Toy Story 2


Walt Disney Records (050086064779)
Movie | Release date: 11/09/1999 | Format: CD, Download
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!





 

# Track Artist/Composer Duration
1.Woody's RoundupRiders in the Sky1:53
2.When She Loved MeSarah McLachlan3:05
3.You've Got a Friend in Me (Wheezy's Version)Robert Goulet2:56
4.Zurg's Planet3:39
5.Wheezy and the Yard Sale3:11
6.Woody's Been Stolen1:28
7.Chicken Man1:17
8.Woody's Dream3:55
9.Jessie and the Roundup Gang1:24
10.Woody's a Star1:28
11.Let's Save Woody2:07
12.Off to the Museum1:29
13.Talk to Jessie0:43
14.The Cleaner1:50
15.Al's Toy Barn4:00
16.Emperor Zurg vs Buzz2:41
17.Use Your Head4:18
18.Jessie's in Trouble2:14
19.Ride Like the Wind1:29
20.You've Got a Friend in Me (Instrumental Version)Featuring Tom Scott2:59
 48:06
Submit your review Hide reviews in other languages

 

Toy Story 2 - 08/10 - Review of Sjoerd , submitted at (Dutch)
Het is al weer 12 jaar geleden dat ‘Toy Story’ in de bioscoop te zien was, maar ook ‘Toy Story 2’ is al weer eventjes terug. In 1999 was dit vervolg, dat en nog groter succes was dan zijn voorganger, in de bioscoop. Mensen die deze film hebben en in aanraking komen met een ongeveer zesjarig kind zouden waarschijnlijk het liefst een grote kras op de DVD willen zetten. Want zoals vaak bij kleine kinderen, kijken ze een film die ze leuk vinden drie keer per dag, zeven dagen per week. Deze film is geen uitzondering en één van de Disney-Pixar films die kleine kinderen het liefst slapend nog willen kijken, een hel om dit iedere keer weer aan te horen! Wat je wel keer op keer vermaakt is de muziek van ‘Toy Sory 2’ die evenals zijn voorganger gecomponeerd is door Randy Newman.

Net zoals bij de cd van ‘Toy Story 1’ begint de cd met drie songs en eindigt hij ook met een song. Zo begint deze cd met de song ‘Woody’s Roundup’. De titelsong van het programma ‘Woody’s Roundup’, waar maar één aflevering van werd gemaakt. De song wordt ook in de aftiteling gebruikt nadat de flauwe ‘bloopers’ zijn geweest. De tweede song geeft de liefde aan tussen Jessie en haar oude eigenaar. Liefde en emotie worden in deze song gekruist, de song wat ik eerlijk gezegd gek van wordt als ik de film weer aan moet horen. De derde song kenden we al van de eerste film. ‘You've Got A Friend In Me’ is net als bij de eerste film de belangrijkste song in de film en doet het ook weer goed in de film. De drie songs zijn over het algemeen goed, maar weten het niveau van de songs van de eerste film niet te evenaren en daarbij komt dat de derde song al geschreven was voor de eerste film( en dat is nog steeds de beste song)

Na drie songs begint dan eindelijk het instrumentale gedeelte van de film. We gaan naar het begin van de film wanneer de dinosauruspop een computerspelletje speelt met ‘Buzz’ in de hoofdrol(dat het een spelletje is zien we pas later). Mijn aandacht in deze track gaat vooral uit naar de eerste actiemelodie(0.56). Dit is gelijk één van de betere actiestukken en is avontuurlijk, speels en kinderlijk! De melodie brengt gelijk sfeer in de cd en de film. De rest van de track gaat door met spanningsopbouw en we horen ook het thema van de nieuwe slechterik ‘Zurg’, dat later de vader van Buzz blijkt te zijn(2.20). Aan de dalende klanken bij 2.55 horen we dat het bijna game over is, maar Buzz vliegt weer omhoog nadat hij viel (we horen het Buzz-vlieg thema) om later weer te verliezen.

