National Treasure


Walt Disney Records (720616249326)
Movie | Released: 2004 | Format: CD, Download
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!

 

# Track   Duration
1.National Treasure Suite3:17
2.Ben4:03
3.Finding Charlotte1:05
4.Library of Congress2:27
5.Preparation Montage4:53
6.Arrival at National Archives1:55
7.The Chase4:22
8.Declaration of Independence1:43
9.Foot Chase3:34
10.Spectacle Discovery3:18
11.Interrogation4:30
12.Treasure3:38
 38:45
Submit your review Hide reviews in other languages

 

National Treasure - 06/10 - Review of Arvid Fossen, submitted at (Dutch)
National Treasure, de nieuwste avontuurlijke moderne Indiana Jones adaptatie, met Nicolas Cage, draait rond het bestaan van een grote schat ergens in de Verenigde Staten die al lang een goed bewaard geheim is. Op allerlei plaatsen zijn hints achtergelaten, onder andere op de Declaration of Independence en op de dollarbiljetten. In zijn zoektocht is hij echter niet alleen, en zijn tegenstander wordt de FBI. Het plot van National Treasure doet denken aan die andere te verwachten film, The Da Vinci Code.

De score is Trevor Rabin, componist van de Media Ventures groep, de soundtrack compositie fabriek van Hans Zimmer. Rabin heeft ondertussen al een hele reeks bekende adrenaline scores op zijn naam: Armageddon, Con Air, Enemy of the State, The One, Deep Blue Sea. Zijn nieuwste score voor National Treasure ligt helemaal in het verlengde van deze soundtracks, het lijkt wel een vervolg. Dit daar hij eigenlijk zijn beste technieken uit zijn eerdere werken vrijwel ongewijzigd toepast. De muziek klinkt dan ook zeer herkenbaar en ligt goed in het oor, maar van de andere kant is dat niet echt origineel, en soms is het moeilijk om te stellen of je nu naar een van zijn oudere of deze National Treasure cd aan het luisteren bent. De orkestratie is vrij evident, met orkest, synthesizers, met in de volle actie de nodige elektrische gitaren en elektronische ritmes volledig op de voorgrond. Wel verrassend is dat hij de Thomas Newman toer op gaat door in de track “Library of Congress” een bijna American Beauty compositie te laten horen. Hier gebruikt hij de ondertussen de typische piano stijl van Thomas Newman, ondertussen al de Newmanesque piano genoemd, en die herneemt hij later ook nog eens in de actie track The Chase, wat wel een knap effect geeft verwerkt met het actie thema. Het enige gemis is dat de thema’s net dat iets meer missen, wat bij een Enemy Of The State toch beter uitkwam, er blijft weinig van hangen. National Treasure is zeker een goede, maar niet erg buitengewone actie score, welke zeker goed zal liggen bij liefhebbers van bijvoorbeeld Hans Zimmer’s The Rock en dergelijke.
National Treasure - 08/10 - Review of Tim Horemans, submitted at (Dutch)
National Treasure is de nieuwste Jerry Bruckheimer productie die geregisseerd is door John Turteltaub. Spreek je van Bruckheimer dan weet je al op voorhand dat dit zeer grootse cinema gaat zijn en vooral zeer actie gedreven. Daarom ligt de keuze van Trevor Rabin als componist ook wel voor de hand. Hij heeft onder andere muziek geschreven voor actie films zoals Gone In 60 Seconds, The One en één van zijn bekendste en beste scores Armageddon. Muziekaal is de soundtrack van National Treasure geen hoogvlieger. Trevor Rabin grijpt terug naar hetgene wat we van hem gewoon zijn. Stevige electronische drums en ritmes. Is daarom deze cd, die trouwens uitgegeven werd door Walt Disney Records, minder goed en niet de moeite om te kopen? Dat is iets wat ieder voor zichzelf moet uitmaken. Ik heb deze cd onmiddellijk gekocht. Niet dat ik een super fan ben van de muziek van Rabin maar deze man zorgt altijd voor stevige filmmuziek en dat is altijd leuk om naar te luisteren. National Treasure is daar geen uitzondering in. De cd opent met National Treasure Suite waarin je het thema van de film te horen krijgt en wat onmiddellijk ook de toon zet voor de rest van de cd. Het thema wordt door strijkers en piano gespeeld, wat door een lekkere elektronsche beat begeleid wordt. Een tweede thema krijg je in Ben te horen. Dit thema heeft heel veel weg van het thema van Armageddon. Laten we zeggen een leuke variatie op het Armagadden thema dat er heel gemakkelijk ingaat. Denk maar even hoe de muziek van The Pirates of The Caribbean negatieve kritiek heeft gekregen op het feit dat deze nul komma nul origineel was, maar uiteindelijk toch een heel populaire score geworden is. Zo is National Treasure van muziek ook, gewoon pure fun. Hoogtepunten voor mij zijn The Chase en The Foot Chase. Hierin toont Rabin dat hij het actie genre goed beheerst en doet in deze tracks volop zijn ding. Veel gitaren, syntheseizers, drum loops, stevige beats en vinnige strijkers. Kortom National Treasure is voor mij een zeer geslaagde cd, heerlijk om in de wagen te beluisteren.
National Treasure - 07/10 - Review of Jason FLZ, submitted at (English)
Disney's attempt at making a historical thriller in the vein of Indiana Jones didn't work out too well with 2004's National Treasure. Nicholas Cage starred in the leading role of the overblown, but fairly thoughtful, project. For the music, Disney decided to turn to action composer Trevor Rabin.

