The Rock


Hollywood Records Germany (4029758206225)
Hollywood Records US (0720616206220)
Hollywood Records Japan (4945817530042)
Hollywood Records EU (0094635799521)
Película | Fecha de lanzamiento: 1996 | Estreno de película: 1996 | Medio: CD
 

¡Subscríbete!

¡Manténgase informado y obtener mejor acceso a la información de los coleccionistas!

 

# Pista   Duración
1.Hummell gets the rockets6:25
2.Rock House jail10:12
3.Jade2:01
4.In the Tunnels8:40
5.Mason's walk - First launch9:34
6.Rocket away14:25
7.Fort Walton - Kansas1:37
8.The chase7:35
 60:28
Manda tu crítica Ocultar reseñas en otros idiomas

 

The Rock - 09/10 - Crítica de Sjoerd , Publicado en (Neerlandés)
Door deze soundtrack ben ik fan geworden van Hans Zimmer en zo ook in contact gekomen met het filmmuziekwereldje. Niet door de film, maar omdat 'Expedititie Robinson' ook dit thema gebruikt. De maintheme van 'Expeditie Robinson' vond ik zo goed dat ik er informatie over ging zoeken zodat ik het kon downloaden, vervolgens heb ik de cd gekocht van 'The Rock', pas later zag ik de fantstische en bloedstollende film. In de film gijzelt Hummel, een generaal, 81 toeristen op het gevreesde gevangenis-eiland 'The Rock' nadat hij met een groep mariniers enkele raketten met zeer gevaarlijke gifstof jatte. Hummel vraagt om 100 miljoen dollar om terug te geven aan de familie van honderden overleden soldaten. Indien er niet betaald wordt zal Hummel de 15 raketten afvuren op San Fransisco. Een Seal team wordt ondersteund door de FBi en moet er voor zorgen dat de raketten onklaar gemaakt worden. Zoals ik al zei moest Hans Zimmer de muziek voorzien. Dit deed hij met Nick Glennie-Smith en ook Harry Gregson-Williams was van de partij. Samen zorgden ze voor één van de eerste soundtracks met de échte Mediaventures steil, al was deze ook al te horen in bijvoorbeeld 'Speed'.

De cd begint met 'Hummell Gets the Rockets'. De track redelijk klassiek en al na 1 minuut krijgen we het 'Expeditie Robinson' thema te horen. Na 3.40 komt eerste de actiemuziek. Zoals als al blijkt uit de titel is dit de track waarin Hummel de raketten in zijn bezit neemt. De track wisselt de rustige muziek heel snel af met actie zoals vaak genoeg gebeurd in deze soundtrack(op deze manier hoor je een melodie-(spanning opbouwende)rust-melodie). 'Rock House Jail' begint met de actiemuziek waarmee het vorige nummer is gestopt(hetzelfde heerlijke melodietje). De stijlen van de verschillende componisten werken ook in deze track zeer goed samen en zorgen zo dus voor een heerlijke sound en tot nu toe de beste actiemuziek van Mediaventures.

Na de eerste 16 minuten actiemuziek is het nummer 'Jade' rustig, heerlijk rustgevend met een supermooi thema door -als ik mij niet vergis- een panfluit. In het begin van de film is het thema weggelaten waardoor we het niet het Jade -de verloofde van FBI ag
gent Stanley Goodspeed- thema kunnen noemen. Bij het nummer 'In the Tunnels' zijn de SEALS al in tunnels waar ze doorheen moeten om de gevangenis in te kunnen. De enige die deze weg kent is Mason, die zelf als enige ontsnapt is uit de gevangenis. In de track horen we enkele actiethema's die we al hoorden in 'Rock House Jail', maar ook nieuwe actiethema's die erg op de rest lijken. Nick Glennie-Smith en Hans Zimmer bouwen de spanning op door veel elektronische muziek waaronder de elektrische gitaar, veel slagwerk en niet te vergeten de synthesizers die alles compleet te maken. Ook in deze track weer de het actie-rust-actie effect. Dit werkt het beste in de film, want wanneer er een enorme stunt wordt gedaan horen we een even grandioos thema beginnen.

