Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

 

     Paul Haslinger
Fecha de nacimiento: 11/12/1962
Domicilio: Austria
Sitio para fans: http://www.haslinger.com/
Biografía (Biografía sólo disponible en neerlandés) (Actualizado 2011-11-16)

Paul Haslinger is een Oostenrijkse componist en muzikant. Hij componeert vooral veel muziek voor films. Karakteristiek voor Haslingers muziek is de combinatie van klassieke orkestratie met moderne elektronische muziek, vooral bij zijn nieuwste score (The Three Musketeers) maakt hij hier gebruik van.

Haslinger studeerde in Wenen klassieke muziek, toch ging zijn gevoel uit naar de Duitse elektronische muziekgroep waar hij in 1986 heen ging. In de vijf jaar dat hij bij die groep was nam hij in totaal vijftien albums op met de groep, deed hij mee aan vier internationale tours en werkte hij mee aan meerdere filmsoundtracks, waaronder die van Miracle Mile, Near Dark en Shy People. Het soundtrackalbum voor Canyon Dreams leverde Haslinger in 1991 zijn eerste Grammy Award-nominatie op, alhoewel hij de nominatie moest delen met de rest van Tangerine Dream.

In 1998 werd hij gevraagd om samen te werken met Graeme Revells team. In dat team werkte hij aan meerdere filmprojecten, waaronder Chinese Box, The Negotiator, The Siege, Pitch Black, Blow en Lara Croft: Tomb Raider. Het was in deze tijd dat Haslinger besloot zich voortaan specifiek op zijn filmmuziekcarrière te richten.
Door zijn muziek in de game Underworld is Haslinger ook actief in deze gamewereld. Hij componeert dus niet alleen filmmuziek maar ook gamemuziek. Na Underworld componeerde Haslinger nog meer muziek voor UbiSoft, waaronder voor Rainbow Six Vegas uit 2006.

Muziek van Haslinger is meerdere malen gelicenseerd om gebruikt te worden in filmprojecten waar hij verder zelf niet bij betrokken is. Voorbeelden van dergelijke filmprojecten zijn Minority Report, Batman Begins, An Inconvenient Truth en The Mothman Prophecies.

De laatste 2 scores wij Paul Haslinger aan gewerkt heeft zijn zijn scores voor de films: Death Race 2 en de blockbuster: The Three Musketeers.