Stillwater


Back Lot Music 07/30/2021 Download
Movie Film release: 2021
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!





 

# Track   Duration
1.Bill Baker2:28
2.Swimming at Les Calanques1:29
3.Innocent of This Crime1:12
4.Maya1:18
5.Akim2:48
6.Working in Marseille0:40
7.Kallisté1:32
8.Initiative1:39
9.One Day Leave0:28
10.Cemetery Marseille1:26
11.Pendue1:09
12.Vélodrome2:34
13.Ma Couleur Préférée0:53
14.It Flew By2:02
15.Life With Virginie1:48
16.Capture2:05
17.Gonna Be Our Secret1:12
18.Letting Go1:23
19.To Roucas-Blanc2:10
20.Give Me the Keys0:37
21.The Basement2:07
22.I'm So Sorry1:04
23.Say Goodbye1:49
24.Welcome Home Allison0:39
25.Necklace2:07
26.Nothing's Changed2:09
27.It All Looks Different to Me1:29
 42:16
Submit your review Hide reviews in other languages

 

Stillwater - 07/10 - Review of Lammert de Wit, submitted at (Dutch)
De Amerikaanse film Stillwater is een thriller die geregisseerd is door Tom McCarthy (The Visitor, The Cobbler, Spotlight), die ook het scenario schreef. Dat scenario is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Amanda Knox, die vijf jaar onschuldig in een Italiaanse gevangenis zat. Haar echte verhaal komt in de film verder niet aan bod en dat heeft ze ook duidelijk laten weten. Desondanks is de film door de critici overwegend goed ontvangen, al was deze door de corona-crisis nauwelijks succesvol in de bioscopen.
Het verhaal draait om Bill Baker (Matt Damon), een stoere man die in de olie-industrie werkt. Zij dochter Allison (Abigail Breslin) zit al vijf jaar in de gevangenis in Frankrijk, omdat ze tijdens haar studie haar kamergenoot zou hebben vermoord. Bill gaat naar Frankrijk en zoekt Allison op in de gevangenis. Daar geeft ze hem een briefje, die Bill naar haar advocaat moet brengen. In dat briefje staat dat haar professor van de universiteit zou weten wie haar kamergenoot echt vermoord heeft. Hij zoekt haar advocaat op, maar die wil de zaak niet heropenen. Dan ontmoet Bill in het hotel een vrouw, Virginie (Camille Cottin), die hij vraagt het briefje te vertalen en hij zoekt die professor op...

De muziek bij deze thriller is van Mychael Danna, die er een behoorlijk rustige score voor componeerde, die regelmatig tegen het minimalistische aan hangt. De muziek wordt zowel op akoestische als op elektronische instrumenten gespeeld en regelmatig is het ook een combi van beide.

Het album opent met de mooiste track van het album, waarin diverse gitaren gecombineerd worden met een piano en lichte percussie. De track heeft een lichte popballadkleuring en is prettige melodieus. In de tweede track komen er strijkers bij in de achtergrond, terwijl een enkele getokkelde gitaar de piano begeleidt. Ook dit is een fraaie melodieuze track.
Daarna krijgt de muziek een meer mineure kleuring en neemt de dreiging de overhand. Met 'Maya' volgt nog een wat fleuriger track, een stijl die Danna ook toepast in 'Ma Couleur Préférée', maar met 'Akim' wordt de toon behoorlijk grimmig in deze langste track van het album, van nog geen drie minuten. Daarna wordt de muziek weer wat luchtiger, maar de dreiging is nergens ver weg. En steeds zijn het vooral de getokkelde gitaar en de piano die de belangrijkste instrumenten zijn, de ene keer begeleid door licht orkestrale underscore, een andere keer door wat meer elektronisch gekleurde klanken.

