How to Steal a Million


Tsunami Records (4011150701095)
Movie | Released: 1994 | Format: CD
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!





 

# Track   Duration
1.Main Title1:45
2.Two Lovers Theme2:41
3.Simon Says2:18
4.Fan Fare and March to the Museum2:00
5.Nicole2:40
6.The Can can2:15
7.Two Lovers (lyrics by Leslie Bricusse)2:40
8.The Key2:24
9.The Cellini Venus2:46
10.At Maxims2:41
11.The Prowler2:24
12.End Title1:22
 27:55
Submit your review Hide reviews in other languages

 

How to Steal a Million - 07/10 - Review of Lammert de Wit, submitted at (Dutch)
De comedy How to Steal a Million is een film van William Wyler. Charles is een kunstvervalser met een liefhebbende dochter Nicole. Charles bezit een vals Venusbeeld, dat zal worden tentoongesteld in een museum, verzekerd voor een miljoen dollar. Maar dochterlief weet dat pa een vervalser is en haalt iemand over om het beeld te stelen, nog voordat de echtheid kan worden vastgesteld. Tot overmaat van ramp is die medeplichtige ook nog van plan Nicole's hart te stelen...

De score voor deze oudere comedy is van niemand minder dan John Williams. Het is goed aan de muziek te horen dat dit een comedy is, want het gehalte aan comedytracks is best redelijk. De score opent met het komische Main Title, waarin Williams het thema presenteert. Het is een vlotte track, die tegelijk een zekere spanning laat horen. Blazers hebben de boventoon, maar ook strijkers doen hun best. Een aardige orkestrale opener.
Het Two Lovers Theme is erg rustig en laat een fraaie, wat jazzy melodie horen, zonder een jazzkleuring in de instrumentatie, waardoor de track goed klinkt. Simon Says brengt een nieuw thema op elektrische gitaar en orkest. De track klinkt wat gedateerd. Fanfare and March is een mooie orkestrale track die een mooi volksliedachtige melodie laat horen. De volgende track brengt het thema voor Nicole en is een jazzy track, langzaam, met gedempte trompet, waar zich naderhand strijkers aan toevoegen. Ook woordloze zang van een vrouwencombo zorgt voor sfeer.
The Can Can is op en top comedy. Een leuke en vlotte orkestrale track. Two Lovers is een close harmony koorsong, die doet denken aan Ray Conniff. Een beetje saai. The Key is weer comedy, met een deuntje op een elektronisch orgeltje, waarna een jazzy instrumentatie erbij komt. Mager.
The Cellini Venus is een wat zweverige track met een clarinet in de hoofdrol. De laid back track onderstreept nog eens de combi van comedy, spanning en relaxtheid. At Maxims is een jazzy getinte track op een magere melodie. The Prowler brengt voor het eerst enige echte spanning in de muziek. Door losse pianoloopjes, pauken en donkere clarinetmuziek, samen met gespannen strijkers duurt de spanning de hele track lang. Die onheilspellende muziek geeft een leuke afwisseling aan de score, maar is niet erg prettig beluisterbaar.
De score sluit af met de End Title, waarin het thema weer een prominente rol speelt. De orkestrale track sluit de score heel aardig af.

Kortom, de oudjes doen het nog heel redelijk. How to Steal a Million is een aardige score van John Williams, met een wat jazzy inslag. Maar de score bevat genoeg tracks die het zeker geen jazz-score maken. Een aantal tracks zijn mooi orkestraal en vrijwel alle tracks zijn prima te beluisteren. De waardering komt zo op 71 uit 100.


Report a fault or send us additional info!: Log on

 



More