Rise of the Guardians


Colosseum (4005939717520)
Varèse Sarabande (0030206717525)
Movie | Release date: 11/13/2012 | Film release: 2012 | Format: CD, Download
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!





 

# Track   Duration
1.Still Dream Performed by Renée Fleming3:12
2.Calling The Guardians2:06
3.Alone In The World2:04
4.Fanfare Of The Elves0:53
5.Wind Take Me Home!1:28
6.Dreamsand2:03
7.Pitch On The Globe0:57
8.The Moon1:32
9.Snowballs1:31
10.Busy Workshop1:33
11.Sleigh Launch1:45
12.Nightmares Attack7:17
13.Tooth Collection2:22
14.Jamie’s Bedroom2:31
15.Jack & Sandman4:18
16.Memorial1:21
17.Guardians Regroup0:58
18.Easter3:39
19.Jack Betrays3:20
20.Kids Stop Believing2:35
21.Jack’s Memories2:24
22.Pitch At North Pole2:00
23.Jamie Believes3:01
24.Jack’s Center4:52
25.Sandman Returns2:36
26.Dreamsand Miracles2:18
27.Oath Of The Guardians3:11
 67:46
Submit your review Hide reviews in other languages

 

Rise of the Guardians - 09/10 - Review of Mitchell Tijsen, submitted at (Dutch)
Als er 1 componist is die de laatste jaren pas echt vooruitgang heeft geboekt is dat Alexandre Desplat. De Franse componist krijgt de ene aanbieding na de andere en heeft een ontzettend druk rooster. Ondanks zijn drukke rooster weet hij toch meesterwerk na meesterwerk af te leveren en constant origineel te blijven. Het mooiste aan deze componist is zijn veelzijdigheid, hij pakt verschillende genres aan en heeft een herkenbare stijl die ik erg kan waarderen. Zijn score voor Rise of the Guardians is opnieuw een pareltje, de score is mooi, magisch en heeft alle aspecten die een goede score zou moeten hebben.

De score opent op een bijzondere manier, met de stem van Renée Fleming. De vrouw heeft een prachtige stem en leent deze vaker aan films uit, zo hebben componisten als John Williams en Howard Shore ook met haar gewerkt. Verder zijn het vooral de strijkers die een magische sfeer creëren. De orkestratie is weer typisch Desplat, hij weet de instrumenten op een mooie manier met elkaar te ‘mixen’ en zorgt voor zowel actie als rust. Ook zorgt de nodige percussie ervoor dat je actief blijft luisteren en je niet vergeet dat er muziek opstaat. De mooiste track blijft voor mij toch echt wel ‘Jaime Believes’, in deze track laat Desplat zien dat hij tot de top behoort. De track is op een professionele en magische manier opgebouwd, zo begint Desplat op de piano en gaat dit over in een dwarsfluit. Na de dwarsfluit komen de strijkers die het compleet maken. De instrumenten spelen het hoofdthema die gelukkig vaker te horen is op deze score. Ook Renée Flemming zingt het hoofdthema, dat maakt het natuurlijk helemaal af.

Ondanks het budget en het geweldige orkest dat Desplat tot zijn beschikking had is het nog helemaal niet vanzelfsprekend dat een perfecte score het eindresultaat zou zijn. Sommige componisten slaan de plank namelijk goed mis, Desplat bewijst echter dat hij zich kan meten met componisten als James Newton Howard en John Williams, het is een veelzijdige componist die met zijn muziek zowel magische als emotionele momenten kan creëren. De veelzijdigheid siert hem en dat is ook vast en zeker de reden dat menig filmregisseur hem graag wil hebben als filmcomponist. Ook in de film heeft Desplat de nodige credits gekregen, ditmaal werd zijn muziek namelijk wél op een goede manier gebruikt in de film. Zijn composities voor A Tree of Life zijn namelijk aan de kant geschoven, die regisseur had namelijk vooral klassieke muziek in zijn film verwerkt. In Rise of the Guardians krijgt Desplat’s muziek gelukkig wel een prima plekje in de film. Zijn muziek zorgt niet alleen voor een magische film maar ook tot een memorable film waar je als kijker helemaal in zit. Geweldig!

Rise of the Guardians vind ik één van de betere scores van Desplat, een kleine uitschieter van de afgelopen tijd. Zijn score voor The Queen was goed, passend en origineel maar Rise of the Guardians ligt meer in mijn straatje. De score is verrassend, goed en veelzijdig net zoals Desplat zelf. Een dikke 9!
Rise of the Guardians - 08/10 - Review of Kristof Janssens, submitted at (Dutch)
William Joyce is geen onbekende in de filmwereld. Op 26 februari 2012 werd de Amerikaanse schrijver en filmmaker bekroond met een oscar voor zijn geanimeerde kortfilm “The Fantastic Flying Books of Mr. Morriso Lessmore” en in november van dat jaar verscheen de geanimeerde 3D-fantasyfilm, Rise of the Guardians, dat gebaseerd werd op zijn gelijknamige boekenserie.

