Miami Rhapsody


Hollywood Records US (0720616200426)
Movie | Released: 1995 | Film release: 1995 | Format: CD
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!





 

# Track Artist/Composer Duration
1.How Long Has This Been Going OnCassandra Wilson4:01
2.I Can't Wait Forever Anymore1:22
3.I Love What I Love1:46
4.I Never Thought That You Would Go3:09
5.I Got It Bad And That Ain't GoodElla Fitzgerald2:09
6.The Way Things Need To Be1:06
7.The Beach Ball Bounce2:49
8.My Pander Bear1:11
9.Soft Shoulders1:28
10.Baila Conmigo2:19
11.I Got It Bad And That Ain't GoodLouis Armstrong1:04
12.The Way Things Need To Be1:45
13.Miami Nocturne1:50
14.The Ocean Drive Bounce1:07
15.(Love Is) The Tender Trap2:26
16.How Long Has This Been Going OnElla Fitzgerald5:16
17.The Way Things Need To Be For Me1:11
18.I Only Have Eyes For You2:37
19.The Last Word0:33
 39:09
Submit your review Hide reviews in other languages

 

Miami Rhapsody - 06/10 - Review of Lammert de Wit, submitted at (Dutch)
De Amerikaanse romcom Miami Rhapsody was het regiedebuut van regisseur David Frankel (The Devil wears Prada, Marley and Me). De film is wat mager ontvangen door de critici en ook in de bioscopen was de film geen succes en kwam, ondanks het beperkte budget, niet uit de kosten. De latere films van regisseur Frankel werden wel (terecht) grote successen.
Het verhaal draait om Gwyn Marcus (Sarah Jessica Parker), die hoopt op het ideale huwelijk met haar vriend Matt (Gill Bellows). Maar als ze te horen krijgt wat er in haar eigen familie allemaal aan de hand is met de huwelijken, dan slaat de twijfel toe...

Er zijn van deze score twee verschillende albums in omloop met afwijkende tracklistings van de songs, niet van de score-muziek.
Mijn tracklisting voor de onderstaande recensie heeft een paar afwijkende songs en afwijkende songvolgorde ten opzichte van de op het tabblad 'nummers' vermelde lijst. Bij mij is o.a. de openingsong 'Just One of those Things', gezongen door Louis Armstrong.

De muziek bij de film is gecomponeerd door Mark Isham, die er een jazzy big-band-achtige score voor heeft gecomponeerd.
Het album opent echter met een song, waarvan er drie op mijn album zijn opgenomen. Deze eerste song is van Louis Armstrong, die op zijn kenmerkende manier deze song op een jazzy manier zingt. De andere twee songs zitten vrijwel op het einde van het album. De song 'How Long has This been going On' is geschreven door de familie Gershwin en wordt speciaal voor deze score gezongen door Cassandra Wilson (dit is bij mij track 16). De voorlaatste track is de jazzsong 'I Only have Eyes for You' van Ella Fitzgerald.

Op het album zijn dan ook nog een paar instrumentale jazztracks meegenomen die niet van Isham zijn. De track 'I Got it Bad, and That ain't Good' komt twee keer voor en is een jazztrack van Duke Ellington, waarin vooral de saxofoon een grote rol speelt. 'Love is the Tender Trap' is gecomponeerd door James van Heusen en Sammy Kahn en ook dit is een typische jazztrack, compleet met gedempte trompet.

De overige dertien tracks zijn van Isham's score. En ook dit zijn vooral tracks waarin die jazzy kleuring de hoofdrol speelt. De muziek wordt gebracht door een relatief beperkt orkest of een wat grotere jazzband, bestaande uit een aantal trompettisten, trobonisten en saxofonisten als koperblazers, aangevuld met een violist, pianist, basspeler, drummer en percussionist.
De koperblazers voeren in de verschillende tracks dan ook duidelijk de belangrijkste rollen, wat meestal de melodielijn is. Maar ook de solo-instrumenten zijn in enkele tracks leidend.
Het tempo van de verschillende tracks varieert, maar is toch overwegend vrij vlot, waardoor de muziek niet al teveel zeurt, hoewel ook die traag slepende muziek wel voorkomt op deze score. In die jazzy stijl is dat niet erg aansprekende muziek.

Kortom, met Miami Rhapsody heeft Mark Isham een nogal jazzy score gecomponeerd, met een soms redelijk aangenaam big-band-gehalte. De muziek wordt uitgevoerd door een jazzorkest, waarbij ook Isham zelf meespeelde op de trompet. Op het album staan een aantal jazztracks van andere componisten en ook een aantal jazzy songs. Je moet dus wel een beetje een jazzliefhebber zijn om deze score aangenaam beluisterbaar te vinden. Mij ligt het niet helemaal en ik waardeer deze score dan ook met 58 uit 100 punten.


Report a fault or send us additional info!: Log on

 



More