PASSIE, dat is het woord waar ik aan denk bij het beluisteren van deze soundtrack, ook weer aan het begin van 'Mason's Walk -- First Launch' horen we een goede melodie vol passie. Deze track is wat meer van de spanningsopbouw maar kent ook weer zijn melodieën vol passie (vb: 1.26= passiemelodie 1). De track is zoals ik al zei vooral spanningsopbouwend, maar zo af en toe komt er weer een zwaar actiethema tevoorschijn en verdwijnt net zo snel. Het 'Jade' thema mag ook nog terugkomen, al is het maar heel even.

'Rocket Away' is een track van een kwartier, maar verveeld geen minuut. Ook deze track is vooral van de spanningsopbouw, maar blijft boeien door de actiemelodieën tussendoor en de magistrale laatste vijf minuten. Ik wil dan gelijk beginnen bij negen minuten, wanneer zich na de actie passiemelodie 1 zich op een zeer goede manier weer opbouwt. Ook het 'Expeditie Robinson' thema komt terug maar nu nog wat voller door het slagwerk. Dit thema wordt dan weer gevolgd door een gehele uitwerking van het Jade thema, dat vol liefde en passie zit. Mason en Goodspeed nemen afscheid van elkaar en dat wordt ondersteund door dit heerlijke thema. Eerst gespeeld door de fluit, later nemen de strijkers de voorgrond.

'Fort Walton -- Kansas' is te horen aan het eind van de film wanneer Goodspeed getouwd is en als huwelijksreis naar Kansas is gegaan, zoals Mason hem aanraadde. Wat betreft de muziek, ook deze is zeer goed. De cd is echter nog niet afgelopen, want de muziek van de achtervolgingsscène naar Mason hebben we nog tegoed, waardoor we met een zeer goede track afsluiten. Waar in de meeste tracks er vaak een rustmoment kwam krijgen we hier eens volop actie te horen wat betekend dat we alle thema's direct achter elkaar horen en perfect is. Op het einde zorgt het koor voor dat kleine beetje extra! Een track die weer vol passie zit!

Conclusie:
Wie zegt dat mediaventures lawaai is, moet echt eens beter luisteren naar deze soundtrack. Nick Glnnie-Smith en Hans Zimmer zorgen voor een soundtrack vol actiethema’s. Elektronische muziek wordt afgewisseld met klassiekere muziek en de synthesizer is zeker niet misplaatst! Verder zit de muziek vol passie en is het gewoonweg één van de betere van Hans Zimmer.

RECENSIE VERNIEUWD OP 9/9 2007!
The Rock - 08/10 - Crítica de Kristof Janssens, Publicado en (Neerlandés)
Dat Hanz Zimmer een veelzijdig componist is, hoeft geen betoog meer. De muziek voor deze Amerikaanse actieprent van Michael Bay (Armageddon, Pearl Harbor, Transformers, e.a.) bevestigt alleen maar dat Zimmer over de juiste capaciteiten beschikt om actievolle filmmuziek te componeren. Al moet gezegd worden dat de eer ditmaal ook partieel toekomt aan Nick Glennie-Smith en Harry Gregson-Williams, twee Britse filmcomponisten die verbonden zijn aan Zimmer’s bedrijf Remote Control (voorheen Media Ventures).

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Nick Glennie-Smith het merendeel van de score zou schrijven, maar Zimmer’s bijdrage in de uitwerking van de thema’s was in de werkelijkheid uiteindelijk veel extensiever. Zimmer schreef bijvoorbeeld het hoofdthema. Glennie-Smith’s componeerstijl lag bovendien in het verlengde van de scores die Zimmer schreef voor Crimson Tide and Backdraft.

Aangezien de openingstrack een compositie betrof van Zimmer, was Glennie-Smith er niet voor te vinden dat zijn naam tegelijkertijd met die van Zimmer zou vermeld worden op het scherm. In Hummell Gets The Rockets horen we dan ook als het ware meteen een samenvatting van de gehele score. Het betreft een erg afwisselende track waarin de voornaamste muziekthema’s op stijlvolle wijze worden gecombineerd. Een emotievolle trompetsolo en enkele hoorns gaan gepaard met een mannenkoor zodat het geheel iets weg heeft van een militaire hymne.

Harry Gregson-Williams werd ingeschakeld om enkele aanvullende cues te componeren (o.m. ‘In the Tunnels’ en ‘The Chase’). Gezien de relatief lange speeltijd van de film en de tijdsdruk om met voldoende muziek te komen aandraven, was de tussenkomst van een derde componist klaarblijkelijk noodzakelijk.

