Meet Dave


Colosseum (4005939690625)
Varèse Sarabande (0030206690620)
Película | Fecha de estreno: 01/07/2008 | Estreno de película: 2008 | Medio: CD, Descarga
 

¡Subscríbete!

¡Manténgase informado y obtener mejor acceso a la información de los coleccionistas!





 

# Pista   Duración
1.Orb Arrives On Earth1:33
2.Dave Comes To Earth1:41
3.Gina Runs Into Dave1:22
4.Dave's System Check2:22
5.Addressing The Crew1:01
6.Drunken Man In Alley1:41
7.Whipping Eggs1:13
8.A Kiss In The Park0:56
9.Welcome To Old Navy1:55
10.Deli Robbers1:53
11.Gina's Painting1:24
12.Urban Camping With Dave1:32
13.Dave To The Rescue1:19
14.Standoff1:01
15.I'm In Charge Now1:19
16.Evil Dave Blasts Police Station1:22
17.Reinforcements Arrive0:49
18.Never Argue With A Female1:11
19.Betrayal / Mini Dave And No. 32:56
20.Saved By The Bus / Dave's True Feelings1:33
21.Hailing A Cab0:44
22.The Battle Begins2:10
23.I Am Dave Ming Chang2:05
24.Saving Earth1:22
25.Power Shutdown1:24
26.Mini Dave Apologizes2:56
27.Blast Off And Return2:12
 42:55
Manda tu crítica Ocultar reseñas en otros idiomas

 

Meet Dave - 07/10 - Crítica de Lammert de Wit, Publicado en (Neerlandés)
De comedyfilm Meet Dave was een behoorlijke flop. Je moet ook wel een erg brede fantasie hebben om het lijf van Eddie Murphy te zien als een ruimteschip, dat in het hoofd bestuurd wordt door de Captain (ook Murphy) met z'n secundanten, 'nr 2' en 'nr 3', wezentjes die op mensen lijken.
Het verhaaltje draait om het ruimteschip van de planeet Nil, dat grondstoffen van de aarde nodig heeft op de eigen planeet, ten koste van de mensheid op aarde. Dan komt de Captain en overige bemanning erachter dat er op aarde zoiets als 'liefde' bestaat. Dus wordt de grondstoffenactie afgeblazen. Maar daar is niet de hele bemanning het mee eens...
De titel komt van de naam van het ruimteschip, dat zich aan een vrouw voorstelt als Dave Cheng Ming. Het heeft snel de meest voorkomende namen op aarde gecheckt.

De score is van een heel ander kaliber dan de film zelf. John Debney maakte voor de comedy weer eens een indrukwekkende score. Hij is in staat om voor een comedy een machtige vol orkestrale score te componeren die in veel hoger geklasseerde films niet zou misstaan.
De score opent met 'Org arrives on Earth', die met veel gevoel voor ruimtefilms wordt gebracht, compleet met John Williams' E.T.-achtige geluiden en koorklanken. John Debney heeft voor deze hele score goed naar E.T. geluisterd.

Dat de film een komedie is hoor je in de muziek uiteraard terug. In veel tracks vind je daarvan wel iets terug. Sommige tracks kennen wel duidelijk die comedy-stijl met een wat hoger hoempa-niveau, maar binnen de score als geheel blijft die stijl beperkt en is de score vooral een verhalende score met veel grootse orkestrale muziek, zoals Debney veel vaker voor comedy's maakt. Vaak worden ook stevige koorklanken niet geschuwd. Deze nogal massale aanpak van de muziek is kenmerkend voor Debney's muziek voor comedy's en ook Meet Dave is van veel van deze orkestrale muziek voorzien, die niet zou misstaan in een grootschalige SF-spectakelfilm.

Het blijft een komedie, met ook z'n emotionele momenten, die door Debney voorzien zijn van meer ingetogen muziek met meer gevoelige melodieën. 'A Kiss in the Park', 'Gina's Painting' en 'Dave's true Feel' zijn van die fraaie, meer gevoelige tracks.
Spannende scenes worden muzikaal ondersteund door meer orkestrale muziek, niet zozeer als gevolg van allerlei spanningseffecten, maar meer door een 'hangende' melodie en arrangement. Daardoor blijft de muziek in tracks als 'Standoff' en 'The Battle Begins' prettig beluisterbaar en dat is altijd meegenomen.

