Cosė Come Sei


Prometheus Records (5400211001158)
Movie | Released: 1985 | Format: CD
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!





 

# Track   Duration
1.Cosi' come sei3:52
2.A Nastassia4:34
3.Amore per amore4:13
4.Preludio d'amore2:06
5.Dance on4:02
6.Amore per amore2:06
7.Cosi' come sei3:49
8.Spazio 19994:21
9.Postludio d'amore1:39
10.A Nastassia2:49
11.Verso Madrid1:44
 35:15
Submit your review Hide reviews in other languages

 

Cosė Come Sei - 07/10 - Review of Lammert de Wit, submitted at (Dutch)
Het verhaal van Cosė Come Sei gaat over een kort durende relatie tussen een jonge vrouw (Nastassja Kinski) en een wat oudere getrouwde man (Marcello Mastroianni). Hij vermoedt dat zij wel eens een dochter van hem zou kunnen zijn en gaat op zoek naar haar vader. Zij zoekt juist een oudere man als geliefde, een die haar vader zou kunnen zijn...

De muziek voor dit erotisch getinte drama is van Ennio Morricone, die er een zwoele score voor heeft gemaakt.
De openingstrack laat het thema van de score horen. Dit thema spreekt niet heel erg aan, maar geeft al wel een sfeerbeeld van de score. Veel muziek wordt gespeeld door houtblazers op violen, waardoor die zwoele klankkleur ontstaat. Gedempte koperblazers spelen de melodieën met een wat bluesy sfeer, door met de klanken te schuiven, waardoor zachte toonovergangen ontstaan.
De lage trompetmuziek in de tweede track komt ook in andere tracks opnieuw voor. De hoge violen in combinatie hiermee geven een luchtige sfeer, mede omdat de piano er licht doorheen klinkt. Met de titel van deze tweede track brengt Morricone eigenlijk een ode aan de hoofdrolspeelster.
Een van de meest gepassioneerde tracks is 'Amore per Amore'. Hierin speelt de piano een fraaie themamelodie op heerlijke vioolklanken. Ook de dwarsfluit neemt je mee in de dromerige klanken van deze track. Daarmee is dit veruit de mooiste track van deze score. Ook de zevende track met dezelfde titel is een even dromerige variatie op dit liefdesthema.
Ook de track 'Preludio d'Amore' valt onder het begrip passie. Een mooie melodie wordt gespeeld op een metalig, maar fraai klinkende gitaar. Hummende vrouwenstemmen zorgen voor de underscore en samen met de percussie zorgt dit voor een zwoele sfeer in deze fraaie track.
De achtste track laat nogmaals de titelmelodie horen in een variatie op de openingstrack van deze score. De sfeer is nu anders, rustiger. Er spelen meer houtblazers een rol in de muziek, vooral de dwarsfluit, die van zichzelf al een zwoele klank heeft. De overheersende koperblazers zijn nu niet meer aanwezig en de kleur van de melodie is vriendelijker.
De laatste drie tracks kennen min of meer dezelfde thematiek als de voorgaande, maar de sfeer is omgeslagen van zwoel naar dramatisch. Dat begint met 'Postludio d'Amore' en ook 'A Nastassia' heeft die wat tragische kleuring, die het niet meer zo aangenaam maken als de eerdere tracks.
De afsluitende track is wat minder dramatisch en klinkt alsof de personages in de film zich hebben neergelegd bij het onvermijdelijke. De kleuring is wel wat melancholiek, maar er klinkt een positieve toon in door. Daarmee sluit de score toch nog enigszins opbeurend af. Altijd prettig bij het beluisteren van een filmscore!

Op de score staan een tweetal tracks die het beluisteren niet waard zijn. 'Dance on' is een soort funky discopopmuziek-achtige track, compleet met zang, waarbij dezelfde regel steeds herhaald wordt. Een irritante track, compleet met allerhande elektronische klanken. Ook 'Spazio 1999' is zo'n disco-achtige poptrack, die eigenlijk helemaal niet past in een score als deze. Snel overslaan.

Kortom, behalve de beide discotracks is de score voor Cosė Come Sei een heel aardige geworden. De meeste tracks zijn best prettig beluisterbaar en een aantal ervan zijn zelfs heerlijk dromerig en met een zwoele tint. Dat geeft nog een heel redelijke waardering voor deze score van Ennio Morricone: 73 uit 100 punten.


Report a fault or send us additional info!: Log on

 



More