High Road to China
Expanded


Super Tracks (0019750001076)
Película | Fecha de lanzamiento: 2000 | Estreno de película: 1983 | Medio: CD
 

¡Subscríbete!

¡Manténgase informado y obtener mejor acceso a la información de los coleccionistas!





 

# Pista   Duración
1.Main Title / Nasty Headache2:10
2.The Flying Lesson1:17
3.Look Out Charly / A Hurried Exit2:10
4.Onto Waziri / Khan1:27
5.Escape from Waziri / Eve & Struts3:18
6.Onto India / Arrival in Katmandu / Souls Approaches4:25
7.The Doorfight / Journey To China / Anymore Surprises / The General's Cannon6:11
8.You'll Get Your Money / One Eye Open3:06
9.Raid on Chang's Camp / Finale & End Title7:20
 
Source Music
10.Mohamet's Dance1:43
11.Waziri Source2:57
12.Salon Source0:46
13.Charleston1:27
14.Love Me Tender3:55
15.When The Saints Come Marching In2:14
16.Jeanie2:23
17.Mill Stream2:29
18.Revelry2:12
19.Swinging At the Riverside1:49
20.Allemande from the Bach French Suite Number # 5 in G Mayor3:30
 56:49
Manda tu crítica Ocultar reseñas en otros idiomas

 

High Road to China - 08/10 - Crítica de Lammert de Wit, Publicado en (Neerlandés)
De avonturenfilm High Road to China is geregisseerd door de bekende Brian G. Hutton en speelt zich af in de twintiger jaren van de vorige eeuw, toen vliegen nog een avontuur was.
Als erfgenaam van een rijke, maar vermiste vader, moet Eve Tozer (Bess Armstrong) naar hem op zoek, om te voorkomen dat hij wordt doodverklaart en zijn zakenpartner het bedrijf in handen krijgt en zij niets erft. Eve kan zelf goed vliegen en ze huurt Patrick O'Malley (Tom Selleck) om samen met haar op zoek te gaan. Maar Patrick is vaak dronken en ziet een vrouw als piloot ook niet echt zitten...

De score voor deze film is van John Barry, die in de muziek vooral ook het romantische aspect benadrukte.
De score opent met het door Barry fraai gecomponeerde thema. De zwierige muziek is typerend voor Barry en het is dan ook een herkenbaar thema, met mooie hoge violen en koperblazers in de underscore, zoals Barry die ook in veel andere filmscores gebruikte. Het thema komt regelmatig terug in diverse andere tracks van de score.
Een tweede thema dat Barry in de score gebruikt is een veel avontuurlijker thema, waarbij de instrumentatie omgedraaid is ten opzichte van het hoofdthema. In dit tweede thema heeft het koper de leiding en zitten de violen in de underscore. Daar is dan nog stevige percussie aan toegevoegd, wat ritmisch goed uitpakt. Ook dit tweede avontuurlijke thema komt vaker terug in de score.
Daarmee zorgen beide thema's voor een fraaie consistentie van de hele score. Want de score bevat ook andere tracks met andere melodieën en kleuringen, die door hun omlijsting met beide thema's toch mooi binnen het geheel passen. Bij die andere kleuringen gaat het dan vaak om de meer spannende tracks, met muziek die wat minder aanspreekt. Dat komt door melodieën die grilliger of eentoniger zijn, maar ook door de gebruikte instrumentatie. Toch zijn ook die spannnender tracks nog steeds prima beluisterbaar, wat van deze score een heel goed beluisterbare maakt.
De feitelijke score sluit af met het fraaie 'Finale and End Credits', waarin het mooie hoofdthema een grote rol speelt. De track sluit fraai af met vol orkestrale klanken.

Wat volgt vanaf de tiende track is zogenaamde 'source music', muziek die gemaakt is om bepaalde typische korte scenes te ondersteunen. Vaak zijn dat tracks die bestaan uit nogal minimalistische klanken en solo instrumentaties, of muziek die bekend was in de periode waarin de film zich afspeelt. En dat is ook hier het geval.
Beide eerste source tracks 'Mohamet's Dance' en 'Waziri Source' zijn beide vrijwel solo, wat ethnisch getinte tracks en de minst aansprekende van alle source tracks. De andere tracks zijn veel orkestraler en zijn melodieën en stijlen die in de twintiger jaren van de vorige eeuw populair waren. Daaronder zijn dan stijlen als dixieland of bigband, maar ook kamermuziek. Zelfs een klassieke Bach op solo klavecimbel komt voorbij.
Die source tracks zijn heel aardig als illustratie van wat zoal in een film aan muziek nodig is.

Toch is de score de muziek waar het om gaat. En het album sluit dan ook fraai af met een lange suite van de hoogtepunten uit de score. Die suite opent fraai met het avonturenthema van de score en sluit prachtig af met het hoofdthema.

Kortom, John Barry heeft voor de film High Road to China weer een fraaie orkestrale score afgeleverd in zijn kenmerkende stijl. Daarmee past de score vrijwel naadloos in het rijtje naast 'Out of Africa' en 'Dances with Wolves'. De score heeft naast mooie lyrische tracks ook voldoende avontuurlijke muziek en is dan ook zeker niet saai. Met deze score heeft Barry dan ook keurig voldaan aan de verwachtingen en daarmee is het dan ook een typische Barry-score geworden zonder echt originele uitspattingen. Met de mooie thema's en arrangementen krijgt deze score een waardering van 83 uit 100 punten.

Otras versiones de High Road to China (1983):

High Road to China (2010)
High Road to China (1990)
High Road to China (1983)
High Road to China (1983)
Höllenjagd bis ans Ende der Welt (1983)
Avventurieri ai Confini del Mondo (1983)


Notificar un error o enviar información adicional!: Iniciar

 



Más