Running Scared


Colosseum (0030206672022)
Varèse Sarabande (4005939672027)
Película | Fecha de lanzamiento: 2006 | Estreno de película: 2006 | Medio: CD, Descarga
 

¡Subscríbete!

¡Manténgase informado y obtener mejor acceso a la información de los coleccionistas!

 

# Pista   Duración
1.Running Scared / Main Title1:33
2.Love On A Washing Machine1:56
3.The Duke1:36
4.True Grit / "Get Down!"5:14
5.Chasing The Bullet2:22
6.Crack House Cacophony3:07
7.Sitdown1:57
8.The Boys Hide The Gun / Nicky Comes Clean2:56
9.I Belong To Him1:36
10.Equal Measures1:13
11.Dez And Edele's5:45
12.Fire Fight1:10
13.A Mother's Instinct7:50
14.You're An American1:14
15.I Knew This Kid... / The Killing Ground3:40
16.Nobody Knows Anybody / Priceless / Drive To Brighton Beach3:56
17.Iced!11:27
18.Aftermath / Across The Pulaski Skyway2:09
19.MacDaddy / T, I'm Coming Home4:21
20.I Was Always The Real Joey2:43
21.A Family Reunited0:53
22.End Credits2:16
 70:54
Manda tu crítica Ocultar reseñas en otros idiomas

 

Running Scared - 06/10 - Crítica de Lammert de Wit, Publicado en (Neerlandés)
De Amerikaans-Duitse film Running Scared is een thriller die geregisseerd is door Wayne Kramer (The Cooler). De film is wat mager ontvangen en was geen succes in de bioscopen, terwijl de DVD-opbrengst daarna juist wel goed is gaan lopen. De hoofdrollen worden vertolkt door Paul Walker, Cameron Bright en Vera Farmiga.
Het verhaal draait om Joey Gazelle (Walker), die hand- en spandiensten verricht voor de maffia. Tijdens een drugsdeal, waarbij Joey aanwezig is, gaat het mis als drie corrupte politieagenten binnenvallen, waarop een vuurgevecht ontstaat. Na afloop zijn er doden gevallen, waaronder twee agenten. Joey wordt gevraagd om de vuurwapens van de maffia op te ruimen, maar in plaats van ze weg te doen neemt hij ze mee naar huis. Zijn zoon en een vriendje Oleg (Bright) zien dat hij ze thuis verbergt. Omdat Oleg thuis problemen heeft met z'n stiefvader steelt hij een van de wapens om zich te kunnen verdedigen...

De muziek bij deze bijzonder spannende thriller is van Mark Isham. Hij kreeg slechts een beperkt budget ter beschikking en heeft daarom maar op een paar plaatsen een wat groter orkest in kunnen zetten. Het grootste deel van de score voor de film is daarom voorzien van elektronische muziek.
Een probleem bij thrillers is dat de muziek voor de films zelf vaak prima is en flink spanningverhogend werkt, maar los daarvan vaak wat ongemakkelijk in het gehoor ligt. En dat speelt ook deze film deels parten. Maar Isham is een componist die in veel van zijn scores werkt met wat meer melodieuze muziek en ook hier tref je tracks aan die melodieus en aangenaam klinken.
Dat begint al gelijk met de openingstrack, waarin een tokkelende gitaar een fraai en melodieus thema laat horen. Dat thema komt nog een aantal keren terug, maar dan meestal in een meer elektronische versie.
Toch overheerst de thrillerstijl ruimschoots en de spanning die Isham daarmee oproept zal in film vast uitstekend werken. Maar de vooral elektronische en meer donkere klanken zijn vaak niet erg aangenaam om naar te luisteren. Desondanks hoor je in die muziek dat Isham een creatieve componist is, want hij weet in die wat grimmige thrillermuziek dan toch regelmatig iets extra's te plaatsen. Zo hoor je in sommige tracks weer de tokkelende gitaar of de klanken van een xylofoon, zoals in 'Dez and Edele's'. Ook de klank van een vrouwenstem komt in een aantal tracks verrassend naar voren.
Maar verreweg de meeste tracks op het album zijn spannend en grimmig, of soms zelfs bijna benauwend. Veel zijn vrijwel niet melodieus en daarmee dan gelijk ook wat saai, ondanks de spanning en de heftigheid soms. Die heftigheid hoort meestal bij de actiescenes in de film, maar ook die actiemuziek heeft Isham vooral een hoog thrillergehalte meegegeven, zodat er in de film voortdurend een donkere dreiging hangt, eigenlijk ongeacht de mate van actie in de film.
In een aantal tracks krijgt een deel van de muziek meer het karakter van een soort duistere soundscape, wanneer de muziek niet meer zozeer naar muziek klinkt, maar meer naar geluiden die zo uit de film lijken te komen, met soms veel gekreun en jankende of brekende geluiden. Deze tracks maken de genietbaarheid er helaas niet beter op.

Kortom, met Running Scared heeft Mark Isham een score gecomponeerd die perfect doet waar hij voor bedoeld is. Maar om los van de film te beluisteren is duidelijk minder aangenaam. Met veel echte thrillermuziek weet Isham de spanning flink op te voeren. Die muziek komt dan vooral uit de synthesizer, waarbij het orkest af en toe bijspringt. Ook gebruikt Isham soms instrumentale klanken om de elektronische klanken aan te vullen. Dat zijn vaak de wat meer aansprekende momenten van de score. En met een overdaad aan deze thrillermuziek valt zo'n lang album van meer dan 70 minuten nog niet mee. Maar de score kent ook een paar tracks die zonder meer fraai zijn en waarin akoestische instrumenten de boventoon voeren. Die tracks trekken de waardering voor dit album nog op naar 57 uit 100 punten.
Running Scared - 07/10 - Crítica de Tim Horemans, Publicado en (Neerlandés)
Running Scared is de recentste film van Wayne Kramer met Paul Walker (Into the blue, Fast and the Furious 1 + 2) in de hoofdrol. In deze grauwe film speel Paul de rol van Joey Gazelle. Hij heeft in zijn huis een revolver verstopt die onlangs gediend heeft om enkele criminele tegenstanders van de lokale bende af te knallen. Dit geweer wordt uit zijn huis gestolen om daarna een undercover politieteam te elimineren. Joey gaat op zoek naar deze revolver omdat dit als bewijsmateriaal gebruikt kan worden tegen hem. Running Scared is een donkere actie film die hier en daar enkele stevige scenes bevat.

