Echoes of Innocence


Película | Fecha de lanzamiento: 2006 | Medio: Descarga
 

¡Subscríbete!

¡Manténgase informado y obtener mejor acceso a la información de los coleccionistas!

 

# Pista   Duración
1.Main Title2:44
2.Sarah's Speech1:17
3.Remembering Christopher4:24
4.Visiting Violet1:43
5.Sarah's First Vision1:50
6.Who's Alec Stainer1:08
7.Done With You / Premonition2:00
8.Childhood Memories1:04
9.Promise2:28
10.Christopher's Departure1:28
11.Katy's Confession1:33
12.The Interview2:58
13.Joan of Arc0:59
14.I Hear Things1:32
15.What Is the Glory of Kings ?1:28
16.The Chapel1:19
17.Letters1:04
18.Outside Violet's1:03
19.Recommitment / Sarah's Second Vision6:27
20.Why Did I Love Him ?3:47
21.Midsummer Night's Play1:38
22.Into The Woods / The Rescue7:38
23.Christopher Returns / The Wedding5:18
 56:49
Manda tu crítica Ocultar reseñas en otros idiomas

 

Echoes of Innocence - 06/10 - Crítica de Tim Horemans, Publicado en (Neerlandés)
Echoes of Innocence is de derde score die uitgebracht is door het zweedse label Moviescore Media. De film is geregisseerd door Nathan Todd Sims en vertelt het verhaal over een tienermeisje dat stemmen hoort en visioenen ziet. Deze film film wordt verkocht als een hedendaagse versie van Jeanne D’Arc maar dan met een donker kantje. Een jong meisje dat moet kiezen tussen haar gave of haar geliefde. De muziek voor deze film is geschreven door Brad Sayles, een voor mij onbekende componist.

De Main Title van Echoes of Innocence wordt ingezet door The Houston Boychoir. Zij neurieën het thema van de film. Dit wordt dan verder overgenomen door een solo celo die het nog eens herhaald. Deze Main Title is opbouwend naar het einde toe. Na een soort van anti- climax wordt deze track afgesloten door een herhaling van de melodie, enkel gezongen door het koor. Hetgene mij direct opviel was dat deze score geen volledig symfonische score is. De percussie in deze track waren keyboardklanken. Het album gaat verder met een mooie piano, cello combinatie in Sarah’s Speech. Op de achtergrond weer die electronische beat en het thema wordt licht aangeraakt door de hoorns.

De piano blijft een belangrijke rol spelen in het mooi geschreven Remembering Christopher. Sarah’s First Vision herhaalt het thema om dan van een vredige sound om te schakelen naar dreigende violen en percussie. Dit geeft een onzekere toon aan de tot nu toe rustige score. De dreiging blijft. Meer schrapende violen in Done with you/Premonition.

Childhood Memories zorgt voor afwisseling. Dit korte stukje muziek bevat een vrolijke dwarsfluit en hobo met op de achtergrond een tokkelende harp. De hobo neemt het verder over in Kathy’s Confession, een droevige passage in de score met hier en daar een dissonante toon heeft. Het leidthema blijft bijna in enkele track present. The Interview is een bijna drie minuten durende track waarvan het eerste deel zacht gespeeld wordt door enkel violen. Het tweede deel bevat een synthy beat wat het geheel wat meer energie geeft.

What is the Glory of Kings?, is een mooi voorbeeld van hoe de componist het thema van nul naar een climax brengt. Recommitment/Sarah’s Second Vision is één van de drie langere tracks op het album. De componist heeft hier ook meer tijd om muzikaal iets te creëren. Recommitment klinkt hoopvol, positief. Sarah’s Second Vision haalt deze hoop naar beneden. Dit is zeer donker, dissonant, wederom scherp viool gekras, diepe dreigende uithalen van het slagwerk. De twijfel zet zich verder in Why did I love him?. Into the woods/The rescue is met zijn 7.36 min de langste track van de soundtrack. Into the woods kan je samenvatten als een spanning/actie stuk dankzij de afwisseling van tempo en sfeer die de componist creëert. In het laatste nummer van deze score Christopher Returns/The Wedding krijg je pas echt het koor volledig te horen, iets wat ik miste tijdens deze score.

Echt onder de indruk van de soundtrack ben ik niet. Brad Sayles zorgt hier en daar wel voor goede ideeën in zijn score maar ik vond het allemaal vlakjes. Buiten het hoofdthema en een bijkomend thema zat er niet veel in. De orchestraties waren gewoon standaard, zo’n beetje dertien in een dozijn. Ik vond dat hij met het koor veel meer had kunnen doen. Het thema hoor je altijd op dezelfde manier, terwijl je met zo’n koor toch meer moet kunnen. Aangezien deze man nog niet veel geschreven heeft is Echoes of Innocence een goede leerschool voor hem geweest. Indien je benieuwd bent naar deze score dan kan je hem downloaden bij Itunes voor 9.99€. Mijn oordeel, net geslaagd zonder meer.


Notificar un error o enviar información adicional!: Iniciar

 Más