De Franse componist Alexandre Desplat, die we allen kennen van zijn scores voor films als The Painted Veil, The Curious Case of Benjamin Button, The King's Speech en het tweedelige Harry Potter and the Deathly Hallows, komt nu voor deze dure productie met een groots overkomende score aandraven die qua stijl raakpunten vertoont met John Williams.

Desplat kon aan de slag gaan met een groot budget en was dan ook in de mogelijkheid om beroep te doen op een omvangrijk orkest, het London Symphony Orchestra, wat resulteert in een volledig orkestrale score waarbij op evenwichtige wijze strijkers, hoorns en percussie met elkaar verzoend worden.

Het nummer ‘Still Dream’, waarmee de film eindigt en de score mee aanvangt, werd ingezongen door Renée Fleming, de sopraan die tevens te horen is in de filmmuziek van o.m. The Lord of the Rings: The Return of the King en The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn. Het betreft een rustige opener met lyrics die erg goed aansluiten bij de plot van de film.

Voor sommige tracks als ‘Jack Memory’, ‘Easter’ en ‘Oath of the Guardian’ deed Despat beroep op het ‘London Voices’ ensemble. De combinatie van het orkest en het koor zorgt zeker naar het einde toe van de nummers voor grootse, maar klassieke, outro’s.

Het zijn vooral de langere tracks die kunnen bekoren zoals het serene, ietwat minimalistisch, maar o zo mooie ‘Jamie Believes’ en de prachtige, opzwepende fasen in ‘Nightmares Attack’ waarin verschillende thema’s met elkaar worden verzoend.

Kortom, een gevarieerde score met enkele hoogtepunten die meer dan één luisterbeurt waard is.
Rise of the Guardians - 08/10 - Review of Javier Madariaga, submitted at (Spanish)
Rise of the Guardians
Música Compuesta y Dirigida por Alexandre Desplat

Se avecina el fin del año 2012 y a su vez comienza la temporada de la lucha de bandas sonoras. Justo ahora salen a la venta las BSO's de El Hobbit, Lincoln, The Life of PI, y esta...de Rise of the Guardians.
Hay que decirlo...Desplat compuso una maravillosa y brillante banda sonora para le película animada de Dreamworks. Aquí, Alexandre despliega toda su orquestación y humor para crear un festín para tus oídos. Primero lo Principal...

'El Tema'...Desplat claramente se baso bastante en los trabajos previos de John Williams, Danny Elfman, y hasta Wagner, para crear un tema solido y heroico. También se puede comparar al tema de los Vengadores de Alan Silvestri.

La Orquestación es tremenda, de mano del conocido Conrad Pope, Pascalle y el propio Desplat. El uso magnifico de los metales en 'Calling the Guardians' da un toque heroico. Las cuerdas se roban la mayor parte del Score, donde muestra toques suaves y melódicos en 'Memorial', o movimientos desenfrenados como en 'Sleight Launch' o 'Tooth Collection', este ultimo mostrando un uso de Source Music y Música original muy a lo David Newman.

Esta BSO puede darle un trampolín a Desplat para hacerse cargo de filmes navideños, ya que aquí demuestra su manejo en la música de la estación. Casi talvez como el maestro John Williams. El trabajo navideño se ve en 'Snowballs', 'Wind take me Home' y 'Easter'

Un track del FYC album que debio haber sido incluido en esta banda sonora es 'Mended Staff' donde se aprecia el tema central con potencia y avecinamiento.

Nota de JAMO: 8.5 de 10

JAMO...

GRABADO EN ABBEY ROAD STUDIOS,Londres, Inglaterra
2012
Rise of the Guardians - 09/10 - Review of Thomas Jenkins, submitted at (English)
This is one of Desplat's finest efforts, a dramatic and vibrant orchestral fantasy score. There's intriguing ethnic tones for some of the minor characters, a boldly swashbuckling main action theme, and several dense and unflinchingly dark action set pieces that let rip with colossal orchestral and percussive force. The song is just ok, however, and the woodwinds are mixed too dry.
RISE OF THE GUARDIANS is an epic adventure that tells the story of a group of heroes (voiced by Alex Baldwin, Hugh Laurie and Chris Pine) — each with extraordinary abilities. When an evil spirit known as Pitch (Jude Law) lays down the gauntlet to take over the world, the immortal Guardians must join forces for the first time to protect the hopes, beliefs, and imagination of children all over the world.

Alexandre Desplat creates a wondrous and fantastical score brimming with magic and adventure.


Report a fault or send us additional info!: Log on

 



More