Mark Isham is de man die voor de muziek heeft gezorgd. Hij voorzag onlangs crash, die dit jaar de oscar kreeg voor beste film, nog van muziek. Mark Isham is naar mijn mening een componist met verschillende gezichten. Je kan op deze man niet echt een etiket kleven. De ene keer is zijn muziek zeer melodisch, triomfantelijk, gevoelig zoals in Fly Away Home, Life as a House, Racing Stripes,…. De andere keer zeer beladen, donker zoals in Crash, Blade, Don’t say a word en deze Running Scared. Isham is een componist die aanvoelt wat een film nodig heeft. Zijn muziek is aanwezig, zonder echt in het oor te springen. Hij doet zijn ding en vervolledigd de beelden. Dat maakt het soms moeilijk om naar zijn muziek te luisteren, vooral de meer sinstere en donkere films zoals Running Scared.

De soundtrack release van Varese Sarabande bevat maar liefst 71 minuten muziek en dat is een hele brok om te beluisteren. De Main Title voelt aan als een thema voor een moderne western inclusief de Morricone Piano. Het is alles behalve opgewekt. Thema gewijs is er verder op de cd niet iets dat er echt uitspringt. Hier en daar komt de gitaar op de voorgrond maar het grootste gedeelte van de soundtrack is muziek die voor een bepaalde toon zorgt in de film. De muziek is zeer modern en hedendaags geschreven, geen grootse orkestraties maar een beperkt orkest met keyboards, die vooral voor atmosferische klanken en percussie zorgen.

Running Scares is niet een cd die je zomaar eens snel opzet. Voor dit soort soundtrack moet je echt zin hebben om er naar te luisteren. Vooral omdat hij zo lang is en niet echt toegankelijk is. Ik hou persoonlijk meer van de iets lichtere werken van Mark Isham en hoop dat Itunes België ‘Eight Below’ van Mark Isham online zet, want deze is voorlopig alleen nog maar in de States te koop via Itunes. Running Scared is voor de durvers en mensen met veel geduld. Misschien is dit zo’n soundtrack die na enkele luisterbeurten interessanter wordt, maar dat stel ik voorlopig nog even uit.
Running Scared - 04/10 - Crítica de Tom Daish, Publicado en (Inglés)
It can be quite frustrating being a Mark Isham fan; for every lovely slice of tuneful Coplandmania, or engaging jazz, there are his rather run of the mill thriller scores. With Running Scared, there is some cause for optimism as his previous score for the director was The Cooler, a fine jazz number. Unfortunately, at over an hour, Running Scared is simply far too long for the material and the good moments are easily outnumbered by the mundane synth percussion action passages. The start is strong; the main theme seems to come straight out of the Morricone tune book. The melodic twists and the bass guitar leading the way gives the impression that it could easily come from one of the maestro's 70's thriller scores and not disgrace any of them.

After the fine (if ridiculously brief) opening, Love on a Washing Machine introduces an equally find acoustic guitar melody which makes a number of appearances throughout. Unfortunately, The Duke and, in particular, 'Get Down!' set the tone for the action music; synth loops and not a fat lot else. I suppose it has an urbane grittiness about it, but beyond a minute or two, passages start to sound interchangeable and the whole thing becomes rather monotonous. A couple of short passages are more interesting; Fire Fight features some angry electric guitar riffs that seem to have escaped from one of Elliot Goldenthal's more modern efforts, but the shot of invention is short lived and doesn't really go anywhere.

The suspense isn't up to much either and there are a number of rather long tracks which could easily have been pruned; Dez and Edele's and A Mother's Instinct are almost fourteen minutes that nobody would have missed. Only when it explodes into percussion in the final closing minutes does Iced! become even remotely interesting, but after seven minutes, it's a challenge to wait that long. The opening theme is reprised for the End Credits (even if it goes a bit astray in the closing seconds) leaving a much stronger impression than the bulk of the score deserves. Undoubtedly fine enough if the film, but on disc, disappointingly pedestrian.
Original Motion Picture Soundtrack
Music Composed by Mark Isham
(The Cooler, Crash / L.A. Crash)

From the acclaimed director of THE COOLER! The adrenaline-charged score is by renowned jazz composer and trumpet virtuoso Mark Isham.
Paul Walker stars in the fast-paced crime drama RUNNING SCARED from critically acclaimed director Wayne Kramer. Walker plays a low-level mobster who, in order to save his family, must recover a gun used in a mob hit before it's found by his bosses or the cops. And lest you think it's just another mob film, Kramer reveals a deeper subtext within the film's story. He says he envisioned it as 'a child's Grimm's fairy tale nightmare, but taking place in a mob world.'
El tráiler del soundtrack contiene música de:

Monster Orch Rise, RipTide Music/Dan Silver (Trailer)
Massive Incline, RipTide Music/Dan Silver (Trailer)
Time Is Running Out, Muse (Canción(es))


Trailer:

Trailer:Notificar un error o enviar información adicional!: Iniciar

 Más