The Nightmare Before Christmas


Walt Disney Records (0050086085576)
Walt Disney Records (0094637259429)
Movie | Released: 1993 | Film release: 1993 | Format: CD, Download
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!





 

# Track   Duration
1.Overture1:47
2.Opening0:57
3.This is Halloween3:15
4.Jack's Lament3:13
5.Dr Frankenstein/In the Forest2:36
6.What's This?3:05
7.Town Meeting Song2:55
8.Jack and Sally Montage5:17
9.Jack's Obsession2:45
10.Kidnap the Sandy Claws3:02
11.Making Christmas3:57
12.Nabbed3:04
13.Oogie Boogie's Song3:16
14.Sally's Song1:47
15.Christmas Eve Montage4:43
16.Poor Jack2:30
17.To the Rescue3:38
18.Finale/Reprise2:44
19.Closing1:25
20.End Titles5:05
 61:01
Submit your review Hide reviews in other languages

 

The Nightmare Before Christmas - 09/10 - Review of Sander Neyt, submitted at (Dutch)
‘Twas a long time ago,
Longer now than it seems
in a place that perhaps
you've seen in your dreams
For the story that you are about to be told
began with the holiday worlds of old
Now, you've probably wondered
where holidays come from.
If you haven't I'd say
it's time you begun.
For the holidays are the result of much fuss
and hard work from the worlds that create them us
Well you see now, quite simply
that's all that they do,
making one unique holiday
especially for you
But once, a calamity ever so great
occured when two holidays met by mistake

Het is alweer inmiddels tien jaar geleden sinds “The Nightmare Before Christmas” onze bioscopen binnenwandelde. In die tijd werd deze film een beetje vreemd gevonden. Een tekenfilm waarbij het hoofdpersonage een skelet is, en waarbij de nevenpersonages allemaal monsters zijn. Tja, de wereld was nog niet gek genoeg. Dus laten we er een musical van maken, moest Tim Burton gedacht hebben. Want deze Nightmare Before Christmas is gecreëerd uit één of andere zieke hersenspinsel van Tim Burton. Hij zocht hulp bij Danny Elfman, zijn persoonlijke componist en vriend. Elfman zou niet alleen de score moeten schrijven maar ook de songs. Het resultaat? Eén van de beste musicals die uit de Disneystal komt. En daar zijn twee redenen voor. De eerste reden is gewoon Danny Elfman. De man is een geweldige componist en met deze film bewijst hij dat hij een goede songwriter is ook. De tweede reden van het succes van deze film is dat de liedjes echt het verhaal ondersteunen. Ik bedoel daarmee dat in de meeste musicals van Disney, het verhaal stil staat als er een song begint. “Nightmare Before Christmas” is een rasechte musical. De liedjes duwen het verhaal vooruit, en het verhaal staat eerder stil als de personages niet zingen. En wat natuurlijk ook een gigantisch voordeel is. De songs zijn stuk voor stuk even sterk. Verwacht geen uiterst optimistische songs vol met tierlantijntjes en opzwepende muziek. Verwacht geen nummers zoals Alan Menken die zou schrijven. Neen, dit is Elfman, en de nummers zijn stuk voor stuk donker en gotisch.

SONGS
Elfman opent zijn musical met “This Is Halloween”. En hoe perfecter kan een opening zijn? Elfman introduceert de wereld waar de film zich afspeelt, introduceert de personages en doet dat met een geweldige meezinger. De melodie is sterk, de lyrics zijn geweldig en de vocals zijn goed. Het is echt vintage Elfman die zijn gotische elementen koppelt met zijn “kermisachtige” muziek, en dan nog eens in combinatie met een geweldige tekst. Wat kan een mens nog meer dromen.
Het volgende nummer is Jack’s Lament. Dit is een droeviger nummer. Een typisch nummer waar het hoofdpersonage bezingt wat hij wilt. Al komt dit soort nummers in de meeste musicals voor, dit is toch anders. En dat komt omdat Elfman aan het roer staat. En als Elfman iets doet, dan is het nooit zoals het normaal hoeft. En dat is de sterkte van de componist. Het nummer is verassend gevoelig, en je beseft en begrijpt heel goed wat het personage op uit is. Dankzij de goede lyrics van Elfman, die trouwens ook de stem van Jack Skellington vertolkt. Wie wist dat de man kon zingen en vooral kon acteren? Wel, hij kan het. Heel goed zelfs, ik denk niet dat iemand anders deze rol op zich kon nemen. Nog één ding over de lyrics van dit nummer. Die zijn geweldig komisch. Zie bijvoorbeeld deze quote:

