in de serie volgt dat, maar veel kijkers hadden toen al afgehaakt bij de wat wereldvreemde gebeurtenissen die elkaar in serie 2 opvolgen...

De muziek is ook voor serie 2 van Angelo Badalamenti. Het Twin Peaks thema komt op deze score echter niet voor. Het zijn 22 tracks muziek in een grote variatie aan stijlen, maar allemaal wel met diezelfde wat zweverige kleuring zoals we van Badalamenti kennen en die ook in de eerste serie veelvuldig te horen was.
De meeste track kennen een zekere dreiging of onderhuidse spanning, die de muziek niet erg aangenaam maakt om naar te luisteren. Daarbij is de instrumentatie nogal aan de minimalistische kant, waardoor de muziek soms erg simpel klinkt.
Vaak past Badalamenti solo-instrumentatie toe, evenzo vaak voegt hij dan lichte underscore daarbij, van violen of synthesizer.
De percussie die Badalamenti toepast versterkt vaak de onheilspellendheid van de muziek. Ook de melodieën van de verschillende tracks staan vaak in een mineur-akkoord, waardoor de dramatiek toeneemt.
De eerste track is het 'Love Theme Intro', maar veel liefde straalt de muziek niet uit. De tweede track 'Shelley' is veel meer een liefdestrack, met een mooie rustige melodie, als een van de weinige tracks die het beluisteren waard zijn. 'Audrey's Prayer' en 'Half Heart' zijn ook tracks met fraaie melodieën, die een beetje aan het latere 'Un Long Dimache' doen denken. En daarmee heb je de fraaie tracks ook wel gehad.
De overige tracks varieren van jazzy klanken tot hoempa-melodietjes of vijftiger jaren simplistische gitaarmuziek.
'Barbershop' is een close harmony à capella song, waarin echter niet gezongen, maar geneuried wordt. Met een traag tempo glijdt hierin een wat eenvoudige melodie voorbij. 'Just You' is wel een gezongen track, maar kabbelt ook wat voort, terwijl de zang niet om over naar huis te schrijven is en soms zelfs ronduit slecht is. Daarbij staat er een irritante galm over de zang, die het er zeker niet beter op maakt.

Zo kabbelt de muziek wat voort. Het gaat allemaal vrij traag en veel tracks hebben dreigende melodieën of klanken, die niet aanspreken. Andere tracks zijn nogal simpel gearrangeerd en daarvan spreekt de instrumentatie vaak niet aan.
Kortom, dit album voor de tweede serie van Twin Peaks is absoluut geen aanrader. Het is een verzameling curieuze melodietjes en arrangementen met een zweverigheid die over vrijwel alle tracks hangt. De waardering komt niet verder dan 53 uit 100 punten.


Notificar un error o enviar información adicional!: Iniciar

 



Más