Baby's Day Out


Movie | Released: 1994 | Film release: 1994 | Format: CD
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!

 

# Track   Duration
1.Main Title2:24
2.The Boo Boo Book1:16
3.The Department Store1:57
4.Not Baby Bink1:29
5.The Fat Lady1:42
6.Street Crossing2:11
7.Shoestrings1:41
8.The Mop1:28
9.Up In Arms2:00
10.In The Nursery1:46
11.Summer Barbecue3:01
12.The Construction Site4:46
13.There He Goes!0:57
14.Veeko And The Elevator2:04
15.Quitting Time2:27
16.I Know Where He Is3:21
17.The End Of The Story3:30
 38:00
Submit your review Hide reviews in other languages

 

Baby's Day Out - 08/10 - Review of Lammert de Wit, submitted at (Dutch)
De Amerikaanse komedie Baby's Day Out gaat over een baby, of eigenlijk een kleuter, die voor de film gespeeld wordt door een tweeling. Baby Bennington, of kortweg Bink, is van rijke ouders en drie criminelen hebben het op losgeld gemunt. Maar daarvoor moeten ze wel eerst de baby ontvoeren. Dat lukt, maar door hun eigen klunzigheid (hoe kan het anders...) weet Bink te ontsnappen uit de auto waarin ze hem vervoeren. Bink werd altijd voorgelezen uit zijn boekje, getiteld 'Baby's Day Out', en volgt eigenlijk het verhaal in dat boekje. Zo klimt hij in een bus, gaat hij een warenhuis binnen en neemt een taxi naar de dierentuin, en zo gaat dat nog even door. Steeds weet hij zo uit handen van de ontvoerders te blijven. Intussen doet de FBI z'n best om samen met Bink's ouders, hem terug te vinden...

De muziek bij deze komedie is van Bruce Broughton. En voor een komedie is dit zeker een heel aardige score.
De score opent met de 'Main Title', die het hoofdthema brengt. Dat hoofdthema is een prettige melodie, die vlot en speels gebracht wordt. Er is in deze eerste track al goed te horen dat de film een komedie is. De muziek wordt op een vlotte manier gespeeld en vooral als het orkest stevig inzet met dat ritme en de melodie, dan is het komedie-gehalte vrij hoog, zonder overigens al te hoempa-achtig te worden.
Het hoofdthema met z'n vlotte en speelse melodie komt nog een aantal malen terug in diverse tracks. Dit zijn veelal de meer comedy-gerichte track, die soms wat staccato-achtig zijn en dan wat mickey-mousig aandoen. Ondanks de heel aardige themamelodie steken deze tracks niet boven het maaiveld uit.

Een aantal tracks hebben een steviger comedygehalte, zoals 'The Fat Lady', doordat een groot deel van die tracks nogal staccato gespeeld worden. De melodieŽn krijgen dan ook meer het karakter van deuntjes, zoals je die in veel oudere tekenfilms als Tom and Jerry kunt horen. Dit zijn duidelijk de mindere tracks, hoewel ze in de film best goed hun effect zullen hebben, omdat de muziek wel het grappige van de beelden zal versterken. De lage koperblazers die hun underscore partij op die staccato manier meespelen daar wordt je niet altijd blij van.

De score kent ook een aantal tracks met een heel ander karakter. Deze tracks zijn veelal wat rustiger en met een bijna romantische sfeer, alsof het er in de film allemaal nogal idyllisch toegaat. 'In the Nursery' is daar een goed voorbeeld van, met een heel aardige melodie, die vooral door strijkers en houtblazers wordt gespeeld, waardoor een wat dromerige sfeer ontstaat.
De track 'The Construction Site' is nog weer een andere afwijkende track, die klinkt als een wals. Sterker nog, er zitten duidelijk elementen in van de wals 'An der SchŲnen Blauen Donau' van Johann Strauss. Ondanks de comedy-effecten die af en toe kort voorbij komen is dit een van de fraaiere tracks van het album. In 'Quitting Time' komt dit nog weer terug.
Aan het einde van de score pakt Broughton nog een keer vol orkestraal uit, waarbij in de laatste track zelfs nog een vrouwenkoor meeneuriet, wat deze track tot de fraaiste van de hele score maakt. Alleen jammer dat deze track en daarmee het album niet naar een mooie orkestrale climax toewerkt, maar eigenlijk een beetje als een nachtkaars uitgaat.

Kortom, met Baby's Day Out heeft Bruce Broughton een heel aardige comedy score gecomponeerd. Een aantal tracks hebben een behoorlijk comedy-gehalte, maar gemiddeld valt het deuntjes-effect reuze mee en zijn de comedy tracks heel aardig. Daarnaast bevat de score een aantal tracks met een meer romantische of wat lieflijke sfeer, die daarbij een veel lager tempo hebben. Ook het wals-effect in een paar tracks pakt goed uit. Maar de beide laatste tracks zijn de mooiste, die vol orkestraal en zelfs met koor de score afsluiten.
De waardering voor deze komediescore is daarmee met 77 uit 100 punten toch behoorlijk hoog.

Other releases of Baby's Day Out (1994):

Baby's Day Out (2017)
Baby's Day Out (1994)


Report a fault or send us additional info!: Log on

 More