And since I am dead, I can take off my head
To recite Shakespearean quotations

Dit zijn lyrics die alleen Danny Elfman kan verzinnen. In één woord geweldig.

Het volgende nummer is What’s This. Het is het titelnummer van deze film. Wie titelnummer zegt, denkt meteen ook dat het nummer het bekendste en het beste is. Het is inderdaad het bekendste nummer, maar dit wilt niet zeggen dat dit het beste nummer is. Deze recensent vind het zelf het minste nummer van de soundtrack. Niet dat het slecht is, verre van zelfs. Het is beter dan wat Menken ooit heeft geschreven ( en dat wilt wat zeggen), maar wat ik jammer vind aan What’s This is dat het een beetje uit de toon valt ten opzichte van de andere nummers. Waar de andere nummers donker, gotisch en spookachtig zijn, is dit een vrij licht nummer, vol opzwepende muziek. Dus ik kijk naar dit nummer met gemengde gevoelens. Als nummer is het perfect, maar als je het in het geheel plaatst, staat dit nummer toch niet zo op zijn plaats.
Town Meeting Song is een nummer waarop je op het eerste gedacht zou kunnen denken, is hier wel een song nodig? Het antwoord is eigenlijk neen. Maar het feit dat hier toch een song staat is omdat het een musical is. Het kan zo simpel zijn. Qua melodie is dit nummer niet zo speciaal. Ja, er zit natuurlijk melodie is, maar het is niet zo een nummer dat je kunt naneuriën. Maar het nummer is vooral verhaaltechnisch bedoeld. Je komt meteen te weten hoe de personages (inclusief Jack) over kerstmis staan wat een belangrijk plotpunt in de film zal zijn. Hetzelfde kan gezegd worden over Jack’s Obsession. Het is ook een nummer dat verhaaltechnisch zeer belangrijk is. De melodie is hier wel al beter uitgewerkt, de orkestraties zijn terug om je vingers van af te likken. En de tekst is gewoon weg briljant.

Kidnap The Sandy Claws is van een ander kaliber. Daar hebben we onze eerste Villain song. Elfman gaat mogelijk op nog een donkerder pad dan de rest van de score. En dat doet de man met verve. Wat mij direct opvalt is dat de orkestratie van dit nummer vrij sober is. Het is niet zo bombastisch als de rest van de songs. Wat mij opvalt is dat de lyrics zeer luguber zijn. Ze bespreken hoe ze hem zullen vermoorden. Voor een kinderfilm is dit niet evident. Nog een positief punt van deze song is dat ze Oogie Boogie aankondigen.
Because Mr. Oogie Boogie id the meanest guy around
If I were on his Boogie list, I'd get out of town
We zien of horen hem niet, maar we weten wel al dat er niet te sollen valt met dit personage. Geweldige vondst van Elfman.