‘Wheezy And The Yard Sale’ is een emotionele track. Als Woody stuk gaat wordt hij op de bovenste plank gezet en ziet hij één van zijn oude vrienden. Hetzelfde speelgoedbeestje wordt later op de rommelmarkt gezet en ‘Woordy gaat hem redden. Na 1 minuut horen we de klanken die Newman vaak gebruikt bij missies van speelgoed in Toy Story. Met de loopbewegingen van ze mee horen we een soort sluipmotief.(dit komt meerdere malen terug) Als hij valt van de hond waarmee Woody de missie deed wordt hij gestolen en gaan we naar de volgende track met de titel ‘Woody's Been Stolen’(wat een toeval..). Natuurlijk horen we nu emotioneler klanken, maar Buzz probeert hem nog te redden. Het overwinning en vliegthema van Buzz (afkomstig uit deel één) horen we als dit lijkt te lukken, maar uiteindelijk mislukt alles. Wie Woordy gestolen heeft wordt later door Buzz en het andere speelgoed uitgezocht en het blijkt de zogenaamde kippenman te zijn(die in een kippenkostuum reclame maakt voor zijn speelgoedwinkel). In ‘Chicken Man’ horen we de noten die Newman gebruikt wanneer de poppen dit uitzoeken en in ‘Woody’s Dream’ wordt de missie naar ‘Al’s speelschuur’ gevoerd. Alweer horen we muziek precies op de voetstappen van de poppen en dit brengt je tijdens het beluisteren van de cd ontzettend in de sfeer van de film. Het latere deel van de track horen we in de film als we Woody zien in het huis van Al (de kidnapper). Aan het einde van de track horen we de muziek waarin de andere poppen hun leven wagen door over te steken op een drukke weg, we horen nu (natuurlijk!?) spanningsopbouwende muziek.

‘Jessie And The Roundup Gang’ begint vol vreugde. Jessie, haar paard Bullenbeest en de goudzoeker zijn in volle vreugde als ze Woody zien. Waarom? Dat weet Woody zelf nog niet eens, maar wordt duidelijk in de film wanneer we de volgende track horen. ‘Woody's A Star’ is haast een droom als we muziek horen, zo dromerig, haast niet te geloven (zoiets straalt de track uit). Woody ziet allerlei promotieartikelen van zichzelf en later ook de band met het tv programma van de serie waar hij zo bekend om was, maar waarvan maar één aflevering gemaakt werd. ‘Let's Save Woody’ speelt zich, zoals de naam al aangeeft af tijdens de missie van de poppen naar de speelgoedwinkel om Woody te redden. In de track is dit ook al gouw duidelijk. We horen de zogenaamde ‘voetstapklanken’ die Newman keer op keer gebruikt. Met ‘Off To The Museum’ gaan we weer terug naar Woody. Als hij hoort dat hij naar een museum moet in Japan laat hij weten dat hij dit absoluut niet wil wegens zijn eigenaar Andy. In dit geval zullen Jessie en de andere poppen van de verzameling weer terugkeren in hun doos. Emotioneel klinkt de track natuurlijk, een erg goede track is dit ook weer. ‘Talk To Jessie’ houdt zich aan dezelfde emotie in hetzelfde moment van de film.

