August Rush


Película | Fecha de lanzamiento: 2007 | Medio: CD, Descarga
 

¡Subscríbete!

¡Manténgase informado y obtener mejor acceso a la información de los coleccionistas!





 

# Pista Artista/Compositor Duración
1.Main Title Mark Mancina2:21
2.Bach / BreakSteve Erdody and Jonathan Rhys Meyers3:52
3.MoondanceJonathan Rhys Meyers1:51
4.This TimeJonathan Rhys Meyers4:13
5.Bari ImprovKaki King1:37
6.Ritual DanceKaki King1:35
7.Raise It UpJamia Simone Nash and Impact Repertory Theatre2:29
8.Dueling GuitarsHeitor Pereira and Doug Smith2:36
9.Elgar / Something InsideSteve Erdody and Jonathan Rhys Meyers4:53
10.August's Rhapsody Mark Mancina7:37
11.SomedayJohn Legend3:04
12.King Of The EarthJohn Ondrasik3:45
13.God Bless The ChildChris Botti and Paula Cole4:30
14.La BambaLeon Thomas III3:50
15.MoondanceChris Botti2:20
 50:33
Manda tu crítica Ocultar reseñas en otros idiomas

 

August Rush - 07/10 - Crítica de Lammert de Wit, Publicado en (Neerlandés)
Kirsten Sheridan heeft in 2007 de muzikale dramafilm August Rush geregisseerd, met een verhaal als een moderne soort Oliver Twist.
De film vertelt het verhaal van een muzikaal wonderkind, dat wordt geboren uit het samenzijn van twee muzikale ouders, die daarna weer hun gescheiden wegen gaan, maar later weer bij elkaar komen. Als de moeder een ongeluk krijgt, zorgt haar vader ervoor dat baby Evan in een weeshuis belandt vanwege zijn dochter's carriere, terwijl de moeder denkt dat hij bij de geboorte overleden is. Maar moeder en ook de vader geven gescheiden van elkaar hun muziekcarriere op. Een aantal jaren later, als Evan een tiener geworden is, gaat hij in New York op zoek naar z'n ouders. Hij blijkt een bijzonder kind te zijn met grote muzikale gaven, die hem dan ook succes bezorgen, hoewel daar ook misbruik van wordt gemaakt. De vraag in de film is dan ook of hij via z'n bijzondere talent de kans ziet om z'n ouders terug te vinden. En dan is daar zijn concert in Central Park...

Een ander muzikaal wonderkind is Mark Mancina. Hij mocht de muziek verzorgen onder een film die over een muzikaal wonderkind gaat. Daar wordt niet zomaar iedereen voor gevraagd. Mancina heeft er een wondermooie score van gemaakt.
Van de film is zowel een soundtrack met vooral popsongs als een Score-album met de muziek van Mancina. Nu ben ik niet zo'n liefhebber van soundtracks, waar slechts een beperkt aantal minuten score-muziek op staat. Bij deze soundtrack van August Rush is dat zo'n 10 minuten, wat voor een soundtrack overigens nog reuze meevalt.

Mancina heeft een werkelijk wonderbaarlijke score gecomponeerd voor deze film. De hoofdattractie is de beroemde 'August's Rhapsody', die als tiende track op dit soundtrack album staat. Hij heeft hierbij een beetje hulp van Hans Zimmer gehad. Het is een schitterende gevarieerde track, met diverse stijlelementen. De track opent heel rustig met wat elektronische underscore. Na 1 minuut begint dan een prachtig orkestraal stukje cellomuziek, wat bijna klassiek overkomt en naderhand kort overgaat in steviger en modernere orkestrale muziek. Op ongeveer 3.30 wordt de muziek versterkt met een prachtige vrouwenstem en koorklanken op een geweldige underscore, om een minuut later over te gaan in mooie strijkermuziek op een onderlaag van rustige gitaarmuziek, wat heerlijk doorloopt, om op 6 minuten aan te zwellen met blazers tot een prachtige apotheose. De track sluit geweldig af met de mooie tekst 'The music is all around us... All you have to do is Listen!', en dat is het hart van de film!