Oogie Boogie’s song is zowaar één van de hoogtepunten van de score. De echte villain song van deze score. We hebben al een emotioneel nummer gehad, een uitbundig nummer, dus laten we nu eens de blues op tafel gooien. Het resultaat, één van de meest legendarische songs op deze score. Het is zelfs opgewekt. Waar de meeste songs voor villains donker zijn, is dit een leuk opgewekt nummer. Dit bewijst nog maar eens dat Elfman lekker tegendraads is. Ken Page is gewoonweg geweldig als Oogie Boogie, en hij draagt dit nummer dan ook met verve.
Poor Jack is van een totaal ander kaliber. Het is intriest vanaf de eerste noot. Het plan van Jack is mislukt, en nu ziet hij pas wat hij gedaan heeft. Alles aan dit nummer is droevig. De orkestratie, de tekst en de acteerprestatie. Elfman legt zoveel gevoel en emotie in zijn zang. Wat ik prachtig vind aan dit nummer is de overgang tussen pessimisme naar optimisme. Jack komt uit zijn put, en brengt het orkest mee. Het personage denkt na, evalueert en concludeert. Op het einde wordt zelfs de melodie van Jack’s Lamment bovengehaald. Voor mij een bewijs dat Elfman zeer goed heeft nagedacht over zijn songs.
Dat merk je ook in het laatste nummer. Finale/reprise. Praktisch elk gezongen nummer komt terug op een andere manier. Prachtig gedaan van de man.

SCORE
Hoe geweldig de songs zijn, de score is ook de moeite waard. Net als Alan Menken integreert Elfman zijn songs in zijn originele score. Vooral de nummers “Jack & Sally Montage” en “Christmas Eve Montage” zijn twee heerlijke nummers waar Elfman laat zien tot wat hij in staat is. En dat is veel, heel veel zelfs. Ook al is Elfman een beetje het buitenbeentje van Hollywood, hij is een buitenbeentje die het leven in Hollywood nieuw leven inblaast. Zijn stijl is fantastisch, en dat bewijst hij met deze Nightmare Before Christmas zeker en vast.

Conclusie
Ben je geïnteresseerd in het Magnum Opus van Elfman, dan is deze score zeker voor jou. Danny Elfman heeft zijn stem, hart en ziel in deze score gelegd, en dat hoor je meteen. Samen met Edward Scissorhands beschouwt deze recensent deze score als de beste in de carrière van Danny Elfman. Pure klasse!

And finally, everything worked out just fine.
Christmas was saved, though there wasn't much time.
But after that night, things were never the same--
Each holiday now knew the other one's name.

And though that one Christmas things got out of hand,
I'm still rather fond of that skeleton man.

So, many years later I thought I'd drop in,
And there was old Jack still looking quite thin,
With four or five skeleton children at hand
Playing strange little tunes in their xylophone band.

And I asked old Jack, 'Do you remember the night
When the sky was so dark and the moon shone so bright?
When a million small children pretending to sleep
Nearly didn't have Christmas at all, so to speak?
And would, if you could, turn that mighty clock back,
To that long, fateful night. Now, think carefully, Jack.
Would you do the whole thing all over again,
Knowing what you know now, knowing what you knew then?'

And he smiled, like the old pumpkin king that I knew,
Then turned and asked softly of me, 'Wouldn't you?'
The Nightmare Before Christmas - 09/10 - Review of Tom H., submitted at (Dutch)
Danny Elfman's eerste opdracht voor Disney kwam in 1993. Producer Tim Burton was geen onbekende voor de componist die voor de regisseur al pareltjes van soundtracks had afgeleverd (oa. Batman). Het was dan ook geen verrassing dat Burton opnieuw koos voor Elfman die niet alleen een verrassende en heerlijke score componeerde voor deze speciale film, maar ook de lyrics voor de liedjes schreef en de zangstem voor hoofdpersonage Jack Skellington voor zijn rekening nam.