National Treasure can easily be split in two halves. The first half is the typical Media Ventures/Hans Zimmer style of writing that Trevor Rabin is good at. It features noisy electronics and heavy rock style chase music that is somewhat annoying in context. For the tone of the film it does not fit at all. The second half of the score could be considered the bold and heroic orchestral themes that actually DOES managr to fit the tone of the film. Alot of this still sounds very much like Zimmer, though.

I personally enjoy Trevor Rabin's work when it contains his more established themes and not just the constant pounding synth work. Sadly, he still hasn't managed to find a true voice in terms of music. National Treasure is a good example of Rabin being a bit more tuneful, but even then alot of the music sound like a Media Ventures/Hans Zimmer hybrid. A fun score at times, but nothing to really reccommend.
National Treasure - 07/10 - Review of Gert Bleus, submitted at (Dutch)
Na het zien van deze film merkte ik onmiddellijk de suspensvolle score op van Trevor Rabin. Het hoofdthema is verrassend eenvoudig. Daar ligt de fout een beetje. In tegenstelling tot soundtracks zoals 'Armaggedon', bereikt het thema hier nergens echt een hoogtepunt.Het is net sex zonder orgasme :-). Maar toch lukt het Trevor Rabin om slechts met een paar noten een ietwat boeiende soundtrack in elkaar te flatsen. Net zoals hij deed bij 'The One'.
Men krijgt een verscheidenheid aan variaties van éénzelfde thema, wat soms goed lukt en soms ook weer niet. Spijtig van de korte duur. Maar ik heb gehoord dat een vervolg voor deze film in de maak is. Misschien een nieuwe kans voor Trevor Rabin om het thema wat meer uit te werken en nog aantrekkelijker te maken.
Verwacht geen soundtrack a la 'Armaggedon' of 'Con Air', maar eerder een mix tussen 'The One' en 'The Sixth Day'.
National Treasure - 08/10 - Review of Peter Van Riet, submitted at (Dutch)
De score voor National Treasure is sowieso functioneel, werkt, en bevat enkele goede thema's, waaronder één ( typisch Rabin )hoofdthema, en verschillende subthema's en motieven die telkens terugkeren.

Tot daar mijn conclusie na datk de film had gezien. Maar nu ik de score zelf bewust en aandachtig heb beluisterd, apart van de film, ben ik wel te spreken over Trevor Rabin's compositietalent. Wat mij vooral opvalt, is hoe sterk hij geëvolueerd is. Hij is trouw bij zijn 'genre' gebleven van componeren, maar deze keer vind k de muziek veel beter luisterbaar. Het is een veel coherenter geheel, en de balans is ook veel beter. Overal is het gewoon juist. Waar Rabin vroeger wel ns een overdaad aan gitaren, percussie of synthesizers kon aanbrengen, is alles nu gewoon waar het hoort. Ik vind het simpelweg een aangename score om te beluisteren. Mooie prestatie.
National Treasure - 08/10 - Review of Damien , submitted at (French)
'National Treasure' bénéficie d'une bande originale absolument décoiffante. Les deux thèmes principaux (développés sur 'National Treasure Suite' et 'Ben') sont originaux et entraînants, à l'image du film, auquel elles collent parfaitement. Trevor Rabin les exploite à bon escient, avec dans sa poche assez de variations et de mélodies alternatives pour nous offrir un soundtrack débordant d'énergie et de surprises. L'auditeur passe ainsi régulièrement d'une tension implacable au sourire des plus décontractés. 'National Treasure Suite' est particulièrement irrésistible, de même que le magistral 'The Chase', véritable leçon en matière d'action qui, avec ses synthétiseurs déchaînés, sa batterie percutante et sa guitare électrique massive, nous tient béats d'admiration pendant 4 minutes d'une intensité incroyable. Un album décapant à tous égards.
National Treasure - 08/10 - Review of Joris Kessels, submitted at (Dutch)
In eerste instantie vond ik de muziek van Trevor Rabin iets te gemaakt klinken. Toen ik daar na enkele keren luisteren overheen was gestapt kon ik de beatgedreven muziek beter waarderen. Het hoofdthema in de eerste track klinkt erg lekker en komt in de buurt van elektronische dance.

Verder ben ik zeer te spreken over het tweede nummer, misschien niet erg origineel maar zo is deze hele cd niet te kenmerken. Soms wordt het allemaal iets te heftig in ‘the chase’ en ‘the foot chase’ door de synthesizer strings en enorm dynamische beat in combinatie met de overdonderende elektrische gitaar, maar het is toch wel goede flitsende muziek.

National Treasure, gewoon een goede actie score, niet meer niet minder.
National Treasure - 08/10 - Review of Paul Smolenaars, submitted at (Dutch)
Ik vindt het persoonlijk wel een goede filmscore maar er zit af en toe stukken in die je herkent uit zijn vroegere scores zoals bijvoorbeeld remember the titans.
Maar toch is het een goede filmscore ik hoop dat Trevor Rabin nog veel goede scores gaat maken want als hij een goede score heeft gemaakt heb ik hem meestal binnen een paar dagen al in mijn cd speler liggen.
National Treasure - 03/10 - Review of Guy Verfaillie, submitted at (Dutch)
Het zal wel aan mij liggen, maar deze score zegt mij absoluut niets. Ik ben een grote fan van "Armageddon" en "Enemy of the State", maar hier slaat Rabin de bal helemaal mis. Geen inspiratie, geen inhoud. Gewoon barslecht.
Trailer:This soundtrack trailer contains music of:

'Brain Bucket', Pfiefer Broz. Music (Trailer)
The Italian Job (2003), John Powell (Movie)
'Liberation', Immediate Music (Trailer)
Pearl Harbor (2001), Hans Zimmer (Movie)
Fight Club, 'Fight Club' (1999), Dust Brothers (Movie)
Report a fault or send us additional info!: Log on

 More