Naast het hoofdthema omvat de score tevens twee andere hoofdthema’s van Glennie-Smith. Het tweede thema is te horen aan het einde van ‘Hummel Gets the Rockets’ en tijdens de intro van ‘Rock House Jail’, een track die gelijkenissen vertoont met Mark Mancina’s score voor Speed. Het derde thema is te horen in ‘Jade’ en aan het einde van ‘Rocket Away’.

Door de tussenkomst van drie componisten voor éénzelfde score komt het geheel soms nogal onsamenhangend over. De synthetische orkestraties komen ook niet in elke track even goed over. Al bij al is deze score van Media Ventures toch goed te pruimen en kwamen Glennie-Smith en Gregson-Williams door het succes van de film ietwat meer in de picture te staan.
The Rock - 08/10 - Crítica de Andreas Lindahl, Publicado en (Inglés)
Composed by Nick Glennie-Smith, Hans Zimmer and Harry Gregson-Williams, The Rock is a score people who dislike Zimmer's action music, a la Backdraft and Crimson Tide should stay away from at all cost. Like those two scores, The Rock, is rather loud, if not extremely loud, with Zimmer's usual mix of synths and orchestra - and choir - energetic drums beats and rapid percussions of all sorts. And like those two scores, The Rock, is equipped with incredible catchy, lyrical and memorable themes, which are used throughout the entire score.

Since three different composers worked on the score, it has been debated who really wrote what. Zimmer himself has said that he wrote the major themes, and the opening cue, as well as a couple of other cues, and Glennie-Smith and Gregson-Williams the rest. But I suppose we will never know exactly who wrote what, and in a way it is not important. But it is interesting to note that the opening cue from Glennie-Smith's score for The Man in the Iron Mask, almost exactly sounds like the opening from The Rock. Was that Glennie-Smith's way of telling us "I wrote that!"...?

The music really plays a prominent part in the film, and is certainly one of the reasons the film is so exciting. Even my non-soundtrack fanatic friends (read: ordinary, normal people) noticed the score and even enjoyed it - and I have this score to thank I discovered Zimmer's music. On CD it is also very enjoyable, although it sometimes can get a little too loud and disturbing, especially when the percussion kicks in.

The Rock is an enjoyable action score, but there are better scores in the same style, like the already mentioned Crimson Tide and Backdraft.
The Rock - 06/10 - Crítica de Tom Daish, Publicado en (Inglés)
This can best be described as orchestral heavy metal. It is a high octane action score that manages to keep up the pace, although it is rather samey. Not a whole lot happens and it just moves from one exciting action cue to another. There are some nice quieter moments such as in Jade, although I'm not convinced they are musically connected to the rest of the music very well. However, they are a welcome break from the action. The firs track is probably the best of the action music as it starts off with a fairly sombre trumpet theme with percussion, but breaks into some typical pounding percussive Zimmer action music. The rest follows in a similar vein, but there is little development and becomes a little too generic for my liking. It is also pretty unoriginal, sounding very much like Backdraft and Crimson Tide a lot of the time. The main theme is OK, but not nearly as powerful as Crimson Tide and the variations of the other motifs aren't that great on the whole. Also, being written in a committee, it is difficult to know who did what, but there aren't any parts which make you wonder who it was written by. Zimmer is good at writing action scores, but they only tend to contain one or two good tracks and those are the ones which contain a cross section of the different themes and aren't totally action orientated. Overall, if you like Zimmer, you will probably like it, but I have yet to find an all round great Zimmer score, well, except for perhaps the The Lion King.
The Rock - 10/10 - Crítica de Damien , Publicado en (Francés)
'The Rock', fructueuse collaboration entre Nick Glennie-Smith, Harry Gregson-Williams et Hans Zimmer, est l'une des B.O. phares des années '90. 'Hummel Gets The Rocket', l'un des thèmes les plus majestueux écrits par Hans Zimmer, ouvre le long métrage avec classe et élégance. Sans temps mort, on passe à la vitesse supérieure avec un thème d'action entêtant et qui sera par la suite décliné sous toutes ses formes. 'Jade' est une superbe (mais bien trop courte) pièce sentimentale. 'Mason's Walk - First Launch' se fait plus solennel, suivi par 'Rocket Away', longue piste d'action shootée à l'adrénaline qui revisite au passage tous les thèmes précédents. C'est le trépidant 'The Chase' qui sonne, un peu brusquement, la fin des festivités. Innovant, rythmé, haut en couleurs: un album qu'on n'est pas près d'oublier, et une des meilleures bandes originales d'action jamais composées.
The Rock - 09/10 - Crítica de Joris Kessels, Publicado en (Neerlandés)
Onbetwist een overweldigende actie score. Hans Zimmer weet als geen ander hoe je thema’s in een score moet verwerken. Vooral die momenten dat deze zo groots maar toch ook weer erg beheerst klinkt zijn geweldig. Halverwege track 2 kun je een goed voorbeeld vinden. De hoorn is daar trouwens ook een uitstekend instrument voor. Toch geef ik de voorkeur voor de hedendaagse Zimmer waarin synthesizer minder een duidelijke rol speelt. Vooral de upbeat percussie uit de synthesizer kan me soms een beetje tegenstaan. Verder kan ik de inbreng van elektrische gitaar door Hans Zimmer altijd wel waarderen. Met het nummer ‘fort walton – kansas’ grijpt hij zelfs terug op de stijl die hij gebruikte voor onder andere Driving Miss Daisy.