De overture is al de eerste voltreffer op deze cd met heerlijk melancholische strijkers en Elfman's erg herkenbare belletjes en geluidjes. De warme stem van Patrick Stewart is een must hoewel deze proloog in de film werd ingekort. 'This is Halloween' is het eerste nummer dat door de chorus wordt gebracht van verwijfde vampieren tot zweverige geesten, je kunt het zo gek niet bedenken of je hoort het hier wel. Het nummer is erg catchy and staat in groot contrast tot het volgende nummer 'Jack's Lament', een erg emotioneel lied waarin Jack zijn verveling voor het Halloweenfeest uitdrukt. Elfman, die de song zelf zingt, mixt hier zingen met ritmisch praten met slimme rijmschema's en grappige verwijzingen verpakt in een mooie melodie. Een eerste hoogtepunt kondigt zich aan met 'What's This', het thema-nummer uit 'The Nightmare before Christmas' en is een typische Elfman melodie met belletjes en tierlantijntjes op een uiterst vrolijke deun. Schitterend gewoon. ' Town Meeting Song' en 'Jack's Obsession' zijn donkere nummers, ritmes niet echt vloeiend maar ze vertellen wel verder het verhaal wat veel aan hun waarde in de film toevoegt. Het zijn niet echt hoogtvliegers maar met de lyrics bij de hand zullen ze veel aan betekenis winnen.

Zoals elke goede Disney-film bezit 'The Nightmare before Christmas' een gemene slechterik. Op de CD staat niet één, maar twee liedjes van de schurken. Het eerste is 'Kidnap the Sandy Claws' waarin de kleine drieling Shock, Barrel en Lock hun duivelse plannen uitdenken. Het grappige is dat de zangstemmen worden gebracht door de acteurs die ook Sally (O'Hara) en Jack (Elfman)tot leven brengen. Jammer genoeg eindigt dit lied met een erg irriterend en soms erg vals 'La-La-La'. Gelukkig maakt de volgende track veel goed want The Oogie-Boogie-song is echt zalig en shaket lang alle kanten. Dit is ech pure klasse! 'Sally's Song' is dan weer het romantische thema, weemoedig maar niet echt toonvast gezongen. Toch mooi geprobeert! Veel beter komt Elfman weg met 'Poor Jack' wat een schitterend nummer is dat opbouwt tot een climax die niet te versmaden is. Mooie en toffe lyrics met een heel hoog pathos-gehalte! 'Finale/Reprise' voert nogmaals 'This is Halloween' op in combinatie met 'What's This' op het toneel om te eindigen in een reprise van 'Sally's Song'. 'Closing' is de weggeknipte epiloog met Patrick Steward die zijn donderende stem nog éénmaal mag gebruiken op deze cd.

De liedjes zijn echt fantastisch en de 'End Titles' vormen dan ook de ideale afsluiter van deze cd met een suite van alle beste nummers, instrumentaal wel te verstaan. Over de rest van de score valt er weinig te zeggen. Elfman gebruikt als gewoonlijk erg veel belletjes en getjingel en componeerde een degelijke underscore die niet echt bijster origineel is en het vaak moet hebben van recyclagemateriaal uit 'Edward Sciccorhands'. Soms komt de componist wel eens verrassend uit de hoek op vlak van instrumentatie maar dit duurt meestal enkele seconden om de score dan weer te laten wegzinken in de banaliteit van de underscore.

Deze soundtrack moet het hebben van zijn liedjes die echt stuk voor stuk hoogtepunten zijn. Sterke lyrics, mooie melodieën. De score kan beter maar is zeker niet slecht. Hoe je het ook draait en keert, de cd past perfect in de maand december tussen Halloween en Kerstmis. Danny Elfman op z'n best!
The Nightmare Before Christmas - 09/10 - Review of Lammert de Wit, submitted at (Dutch)
Deze prachtige animatiefilm speelt zich af in Halloween Town, een stadje vol vreemde bewoners en gedrochten, bij wie allemaal een steekje los zit. Een van die bewoners is Jack Skellington (what's in a name) een soort wandelende geestverschijning, die elk jaar in december met pompoenen komt aanzetten voor het halloweenfeest en dit helemaal zat is. Hij gaat het bos in om half depressief na te denken over hoe het verder moet. Daar ziet hij een aantal deuren en hij opent de deur naar Christmas Town. Daar komt hij op het idee om de kerstman in Halloween Town te introduceren. Maar de inwoners zijn niet zo bekend met begrippen als 'gezelligheid', 'rekening houden met elkaar' en zo meer. Maar Jack wil koste wat kost christmas introduceren in Halloween Town en organiseert zelfs een ontvoering van de kerstman door drie louche stadgenoten, die de kerstman vervolgens niet overleveren aan hem, maar als grap aan de creepy boeman Oogie-Boogie...
De film is erg fraai gemaakt en de grappen (en verwijzingen naar andere verhalen en films) zijn geweldig. De film is doorspekt met vaak wat zwarte humor, maar het verhaal is toch met liefde gemaakt en de muziek van Danny Elfman past geweldig bij de film. Ook de tegenstelling tussen halloween en kerst met de kerstman (die de HalloweenTowners overigens Sandy Claws noemen...) wordt prachtig uitgewerkt. Tim Burton's idee voor deze film pakt erg goed uit, het was dan ook een groot succes. En terecht.

