Gridiron Gang


Colosseum (4005939675523)
Varèse Sarabande (0030206675528)
Película | Fecha de lanzamiento: 2006 | Estreno de película: 2006 | Medio: CD, Descarga
 

¡Subscríbete!

¡Manténgase informado y obtener mejor acceso a la información de los coleccionistas!





 

# Pista   Duración
1.Camp Kilpatrick5:29
2.We're Better Than This1:27
3.Sorry Football Is Over3:40
4.Roger's Dead1:37
5.A Baddington Game2:07
6.Training Day3:07
7.Rap Up3:25
8.Flowers2:42
9.Letter Writing Montage1:19
10.Good Job0:44
11.Junior1:37
12.Celebration Epilogue3:49
13.We're Better Than This (Part 2)5:28
14.Calvin Gets Shot3:23
15.We're Better Than This (Part 3)6:15
16.Forgiveness3:13
17.Junior Returns2:25
18.Mustang Challenge3:25
 55:12
Manda tu crítica Ocultar reseñas en otros idiomas

 

Gridiron Gang - 07/10 - Crítica de Lammert de Wit, Publicado en (Neerlandés)
De film speelt zich voor een groot deel af in een jeugdgevangenis. Daar is Sean Porter (The Rock) begonnen met het opzetten van een rugby team om de jongeren wat meer perspectief te geven op een betere toekomst. Maar dat gaat niet zonder de nodige moeilijkheden, zowel qua organisatie van het team als vanwege de onderlinge rivaliteit tussen de teamleden. Een rivaliteit die ontstaan is door hun vroegere lidmaatschap van verschillende straatbendes, die onderling de nodige vijandschap uitdroegen. Ondertussen probeert Porter te stimuleren en te motiveren, waar hij toch in lijkt te slagen.
De film is overigens min of meer gebaseerd op een waar gebeurd verhaal, wat toch een meerwaarde aan de film geeft.

De muziek voor deze film is gecomponeerd door Trevor Rabin, die wel vaker de muziek heeft gemaakt bij sportfilms (Remember the Titans, Coach Carter).
Voor zijn doen heeft Rabin zich behoorlijk ingehouden. Geen volle muzikale uitbarstingen met veel bombast en geschetter van trompetten en andere blazers, maar de film wordt begeleid door behoorlijk ingetogen en fraaie muziek. Rabin heeft een mooi thema neergezet, dat echter niet zorgt voor kippenvel. Het thema beklijft niet, wat vaak wel het geval is bij andere thema's van Rabin, zoals bij The Guardian, National Treasure, of Armageddon.
Wat voor het thema geldt, dat geldt eigenlijk ook een beetje voor de verdere score. Het is allemaal mooie muziek, vaak rustig en ingetogen, zoals we bijna niet van Rabin gewend zijn. En dat maakt deze score toch ook wel weer een beetje speciaal. Het probleem is echter dat de muziek nogal eens wat voortkabbelt en bijna nergens boven het gemiddelde uitspringt. 'Celebration Epilogue' is wat dat betreft bijna een uitzondering met een meer sprankelende kleuring en mooie volle orkestraties, waaronder van het thema.
Een paar tracks bevatten nog wel aktiemuziek, dat bij Rabin vaak minder harmonisch klinkt, maar verder is de muziek vooral ingetogen en is soms bijna uitsluitend underscore zonder dat daar sprankelende klanken bovenuit stijgen.

Zoals gezegd, de muziek is bijna overal fraai, maar blijft toch wat hangen in het gewone, iets wat je niet zou verwachten voor een sportfilm (die ik overigens niet heb gezien). De thematiek van een sportfilm draait vaak toch om euforie en dramatiek, twee aspekten die de score-luisteraar zouden moeten dwingen om te luisteren. Maar die komen in deze score van Trevor Rabin net even te weinig op een aansprekende manier voor. De muziek luistert wel prettig weg, maar tijdens het luisteren dwalen je gedachten toch zomaar af, waardoor mijn waardering blijft hangen op niet meer dan een ruime 7.
De verwachtingen vooraf waren hoger, maar desondanks is dit voor elke rechtgeaarde Trevor Rabin fan een prima aanwinst.


Notificar un error o enviar información adicional!: Iniciar

 



Más