The Long Kiss Goodnight


Geffen Records 09/07/2018 Download
MCA Records (008811152628)
Movie Film release: 1996
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!





 

# Track Artist/Composer Duration
1.WomanNeneh Cherry4:30
2.Bring It on Home to MeOtis Redding2:32
3.Stubborn Kind of FellowMarvin Gaye2:47
4.F.N.T.Semisonic3:29
5.Keep This Party Bouncin'L.A. Ganz4:13
6.Funny How Time Slips AwayJoe Hinton3:05
7.Tomorrow ManGus3:00
8.She's Not ThereSantana4:08
9.Next Time You See MeJr. Parker2:38
10.Mannish BoyMuddy Waters2:55
11.Many Rivers to CrossTom Tom Club4:49
12.ChairJars of Clay5:18
13.The Long Kiss Goodnight: Main Title Alan Silvestri2:52
14.Lady MarmaladeLaBelle3:56
 50:12
Submit your review Hide reviews in other languages

 

The Long Kiss Goodnight - 05/10 - Review of Lammert de Wit, submitted at (Dutch)
The Long Kiss Goodnight is een film van Renny Harlin, die bekend staat om z'n harde actiethrillers. Ook The Long Kiss is zo'n film, met Geena Davis in de hoofdrol. En ze doet in deze film als actieheldin niet onder voor Angelina Jolie als Lara Croft, Mrs Smith of Salt.
Het verhaal draait om een vrouw die al jaren op zoek is naar haar onduidelijke verleden. Op een dag krijgt ze een ongeluk en herinnert ze zich dat ze iemand anders is, met kwaliteiten waar de CIA een puntje aan kan zuigen. Een rechercheur waar ze mee optrekt (Samuel L. Jackson) helpt haar bij haar zoektocht en om die tocht te overleven (al helpt zij eerder hem om te overleven). Ze ontdekken informatie in een koffer die hen naar iemand leidt, die een rol in haar leven leek te spelen...

De soundtrack die van deze film is uitgebracht bevat slechts 1 track van componist Silvestri. Dat is wel weer erg mager. Daarnaast bevat de soundtrack nog 13 songs, die allemaal een behoorlijke soul-factor hebben. Een aantal tracks zijn combi's van soul en rock of soul en hip-hop, maar alle songs hebben soul als basisstijl. Je moet daar wel een beetje van houden. Sommige songs zijn best heel aardig, zoals de openingstrack met z'n rock-invloeden, maar veel songs zijn aan mij niet besteed.

De enige echt afwijkende track is de Main Title van Alan Silvestri. Hier is geen soulinvloed te bekennen. De track is vooral spannend, maar dan op een lichte manier.
De ondertoon is een snelle lichte percussie, waar Silvestri violen en naderhand fluiten overheen heeft gezet. De track is vooral spannend vanwege de melodie. Of eigenlijk is er niet zo heel veel melodie, maar toch ligt de muziek prettig in het gehoor, wat vooral komt door het arrangement. De weinige melodie die je hoort is ook niet van dien aard dat de muziek blijft hangen, maar op een of andere manier klinkt de track gewoon erg goed. Misschien dat het dan toch komt van die snelle en lichte percussie die de ondertoon voert.
Van deze film is er ook een Complete Score verkrijgbaar met daarop 34 tracks van Silvestri's score. Zie elders op deze website.

De soundtrack sluit af met weer zo'n soulsong, de meest bekende van de reeks. Maar, zoals gezegd, het moet wel een beetje je smaak zijn.

Kortom, voor mij is dit een erg magere soundtrack, waarbij de ene track van Alan Silvestri er met kop en schouders bovenuit steekt. Een track die je meer gaat waarderen wanneer je hem vaker hebt beluisterd.
De waardering voor de soundtrack als geheel blijft bij mij hangen op slechts 52 uit 100.

Soundtracks from the collection: Compilation

That's Entertainment! (1994)
Creature from the Black Lagoon (2000)
Original Music For The Movies Of Frederico Fellini (2001)
Works II (1999)
Student Prince and other Favorites, The (2010)
Walhalla (1986)
Grosse Filme Beruhmte Melodien (1967)
Best Spaghetti Western Music Vol. 2, The (2013)
Very Best of Jerome Kern, The (1964)
Charles Gerhardt Conducts the Film Music of Lee Holdridge (1994)


Report a fault or send us additional info!: Log on

 



More