De soundtrack opent met de Main Title, een prachtige track met een hoog underscore gehalte, maar op een wel erg fraaie manier. De mooie gesproken tekst door Evan, de hoofdpersonage, is dromerig en ontroerend door de hoop die er uit spreekt. Dit wordt door de muziek mooi verklankt en de track sluit gedurende de laatste halve minuut af met de geweldige gedragen muziek van het Arpeggio Theme, die op het score-album in nog een aantal andere tracks gebracht wordt.
'Bach' is het korte eerste deel van de tweede track, gearrangeerd op een melodie van Johann Sebastian. Deze is ook geheel instrumentaal en komt qua kleuring terug in de Rhapsody.
Kaki King is de gitaarvirtuoos die twee tracks op dit album voor z'n rekening neemt, die Freddy Highmore in de film naspeelt (met de handen van King bij close-ups). Mancina en King componeerden samen 'Bari Improvisions'. 'Ritual Dance' is een wat mindere melodieuze track van Michael Hedges en ook gespeeld door King. 'Duelling Guitars' is een track van Heitor Pereira, gespeeld door hemzelf samen met Doug Smith. Deze muziek wordt in de film geïmiteerd door Freddy Highmore en Jonathan Rhys-Meyers, wat een ontroerende scene oplevert.

In de film speelt Jonathan Rhys-Meyers de zanger-gitarist van een poprockband. De songs die daarbij in de film voorkomen zingt hij ook op deze soundtrack. Maar zijn zangkwaliteiten zijn zeker niet van topniveau al doet hij het heel aardig.
Deze songs zijn nogal stevig en zeker niet allemaal even fraai. Een paar songs zijn bekende oudjes en sommige hebben een wat jazzy jasje aan. Ook de melodieën van de songs houden niet over, al zitten er zeker een paar aardige songs bij.

Kortom, deze soundtrack van August Rush is zeker een heel aardige keus, met een paar fraaie tracks van Mark Mancina, waaronder de geweldige track 'August's Rhapsody'. De songs houden over het geheel niet echt over. De andere instrumentale tracks zijn voornamelijk heel aardige gitaartracks. De score-tracks van Mancina halen de waardering flink omhoog, zodat deze uitkomt op 73 uit 100 punten.

Als je de keuze hebt, kies dan voor het Score-album in plaats van deze soundtrack. Dit August Rush Score-album is een geweldig album met tracks die bij de allermooiste filmmuziek horen. Uit de Rhapsody en de Main Titles op de soundtrack blijkt dat al, maar de score bevat nog veel meer echte kippenveltracks.
August Rush - 07/10 - Crítica de Mitchell Tijsen, Publicado en (Neerlandés)
De Soundtrack voor August Rush zal veel mensen bij blijven. Niet omdat de muziek zo geweldig is of super mooi, maar omdat de film ook om muziek draait. Zoals mijn collega Maurits al zei is het heel erg jammer dat Mark Mancina maar slechts 10 minuten credits gekregen heeft. Zeker als je bedenkt dat alleen zijn muziek mijn hart raakte en de andere gewoon saai zijn (naar mijn mening natuurlijk).

Mark Mancina is een geweldig componist. Hij schreef mooie scores met als hoogtepunt natuurlijk Speed en de score samen met Phil Collins genaamd: Tarzan (en ook Brother Bear maakte hij samen met Collins). Mancina behoort mede door deze geweldige scores tot de top klasse maar kon hij dat ook wel met August Rush? Dat antwoord is ‘ja’ want hij bezorgt mij werkelijk kippenvel…Vooral de Rhapesody is geweldig met al die mooie strijkers en die mooie stem aan het einde van dat nummer. De rest van de nummers zijn voornamelijk zang en dat is jammer want ik ben niet zo weg van die zangnummers, natuurlijk zijn er wel hele goeie zangnummers maar van deze ben ik niet zo heel erg weg maar dat ligt aan mij. Want ik ken wel mensen die deze nummers top vinden.
Ik zal de Mancina Tracks even noteren…

1: Main Title
Een prachtige track, die stem van Freddie Highmore past er werkelijk goed bij. Deze mooie woorden (wijze taal) doen me denken aan de opening van War of The Worlds waarbij Morgan Freeman ook zulke wijze taal zegt aan het begin en aan het einde van de film (en score). Mancini heeft de film tot leven gebracht want hij maakte de muziek echt prachtig, en het paste ook zo goed bij de film! Zonder de muziek van Mancina zou ik niet weten hoe bepaalde scènes er uit moesten zien, de Main Title is daarom ook een belangrijke track en ik ben blij dat hij op de score is gezet.

