Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

 

 The Killing Fields


Virgin Records UK (5012981232825)
Virgin Records EU (0724384938222)
Película | Fecha de lanzamiento: 1984 | Estreno de película: 1984 | Medio: CD, Descarga
 

¡Subscríbete!

¡Manténgase informado y obtener mejor acceso a la información de los coleccionistas!

 

# Pista   Duración
1.Pran's Theme0:48
2.Requiem For A City2:10
3.Evacuation5:13
4.Pran's Theme 21:41
5.Capture2:23
6.Execution4:47
7.Bad News1:14
8.Pran's Departure2:05
9.Worksite1:16
10.The Year Zero0:28
11.Blood Sucking1:18
12.The Year Zero 20:38
13.Pran's Escape/The Killing Fields3:16
14.The Trek2:02
15.The Boy's Burial/Pran Sees The Red Cross2:43
16.Good News1:46
17.Étude4:39
 38:27
Manda tu crítica Ocultar reseñas en otros idiomas

 

The Killing Fields - 08/10 - Crítica de Marie-Lise Van Wassenhove, Publicado en (Neerlandés)
Het is moeilijk te geloven dat een dikke dertig jaar geleden het prachtige Cambodja, vooral bekend voor de tempels van Angkor, gebukt ging onder een van de meest destructieve regimes uit de geschiedenis.
In de chaos die ontstond tijdens de Vietnamese oorlog (er vielen meer Amerikaanse bommen op het neutrale buurland Cambodja dan op Vietnam zelf), kwam de extreem linkse Rode Khmer aan de macht. Buitenlanders werden het land uitgezet, de grenzen werden hermetisch afgesloten. De steden werden ontruimd en de voltallige bevolking vloog naar de mensonterende ‘heropvoedings’/werkkampen naar het platteland. Intellectuelen, mensen met een bril of boeken in een andere taal werden afgemaakt, net als iedereen die enige band met het buitenland zou kunnen hebben of tegen de Partij kon zijn. 
De Killing Fields, de massagraven waar de lijken ‘en masse’ gedumpt werden, kun je nu nog altijd bezoeken. Een zeer pakkende ervaring (zoals ondergetekende kan getuigen); nog steeds zie je stukjes kledij en botten uit de grond steken.

De film The Killing Fields brengt dit schrijnende en in het Westen te vaak vergeten stuk geschiedenis aan de hand van het waargebeurde verhaal van de Amerikaanse journalist Sydney Schanberg die net op tijd het land wist te ontvluchten. Zijn Cambodjaanse correspondent, Dith Pran, had minder geluk en werd zoals de rest van de bevolking naar een kamp gestuurd. Daar wist hij onder de meest gruwelijke omstandigheden te overleven.

Mike “Tubular Bells” Oldfield’s muziek is een bijzondere mix van elektronisch geluid en hier en daar meer klassiek getinte stukken. Het album opent met het prachtige en emotionele thema van Pran, de Cambodjaanse correspondent; het is letterlijk het hart van de film en de soundtrack. Als een rode draad weeft het thema zich door het album. Het geeft de miljoenen slachtoffers een stem. In “Pran’s Departure”, “The Boy's Burial/Pran Sees The Red Cross” krijgt het een wondermooie climax.
“Requiem for a city” is een klassiek koorstuk dat de uittocht in lange dodenmarsen van de bevolking uit hoofdstad Phnom Penh beschrijft. 
Hoge, spookachtige vocalises bezingen de verdwaalde zielen van de duizenden doden in de ‘velden des doods’’ (“Pran’s Ecape/The Killing Fields”).

Met “Evacuation” krijgen we een flinke portie elektronica voorgeschoteld. In de film werkt het wonderwel zeer goed. De track is te horen tijdens de overhaaste evacuatie van de Amerikanen uit Phnom Penh, net voor de aanvankelijk feestelijke intrede van de Rode Khmer en geeft perfect de paniekerige, chaotische sfeer weer. 
Pran’s leven in het werkkamp wordt ook elektronisch beschreven in koude underscore tracks (“The Year Zero”, “Blood Sucking”... ).
Het album eindigt nogal jammerlijk met “Etude”, een elektronische variatie op meer Aziatisch getinte muziek. Door het grote aandeel synth zal de score van The Killing Fields voornamelijk zij die de film gezien hebben kunnen bekoren, omdat verschillende tracks nu eenmaal beter werken als je de beelden erbij gezien hebt. “Pran’s Theme” is echter universeel, een prachtige klaagzang voor één van de meest onbegrijpelijke gebeurtenissen uit de geschiedenis.

Otras versiones de The Killing Fields (1984):

Killing Fields, The (1992)
Killing Fields, The (1984)
Killing Fields, The (2016)


Notificar un error o enviar información adicional!: Iniciar