Je ontkomt er niet aan!
The Rock - 09/10 - Crítica de Wim Minne, Publicado en (Neerlandés)
ik kwam pas in aanraking met deze soundtrack omdat een hevige "Rock"-fan mij de film had aangeraden. Dus keek ik naar die film. En het eerste wat mij (sowieso) opviel was de muziek.

"Expeditie Robinson" had voor mij altijd een goed muziekje. Bleek dat dat van "The Rock" kwam. Ik, heel blij natuurlijk, want eindelijk had ik dat muziekje.

Maar dat muziekje was niet het enige. Dit is niet zomaar actiemuziek, dit overstijgt het niveau van de gewone actiemuziek. Het klinkt avontuurlijker, wat natuurlijk zéér goed bij het onderwerp past.

Deze soundtrack ligt al een hele tijd in mijn cd - speler, en zal er ook niet snel uitgaan.
The Rock - 10/10 - Crítica de R , Publicado en (Neerlandés)
helemaal mee eens gert (ken jou ook nog van joblo.com). met deze score maakte ik voor het eerst kennis hans zimmer. onvoorstelbaar hoe zimmer samen met harry gregson-williams nick glennie-smith tot zo'n mooi resultaat is gekomen. de score barst van prachtige thema's en adreline opwekkende stukken muziek. nick glennie-smith had vooraf aan de samenwerking al 3 idea tracks gecomponeerd,waaruit duidelijk blijkt dat oa het thema aan het begin van de score van zijn hand is en niet van zimmer,zoals vaak verondersteld wordt.
The Rock - 10/10 - Crítica de Gert Bleus, Publicado en (Neerlandés)
Deze soundtrack is een MUST voor iedereen die zich een filmmuziekliefhebber noemt.
Hans Zimmer laat zich in deze score volledig gaan wat een prachtig score oplevert.
Waar andere componisten steeds de ondersteuning gebruiken van een volledig orkest, gebruikt Zimmer hier vooral de syntheziser en computer. Dit levert meeslepende,oppeppende en patriotistische muziek op.
Het openingstheme van Expeditie Robinson is dat van The Rock trouwens.
Kortom, 'The Rock' rocks !!
The Rock - 10/10 - Crítica de Vanderwegen Tim, Publicado en (Neerlandés)
Volmaaktheid bestaat niet, maar toch verdient deze score een perfecte 10!!
Ik weet nog goed hoe ik met deze cd mijn 1ste soundtrack kocht, en daar zijn er nu zo een 100 op gevolgd.
Zimmer heeft men passie voor deze muziek opgewakkerd, en brandend gehouden.
Vroeger speelde ik deze cd grijs (tot ergernis van mijn zus), en nu kijkt iedereen raar op als ze in men getunde auto, niet house of RB uit de boxen horen knallen.
Maar gewoon puur de beste muziek van ZIMMER.
The Rock - 10/10 - Crítica de the lord africanus, Publicado en (Neerlandés)
heerlijke bombastische muziek die zeer krachtig en sterk naar voor komt. Ik ben niet altijd voor elektrische muziek zoals elektrische violen maar hanzie zimmer heeft het weer voor elkaar gekregen om het allemaal te harschapen tot een zeer aangename beluisterbare score. by the way ook een heerlijke film die zeker in mijn top 10 staat zowel een schitterende muziek als schitterende scenario en acteerprestaties.
The Rock - 09/10 - Crítica de Arvid Fossen, Publicado en (Neerlandés)
Deze soundtrack bestaat uit elektronische muziek die het midden houdt van synthesizermuziek en klassiek. Of dit concept werkt? Meestal is zulke muziek te sterk naar de actie in de film gericht wordt aldus onbeluisterbaar buiten context. Zimmer en co bewijst met deze soundtrack dat het ook anders kan. Massale (elektronische) violen afwisselend met gitaren en drum verworden tot een zeer beluisterbare score.
The Rock - 10/10 - Crítica de Matthijs Lobbezoo, Publicado en (Neerlandés)
ik heb gelezen dat voor veel mensen the Rock het begin was van een hele soundtrack-reeks.
ik ben daarin niet anders.
The Rock was zelfs mijn eerste 'échte' actiefilm.
daarna ben ik achter de muziek aan gegaan.
helemaal grijs gedraaid. heerlijke muziek, en vrijwel zeker een van Hans Zimmer's beste score!