‘The Cleaner’ is één van mijn favoriete tracks. Een zeer goed uitgewerkte thema dat we al hoorden in deel één horen we wanneer de poppendokter Woody’s arm zal gaan ‘genezen’. In deel één hoorden we nooit zo’n mooie uitwerking van dit prachtige en speelse thema! Verschillende strijkers krassen door de track heen. ‘Al's Toy Barn’ speelt zich af in de winkel van Al. Verschillende thema’s horen we in de track die vooral grootheid aangeven. Als de poppen zijn aangekomen op de Buzz afdeling horen we natuurlijk het Buzz thema. Ook de voetstappenklanken horen we in deze track nog een keer voorbij komen. Aan het einde van de track horen we ook het Zurg thema. ‘Emperor Zurg Vs. Buzz’ gaat verder met het Zurg thema en Buzz en Zurg komen dan ook in deze track tegenover elkaar te staan. Het actiethema van het begin van de scorekomt nog eens terug. De voetstappen melodie in deze track horen we ook nog als we de echte Buzz weer zien. De echte Buzz? Buzz is omgewisseld met eentje in de winkel die nog werkelijk denkt dat hij van een andere planeet komt en zo de meest rare dingen bedenkt bij de missie naar Al. Zo vindt hij als oplossing om in het appartement van Al te komen de oplossing ’je kop gebruiken’ (tracknaam: Use Your Head) en dit wordt dan ook serieus genomen. Woody is echter tevreden bij Jessie en wil naar het museum. Zo horen we bij 2.37 een vrolijke melodie met country sfeer als we Woody en Jessie zien. Hun vreugde wordt verstoord door de reddingsactie. Woody besluit niet mee te gaan met zijn vrienden, maar veranderd later toch van gedachte. Dit is al te laat als de goudzoeker Woody tegenhoudt. Zijn vrienden hebben dit toch gehoord en gaan Woody helpen in de finale vaan de film. In ‘Jessie's In Trouble’ horen we een nieuw actiethema. ‘Ride Like The Wind’ speelt zich af als we al op het vliegveld zijn en later Woody en Jessie zelfs in het vliegtuig naar Japan zitten. Actiemuziek horen we en ook het heldenthema komt weer naar voren als het Woody en Jessie lukt net op tijd uit het vliegtuig te springen. Eindgoed al goed!

De score eindigt net als die van één met een nieuwe versie van ‘You’ve got a friend in Me’. Ditmaal geen duet maar een instrumentale versie van de song. Hij mag er zeker wezen.

Conclusie:
Qua instrumentale muziek is de soundtrack veel beter dan zijn voorganger. In deze horen we meer echt uitgewerkte thema’s die het beluisteren van de cd makkelijker maken. Het werkt natuurlijk ook goed bij de film. De songs zijn in vergelijking met die van de vorige film helaas iets minder. Een 8, hetzelfde cijfer als ik gaf voor de vorige score.
Toy Story 2 - 06/10 - Review of Tom Daish, submitted at (English)
After his success on both the original Toy Story and A Bug's Life, Randy Newman once again teams up with the Pixar team for their Toy Story sequel. One of the hilights of the original were the great songs, all sung by Newman as more of a backing to the screen action rather than being sung onscreen. For the sequel, Newman doesn't (fortunately or unfortunately - depending on your point of view) get to sing. The opening Woody's Roundup is a weird hoe-down kid's TV theme kind of thing - although I thought that the solo fiddle work sounded more like something that Stefan Grapelli might play. It seems rather long for a kids TV theme, but it's great fun and with a lively performance by Riders in the Sky. When She Loved Me can certainly be added to the catalogue of beautiful female solo songs that Newman has composed. Sarah McLachlan's voice seems to become a fraction thin in the higher sections, but otherwise the performance is lovely. While not in the same league as Feels Like Home it is still very fetching and warm hearted. The performance of You've Got a Friend in Me (the song that everyone remembers from the original) turns the rather intimate ragtime version into a full blown big band version. It curiously reminded me of the kind of big band songs they have on the Simpsons - indeed Robert Goulet appears on said TV show singing Jingle Bells. His performance here is a wonderful croon that only adds to the loony charm of the overblown, but hilariously entertaining effort.

As with the original, the score itself is a fraction hit and miss, although I think it's a fraction more coherent. Yes, there are the start-stop radical changes in style from time to time, but the there are some good more extended sections. The opening cue, Zurg's Planet is a delightfully overblown sci-fi extraveganza that retains the Newman sound, but successfully adapts it to outerspace. The emphasis in a lot of the score is on more ye-haw country and western elements, most notably in Woody's Dream. These actually form some joyous extended sequences that make a change from the flitting about that occurs. The album rounds out with an instrumental version of the big band You've Got a Friend in Me which is perhaps a fraction surplus (I seem to have more versions of that song than I thought possible), but is an enjoyable way to round out the album.