Toch komt de thematiek van de score onvoldoende uit de verf. De muziek heeft wel een mooie coherente stijl, maar een aansprekend thema, dat geregeld weer terugkomt ontbreekt. Er zijn wel een aantal muzikale motieven die steeds terugkomen en er is wel een min of meer centraal thema, maar dat thema sneeuwt nogal onder en blijft zeker niet hangen. In de afsluitende track komt dat thema nog het duidelijkst naar voren, maar het spreekt te weinig aan, waardoor het nauwelijks opvalt.
De muziek heeft een prachtige 'sound', maar de melodieën laten het wat afweten, ook in de individuele tracks en dat komt de algehele indruk van de score niet ten goede.

Kortom, voor de comedy Meet Dave heeft John Debney een grootse vol orkestrale score gecomponeerd. Het niet al te overdadige gebruik van hoempa-muziek en de aanwezigheid van gevoelige momenten in de score pakt goed uit. Dat is Debney ook wel toevertrouwd. Het is daarmee best wel een fraaie score geworden met mooie muzikale klanken en aansprekende orkestraties. Helaas mist er toch iets. Een pakkend thema ontbreekt en de regelmatig terugkerende motieven en de melodieën van de tracks spreken onvoldoende aan om er een memorabele score van te maken, ondanks de grootse en fraaie orkestraties. De waardering komt toch op een mooie 74 uit 100 punten.
Meet Dave - 08/10 - Crítica de Maurits Petri, Publicado en (Neerlandés)
John Debney is een gewaardeerde componist die met zijn muziek vaak de 'finishing touch' geeft aan een film. Het prachtige Evan Almighty is daar een van de recente voorbeelden van. Een komedie die dankzij de muziek van Debney iets hemels, iets lichts meekreeg. Datzelfde gebeurt met de nieuwe Eddie Murphy-film Meet Dave, waarin in het hoofd van hoofdpersonage Dave kleine mannetjes zitten die hem besturen. Een nogal ver gezocht verhaal wat, net als Norbit, strandt door te flauwe grappen. Dankzij de bijdrage van Debney wordt het allemaal wat aangenamer om een bezoekje te brengen aan de plaatselijke cinema.

John Debney is op dreef met deze soundtrack. Het gekke is: als je de soundtrack beluistert van de man en je de film ernaast legt, begrijp je de link totaal niet. De ontzettende betoverende muziek van Debney laten je wegdromen en dat begint al direct bij de eerste track 'Org Arrives At Earth'. Door het gebruik van lichte instrumenten en een groot koor is de muziek super entertaining en lekker om naar te luisteren. Dat je te maken hebt met een komedie word eigenlijk pas duidelijk in 'Gina Runs Into Dave'. Een jazzy nummer, voortgedreven door een elektronische beat. Super vermakelijk en ontzettend leuke muziek, die rechtstreeks uit Ratatouille had kunnen komen. Veel nummers bevatten wat spanningsopbouw, maar lopen allemaal uit in clowneske thema's of grootste koorstukken. Wat ten aller tijden duidelijk blijft, is dat je te maken hebt met een Debney-soundtrack. Zijn aparte manier van muziek maken is overal als een stempel opgedrukt. Daardoor herkennen we wel wat stukken uit eerdere soundtracks van de man, waaronder Passion Of The Christ, het zojuist genoemde Evan Almighty en Lair. Desalniettemin staat Meet Dave garant voor veel luisterplezier. Het laatste nummer 'Blast Off And Return' bevat als bonus ook nog eens een elektrische gitaar en een heerlijke beat die we herkennen uit Chicken Little.
Meet Dave is hier en daar wat een sigaar uit eigen kist, toch verveelt het geen moment en voegt John Debney weer een prima soundtrack toe aan zijn toch al bijzondere collectie filmmuziek!
Dave Ming Chang (Eddie Murphy), newly arrived in New York City, may be the ultimate fish out of water. There's something about him that's not quite right — for starters, he seems remarkably out of place and uncomfortable in his own body. And for good reason: 'Dave' is not a man at all, but a ship made in the image of its miniature-sized captain!
Trailer:





Soundtracks de la colección: Kids

Toy Story 2 (1999)
Racing Stripes (2004)
Chicken Little (2005)
Robots (2005)
Sinbad: Legend of the Seven Seas (2003)
Mulan (1998)
Alvin and the Chipmunks (2008)
Treasure Planet (2002)
Bolt (2008)
SpongeBob SquarePants Movie, The (2004)


Notificar un error o enviar información adicional!: Iniciar

 



Más