A Thousand Words
(Cd) Limited Edition


Varèse Sarabande 07/09/2012 CD - 1000 copies (0030206421323)
Movie Film release: 2012
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!





 

# Track   Duration
1.Theme From A Thousand Words1:44
2.Redemption4:43
3.Wake Up1:16
4.Sacred Pact0:59
5.Boom It’s A Tree1:42
6.Calling Singa2:15
7.Dire Consequences4:06
8.Taping Jack’s Mouth Shut1:02
9.I Speak, I Die1:42
10.Drunk Jack1:16
11.Meeting The French1:34
12.Blind Guy Street Cross1:05
13.The Flashback1:57
14.Blue Butterfly3:09
15.A Fine Mess0:40
16.Coffee Shop1:40
17.Mom Visit0:56
18.The Kiss4:19
 36:04
Submit your review Hide reviews in other languages

 

A Thousand Words - 07/10 - Review of Lammert de Wit, submitted at (Dutch)
In de comedyfilm A Thousand Words speelt Eddie Murphy de rol van Jack, die voor z'n werk alles aan elkaar praat. Ook thuis gaat het niet zo lekker, omdat hij overal wel een excuus voor heeft. Vervolgens ziet hij dollars in het uitgeven van een boek van een New Age goeroe en hij doet alles om dat voor elkaar te krijgen en neemt zelfs deel aan lessen. Maar de goeroe heeft hem door. 's Nachts groeit dan in een keer een magische boom in Jack's tuin en hij komt erachter dat elk woord van hem een blad doet afvallen, totdat alle bladeren afgevallen zijn. Zijn leven lijkt gekoppeld aan die boom...
De film is in de bioscopen behoorlijk geflopt en terecht. Ik heb het kijken naar deze film een half uur volgehouden, daarna had ik genoeg onzin en ongein gezien.

De score voor deze zogenaamde komedie is van niemand minder dan John Debney. Hij is een veteraan in het scoren van comedyfilms, maar bij deze film vliegt Debney toch iets uit de bocht.
De score opent geweldig, met een prachtige, bijna gedragen melodie als thema van de film op heerlijke orkestklanken, waarbij violen de hoofdrol spelen, terwijl de track prachtig op die typische Debney-pianoklanken begint. Ook de tweede en langste track van de score is erg fraai, met z'n bijna lyrische arrangement, waarbij het thema weer terugkomt. Compleet met koorklanken en groots orkest is dit muziek om bij weg te dromen. Prachtig!
Maar daarna gaat het mis.

'Wake up' is een passende titel, want je wordt gelijk wakker uit de dromerige muziek van de eerste beide tracks.
Voor de meeste comedy's schrijft Debney muziek met weinig echte comedy stijlkenmerken. Vaak houdt hij de muziek op een behoorlijk orkestraal niveau. Maar voor deze film is hij daar blijkbaar vanaf gestapt, want vanaf de derde track bestaat de score vooral uit typische comedy-muziek met veel hoempa-effecten en deuntjes. Prettig klinkende melodieën worden dan schaars, want het zijn vooral semi-spannende arrangementen, die vaak nogal simplistisch worden uitgewerkt. In een aantal tracks ziet Debney kans om de comedy-muziek toch wat orkestraal te maken, maar de melodie laat dan zeker te wensen over.

Pas vanaf de track 'The Flashback' verdwijnt de typische comedy sound en is de muziekstijl van de begintracks weer terug. Op twee tracks na is de muziek dan weer mooi melodieus en spelen de violen weer een hoofdrol. De gedragen muziek ondersteunt dan de beelden waar Jack in de film z'n best doet om verbroken relaties weer te helen. Het is daarom dan ook prachtige, soms wat emotionele muziek met een dromerig tintje. Heerlijk om naar te luisteren en Debney op z'n fraaist.
De afsluitende track begint nog met die standaard comedystijl, waarbij Debney zelfs eventjes een sitar toepast, om vervolgens met ouderwetse keyboardklanken de comedy te benadrukken. Vanaf halverwege de track slaat de stijl om en eindigt de score met die mooie gedragen klanken van orkest, compleet met prachtige koorklanken.

Kortom, de score voor A Thousand Words van John Debney is er een met twee gezichten. Enerzijds de prachtige gedragen muziek van zes tracks en anderszijds de typische comedy muziek van de overige twaalf tracks. Die comedy muziek voor deze film heeft een veel hoger hoempa-niveau dan Debney voor andere comedy's heeft gecomponeerd, maar de vol orkestrale prachtige muziek van de andere tracks is weer fraaier dan Debney voor veel andere comedy's heeft gemaakt.
Omdat de hoempa toch teveel overheerst, komt mijn waardering op 68 uit 100 punten.
Trailer:





Soundtracks from the collection: Limited Editions

Night of the Creeps (2009)
Battlestar Galactica - Volume 3 (2012)
Beast Within, The (2010)
Agony and the Ecstasy, The (2004)
Spider, The (2014)
Danny Elfman & Tim Burton 25th Anniversary Music Box, The (2011)
Bad Boys (2013)
War Wagon, The (2010)
Cass Carnaby Five, The (2013)
Meet the Applegates (2010)


Report a fault or send us additional info!: Log on

 



More