All in all, slightly less coherent than A Bug's Life, but lacking enough great new songs compared with the original. As an album it works better than the original I feel - the score does jump about, but less often and recurring motifs and musical ideas make it a slightly smoother journey. Not Newman's best score for a kids film by any stretch, but a great opportunity to hear him having fun with an orchestra.
Toy Story 2 - 08/10 - Review of Andreas Lindahl, submitted at (English)
Randy Newman may not be one of the most prolific film composers working today, often scoring "just" one film a year, and some years we do not hear anything from him at all. But the scores he write are all of high quality and great entertainment value. Toy Story 2 is no exception. The score is filled with upbeat, exciting music, often based on the Mickey Mouse scoring technique, which makes the music very varied, but also a little disturbing at times, as I personally have a very mixed attitude towards this kind of scoring.

The score part (there's also a couple of songs included on the disc, but more about those later) of the CD opens with some excellent sci-fi music, or rather a superb pastische on this kind of music, such as Star Wars or Star Trek. It is tongue in cheek and over the top, making it really entertaining and funny listening to, proving that Randy Newman would be more than the right person to score the next installment of the Star Trek saga. The cue "The Cleaner" is also a definite highlight. With its sherzo like style, catchy melody, and playfull orchestrations it reminds me of John Williams' score for Home Alone for some reason. This is Randy Newman's music as its best.

In the void between Newman's scores for Pleasantville, A Bug's Life and Toy Story 2 I took myself the time to learn about and discover Randy Newman's career as a song writer and singer. Had I been aware of what I had been missing all these years, this is something I would have done much sooner, that I can tell you. Toy Story 2, as well, has been blessed with a couple of songs by the composer. Opening with "Woody's Roundup", this is a country inspired song, performed by Riders in the Sky, used as source music, for the TV show Woody is hosting in the film. "When She Loved Me" is a simply wonderful, emotional and soft song, sung by Sarah McLachlan. She does a good job, although her voice sometimes has a tendency to get a little too high and therefore get somewhat fragile. Would have been interesting, had Newman himself sung it instead... "You've Got a Friend in Me", was originally written by Newman for the first Toy Story film, performed by Randy himself. This version is sung by Robert Goulet, as the voice of Wheezy, backed up by a jazzy big band. It's quite groovy and entertaining, although I must say that I like Newman's own version better. This song is also available as an instrumental version, at the end of the disc, performed by big band and Tom Scott on saxophone.

Toy Story 2 is a very good, entertaining and fun score to listen to. This, along with the equally good songs, makes this release a must have for every Randy Newman fans out there.
This soundtrack trailer contains music of:

Toy Story (1995), Randy Newman (Movie)
Men in Black (1997), Danny Elfman (Movie)
Hold On, I'm Comin', Sam & Dave (Trailer)
The Boys Are Back In Town, Thin Lizzy (song(s))


Soundtracks from the collection: Animation

Rurôni Kenshin: Ishin shishi e no Requiem (1997)
Bad Days (2014)
Cowboy Bebop - Knockin' on Heaven's Door: Future Blues (2001)
Doc McStuffins: The Doc Is In (2013)
Barbie & The Diamond Castle (2008)
King and I, The (1999)
Road to El Dorado, The (2000)
City Hunter 1 (2001)
Toy Story (1996)
Planète Sauvage, La (2000)

Soundtracks from the collection: Disney

Bambi (1982)
Beauty and the Beast: The Enchanted Christmas (1997)
Classic Disney (1999)
Toy Story (1995)
Black Cauldron, The (2012)
Return to Never Land (2002)
Country Bears, The (0)
Cheetah Girls: One World, The (2008)
Disney's Greatest Vol. 1 (2001)
Sleeping Beauty (1996)

Soundtracks from the collection: Kids

Dreamer: Inspired by a True Story (2005)
Indian in the Cupboard, The (1995)
崖の上のポニョ (2009)
Princess and the Frog, The (2009)
Oliver & Company (2001)
Small Soldiers (1998)
Dinosaur (2000)
Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader, The (2010)
Brother Bear (2003)
Disney's Greatest Hits (2001)


Report a fault or send us additional info!: Log on

 



More