10: August’s Rhapsody
Een prachtige track, het begint heel rustig tot de strijkers er bij komen, dan begint het feestje pas! Dan gaat het verder in een beetje Pirates-achtige violen…en vervolgens dus de stem van een vrouw. Ik kan niet goed zeggen of het van een vrouw is of van een kind, want het einde is heel vrouwelijk, het begin (van de zang) is kinderlijk. Erg mooi werk dus van Mancina, dit was overigens ook de mooiste scène van de film. De mooiste scène met de mooiste muziek dus…

Cijfer:
Mijn cijfer voor deze score is een 7.
Maurits houd ook van de tracks naast die van Mancina, en die vind ik juist slecht…daarom een 7 omdat Mancina zijn track gewoon echt geweldig zijn! Ik mis wel 1 andere track waarvan wel een demo was. Het Arpeggio Theme, jammer dat ze die er niet op hebben gezet.
August Rush - 10/10 - Crítica de Maurits Petri, Publicado en (Neerlandés)
Het is jammer dat Mark Mancina slechts 10 minuten credit heeft gekregen op deze prachtige soundtrack, August Rush. Want naast de soms wat irritante semi-populaire popnummers gezongen door Hugo Boss model en acteur Jonathan Rhys Meyers stelen vooral de twee tracks van Mancina de show. Met name 'August's Rhapsody' is onvoorstelbaar goed. Filmmuziek zoals je het niet vaak hoort. Het ruim zeven minuten durende nummer bevat allerlei stijlen die in een rap tempo elkaar opvolgen. Startend met wat gillende synthesizers, en dan snel overgaand in een snelle Pirates-achtige tango. De imitatie door enkele blazers van voorbijrazende brandweerwagens zijn subliem! Direct na de tango krijgen we een up-tempo stuk te horen met een cello die een grandioze solo wegspeelt. Vrij snel daarna horen we een opbouwend stuk met een kinderstemmetje die kippenvel veroorzaakt en moet denken aan de muziek van Brother Bear van Mancina. Als vervolgens een gigantisch koor inzet is het compleet, wat mij betreft een van de beste tracks van de afgelopen jaren. Mark Mancina laat even merken dat hij een top componist is, in hart en nieren. Dat er op de cd nog een subliem nummer van John Legend is opgenomen wordt bijna vergeten. Want de muziek van Mancina laat, hoe kort ook, een onuitwisbare indruk achter op de luisteraar. Zou er ook een score-album uitkomen nog? Laten we hopen van wel, want August Rush is qua filmmuziek een film om nooit en te nimmer te vergeten. Emotioneel geladen, opzwepend, hemels en magnifiek tegelijk. De muziek van Mancina verdiend daarom een 10. Het album 'eromheen' een 8.
August Rush - 07/10 - Crítica de Damien , Publicado en (Francés)
L’album commence en douceur, avec une lente et délicate introduction du thème principal, qui porte les premières phrases du film – quelques vers sur la musique. Le ton est donné, le voyage peut commencer. Un passionnant périple musical ; du classique (Jean-Sebastien Bach) au gospel (« God Bless the child »), en passant par la soul (« La Bamba ») ou le rock (« Break », « Something Inside », interprétées par Jonathan Rhys-Meyer lui-même, l’un des acteurs principaux), sans oublier pour autant les grandes pointures (John Legend). A noter aussi le charmant « Dueling Guitars », et, surtout, le magnifique « August’s Rhapsody ». Un score à l’image du film tout entier : une plongée dépaysante dans le vaste monde de la musique. Cependant, sans les images, le disque reste un peu léger...
August Rush - 09/10 - Crítica de Michel Gregoire, Publicado en (Francés)
cette BO est la parfaite illustration de l'osmose qui existe en permanence avec le film, et qui en plus traite entre autre du pouvoir de la musique sur les humains.
La chanson interprétée par Johnathan Rhyse .
Le lien si particulier qui unit ces deux êtres unis par l'amour, l'amour de la musique est matérialisé par l'exploitation du thème de façon électrique avec une réponse au violoncelle.
La découverte de la musique par le jeune orphelin est magnifique, musique en tapping sur une guitare acoustique sur laquelle on a branché un écho.
Donc difficile de parler de cette BO sans avoir vu le film tant cette BO est indissociable du film.
August Rush - 09/10 - Crítica de sabine cacheux, Publicado en (Francés)
superbe film !!! Ce petit gamin ,il est génial et la musique tout simplement superbe je vais me procurer le cd si c est possible ou l' enregistrer j ai adoré ce mélange de classique et de chants enfin le film est un tout" magnifique" franchement je le conseil j en ai été ému aux larmes voila ce que j ai pensé
Oscars: Best Original Song: "Raise It Up" (Nominado)
La música de este soundtrack fue utilizada en:

August Rush (Trailer)

Trailer:



El tráiler del soundtrack contiene música de:

August Rush (2007), Mark Mancina (Película)
Disturbing Power, Two Steps From Hell (Trailer)




Notificar un error o enviar información adicional!: Iniciar

 



Más