Af en toe is de muziek fraai, zoals in 'Cemetery Marseille', die een licht melancholieke en tegelijk prettig melodieuze kleuring heeft. En die prettige kleuring komt een enkele keer vaker voorbij, maar het is toch voornamelijk een dreigende kleuring in mineure setting die de klank van de muziek bepaalt. Soms is de muziek daarbij ronduit grimmig, zoals ook in 'Vélodrome', waarin de muziek ook nog stevig aangezet is. Dit geldt ook enigszins voor 'Letting Go', die eigenlijk heel minimalisch is, met beperkte piano- en keyboardklanken, maar die toewerkt naar een grimmige climax, waarna de muziek weer terugvalt in dat minimalisme.
Ook past Danna soms een soort underground geluid toe, als een soort licht grimmige basis, waaroverheen dan allerlei klanken en geluiden zijn gezet. Met name 'The Basement' en 'The Necklace' zijn zulke tracks, die daardoor niet erg aantrekkelijk zijn.

Het album sluit af met twee tracks die in de titel elkaars tegenpolen lijken. De eerste begint nogal minimalistisch, maar loopt naderhand uit naar een prettige melodische track, waarin de cello een fraaie rol heeft, maar ook opnieuw lichte strijkers en piano. De afsluitende track begint als een erg prettige gitaar-pianotrack, net als de openingstrack van het album, maar vanaf halverwege worden steeds meer instrumenten weggelaten, tot een eind-fade-out, waardoor het album een beetje als een nachtkaars uitgaat.

Kortom, met zijn score voor de film Stillwater heeft Mychael Danna voor een nogal ingetogen begeleiding bij deze thriller gezorgd. De muziek is vaak wat aan de minimalistische kant, waarbij de getokkelde gitaar en de piano een belangrijke rol spelen. Een flink deel van de muziek heeft een wat dreigende of regelmatig zelfs wat grimmige kleuring, terwijl de melodieën dan nogal beperkt blijven. De score kent wel een melodieus thema, maar dat is geen melodie die blijft hangen. Toch bevat het album best een aantal tracks die zonder meer fraai zijn, maar ze zijn dan ook weer vrij kort, zoals de meeste van de 27 tracks op dit album van ruim 42 minuten. Daarmee is het aandeel fraaie muziek toch wat aan de beperkte kant, waardoor de waardering voor dit album los van de film komt op een ronde 70 uit 100 punten.

Stillwater

Added on Saturday, July 31, 2021   Posted by Philippe Mouchon

Stillwater

Back Lot Music presents the soundtrack for the movie Stillwater. The album contains the music composed by Mychael Danna.

Back Lot Music presents the soundtrack for the movie Stillwater. The album contains the music composed by Mychael Danna.

Mychael Danna is an Academy Award-winning film composer recognized for his evocative blending of non-western traditions with orchestral and electronic music. His works include the Oscar and Golden Globe-winning score for Ang Lee’s Life of Pi, following his collaborations with Lee on The Ice Storm (1997) and Ride with the Devil (1999).
Among his other awards are the Emmy for Outstanding Composition for the mini-series World Without End (2013), the Frederick Loewe Award for Film Composing (2013), the World Soundtrack Awards for Film Composer of the Year, and Best Score of the Year (both 2013), and the Hollywood Film Award for Composer of the Year (2016).
Vist the Composer Site !

The soundtrack is available digitally since July 30, 2021 to download on all music stores.

Stillwater is directed by Tom McCarthy with Matt Damon, Camille Cottin, Abigail Breslin, Lilou Siauvaud, Deanna Dunagan, Idir Azougli and Anne Le Ny.
The drama premiered at the 2021 Cannes Film Festival.

A dramatic thriller directed by Academy Award® winner Tom McCarthy and starring Matt Damon, Stillwater follows an American oil-rig roughneck from Oklahoma who travels to Marseille to visit his estranged daughter, in prison for a murder she claims she did not commit.
Confronted with language barriers, cultural differences, and a complicated legal system, Bill builds a new life for himself in France as he makes it his personal mission to exonerate his daughter….


More info at: Official Web Site Focus Features

More info at: Composer Mychael Danna Official Site



Trailer:







Report a fault or send us additional info!: Log on

 



More