een dikke 10 voor Hans!
The Rock - 10/10 - Crítica de Edwin Huisman, Publicado en (Neerlandés)
Tja, prachtige samenwerking de heren Smith,Zimmer en Williams, wat vooral mij is bijgebleven, is de scene met de opstijgende Helicopters terwiijl ze naar The Rock vliegen, dit ondersteund door Rock Hous Jail thema, fantastisch, en zeker met 5.1 in een geremasterde Criterion DVD.

Dus gewoon een 10 waard.
The Rock - 08/10 - Crítica de Stijn Buntinx, Publicado en (Neerlandés)
Heerlijk bombastische muziek van Hans Zimmer. Het thema is een pareltje. In tegenstelling tot ondermeer Gladiator en Black Hawk Down die beide 10/10 krijgen, zijn hier niet alle nummers even onvergetelijk. vandaar die 8.Maar desalniettemin, een absolute aanrader.
The Rock - 09/10 - Crítica de Uranus , Publicado en (Neerlandés)
Deze soundtrack was de eerste van mijn soundtrackcollectie. Ik herinner me nog hoe stoer en vol actie ik deze muziek toen vond. Het begin van een voor mij nieuwe muziekperiode. Hans Zimmer is een poos mijn favoriet geweest, nu is dat John Williams.
The Rock - 09/10 - Crítica de Peter Van Riet, Publicado en (Neerlandés)
Dit is nu eens een echte cult-soundtrack, maar een echte goede soundtrack. Een prachtig main theme van Nick Glennie-Smith, en voor de rest zalige actiestukjes en neventhema's. Spijtig dat niet alle muziek op de cd staat...
The Rock - 10/10 - Crítica de Christopher Blair, Publicado en (Neerlandés)
Dit is gewoon een perfecte soundtrack in waardige 'zimmer'style... Van begin tot einde loopt hij als een trein. Goede themas en een perfect ritme. Deze soundtrack doet mij ook denken aan Speed en The peacemaker.
The Rock - 09/10 - Crítica de Tijs Vanhulle, Publicado en (Neerlandés)
Weeral een prachtige hit van Zimmer, Hummell Gets The Rockets is een fantastisch hoogstaand nummer. een cd die je moet hebben als muziekliefhebber, als had ik hem maar laat ontdekt!
The Rock - 09/10 - Crítica de Bart v/d Ploeg, Publicado en (Neerlandés)
Prima soundtrack vind ik dit, vooral de thema's zijn ook erg goed. Ik vind het wel een 9 waard !
The Rock - 09/10 - Crítica de evarist columnist, Publicado en (Neerlandés)
Prima score.
Natuurlijk ook het thema van Expeditie Robinson 2002 op VT4
El tráiler del soundtrack contiene música de:

Breakout, Immediate Music (Trailer)
Siege , Immediate Music (Trailer)
Crimson Tide (1995), Hans Zimmer (Película)
Bad Boys (2007), Mark Mancina (Película)


Notificar un error o enviar información adicional!: Iniciar

 Más