Transformers Prime


Lakeshore Records (0780163425727)
Movie | Release date: 03/20/2012 | Format: CD, Download
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!





 

# Track   Duration
1.Transformers Prime3:22
2.Optimus Prime Returns2:07
3.One Shall Rise2:43
4.Dreadwing1:41
5.In Defense of Humanity2:26
6.We Have Returned4:42
7.Relentless Pursuit4:36
8.This is Your Home Now5:02
9.Autobot Stratagum2:38
10.Battle in the Energon Mine3:12
11.Proximity Sensors2:17
12.Cutting It a Bit Close1:28
13.The Cons Are Back4:46
14.RC on the Move2:02
15.Always Welcome2:11
16.Arachnid4:10
17.The Space Bridge1:29
18.Dogfight4:52
19.Bumblebee1:37
20.Next Day after School1:12
21.Cybertron1:31
22.Megatron on the Move2:44
23.The Construct2:16
24.Prime Finale4:16
25.Transformers Prime End Title3:05
 72:25
Submit your review Hide reviews in other languages

 

Transformers Prime - 09/10 - Review of Lammert de Wit, submitted at (Dutch)
De televisieserie Transformers Prime is de animatieversie als vervolg op de grote speelfilms over dit thema, naar aanleiding van een stripverhaal. De serie is inmiddels met het tweede seizoen bezig.
De serie heeft een goede ontvangst gehad in het eerste seizoen en dat mag ook wel, want de kosten hebben het budget nogal overschreden. Ook de muziek bij deze serie mocht wat kosten. Brian Tyler is gevraagd om die te componeren en daarbij had hij het grote Slovak National Symphony Orchestra tot zijn beschikking. En het resultaat mag er zijn: de muziek voor dit eerste seizoen is weergaloos. En hij won er een Emmy award mee.
Tyler heeft goed naar de voorgangers uit de bioscoop geluisterd, die alle drie muziek mee hebben gekregen van Steve Jablonsky. Tyler zelf zegt dat hij de muziek iets van de Star Wars saga mee wilde geven. Nu lijkt de muziek helemaal niet op die van Star Wars, maar ligt wel helemaal in de lijn van de Jablonsky muziek voor de Transformers bioscoopfilms. Jablonski is uit Hans Zimmer's stal van Remote Control en de muziek van Tyler lijkt ook vaak uit die hoek te komen, maar dat lijkt dus alleen maar zo. Net als vaak bij Trevor Rabin en een aantal andere componisten het geval is.
Tyler heeft de muziek gecomponeerd rond een machtig thema, die wel iets van een hymne weg heeft. Dit hoofdthema komt ook steeds weer terug gedurende de score, waardoor de muziek ook een zekere cohesie krijgt. Maar er komt ook nog genoeg variatie voorbij met diverse andere thema's, al zijn die wel minder aansprekend en meeslepend dan het hoofdthema. En dat hoofdthema is op z'n mooist als de diepe hoornklanken in de lead zijn en de underscore mooi vol klinkt. Die momenten komen gelukkig regelmatig voorbij.
De score heeft ook nog wel een minpuntje overigens. De muziek kent namelijk maar weinig rustpunten in de score. Er komt geen tokkelende gitaar voorbij (zoals in Battle: Los Angeles ) en slechts mondjesmaat wat rustige strijkermuziek. De hele score is vooral doordrongen van stoere en stevige, maar wel erg fraaie muziek. En die stoerheid komt niet eens zozeer door een zware percussie, maar veel meer door de volle zware klanken van een groot orkest, waarbij vooral de donkere koperblazers zwaar ingezet worden. Ook in de rustige momenten, en dat maakt dat de score aanvoelt alsof er maar heel weinig rustige momenten zijn. Maar rust wordt gemaakt door muziek met een lichte toonzetting en de rustige momenten in Transformers Prime houden toch vooral hun stevige toonzetting vast door de aanhoudende donkere klanken, ook al worden die rustig gespeeld.

Voor een televisiescore is dit adembenemende muziek, met de klank en kwaliteit van een bioscoopfilm. Tyler heeft zich er niet gemakkelijk vanaf gemaakt en hij heeft er muziek van hoog niveau van gemaakt. Het is dan ook een sterke en stoere score geworden, die niet onderdoet voor de bioscoopversies van Steve Jablonsky. De producers van de serie hadden blijkbaar goede ervaringen met Tyler vanwege hun eerdere samenwerking voor de film Eagle Eye en hebben hem gevraagd voor de serie. Een uitstekende keuze.
Tyler heeft er een fraaie en stevig stoere score voor gemaakt, met een prachtig en herkenbaar thema dat regelmatig terugkomt en zo een fraaie samenhang geeft aan de muziek. De andere thema's die iets minder prominent aanwezig zijn, klinken dreigender en spannender, maar juist de afwisseling met het hoofdthema maakt dat de score zeer prettig te beluisteren is.


Report a fault or send us additional info!: Log on

 



More