Niet alleen de muziek is verzorgd door Danny Elfman, ook nam hij de songs die Jack Skellington zingt in de film voor z'n rekening, evenals twee stemmen van andere typetjes uit Halloween Town.
De score is eigenlijk een soort musicalscore en deze bevat dan ook veel liedjes die in de film door de personages worden gezongen. Al die liedjes zijn gearrangeerd in een stijl die past bij de film. De sfeer van de songs is een combinatie van een lach en een traan. Ze hebben een soort vrolijkheid over zich, maar zijn tegelijk ook behoorlijk melancholiek getint. De songs zijn erg melodieus en klinken fraai. Ze hebben allemaal iets van die tragische sfeer van de film over zich, waardoor ze een soort ingehouden uitbundigheid hebben, die je het gevoel van dramatiek en melancholie bezorgen, wat bevestigd wordt in de teksten, die vaak erg grappig zijn wat door de stemmen op een prettige manier benadrukt wordt. Daarbij blijkt Danny Elfman als Jack toch erg goed te kunnen zingen!

Wat voor de songs geldt, dat geldt ook voor de instrumentale score tracks. Ook die zijn fraai en mooi gearrageerd en ademen die musical-setting. Dat hoor je al gelijk in de Overture en zet zich door in alle score tracks. De muziek is regelmatig voorzien van een soort sprookjessfeer, die er een luchtige 'touch' aan geeft, al is die sprookjessfeer soms aan de donkere kant. Die sfeer ligt overigens erg prettig in het gehoor, vooral als je de film hebt gezien.
De score is mooi orkestraal gecomponeerd en bevat pareltjes van tracks. De muziek varieert tussen erg rustige klanken, met soms maar een of twee instrumenten tot grootse orkestrale uitbarstingen en de muziek is het ene moment vrolijk en luchtig, om vervolgens weg te zakken in diepe donkere klanken.

De muziek voor The Nightmare before Christmas werkt steeds prettiger naarmate je de score vaker beluistert. Danny Elfman heeft daarmee met deze score een bijzondere musical gecomponeerd. De muziek is melodieus en bijzonder prettig beluisterbaar. De vele songs (14 van de 20 tracks zijn songs) zijn goed gezongen en de teksten zijn erg grappig, waarbij ze de sfeer van de film erg goed weten te pakken. De muziek heeft voor deze film dan ook een erg grote invloed gehad op het succes. En dat is dan geheel op het conto van Danny Elfman te schrijven. De waardering voor deze musical komt dan ook op een mooie 92 uit 100.
The Nightmare Before Christmas - 10/10 - Review of Tom Daish, submitted at (English)
Tim Burton's superb stop-motion fantasy takes each holiday and gives them separate worlds that had previously never met, but the story tells of how Jack Skellington, the King of Halloween stumbles across Christmas and decides to take over, with mixed results. Of course, the animation is superb, but in the same way that the Toy Story films were not only superbly realised, but blessed with a marvelous script The Nightmare Before Christmas is imbued with intelligence above the average Disney effort. The darker Burton edge helps immensely in drawing the film away from typical Disney fayre. Danny Elfman's music is crucial in not only furthering the characters, setting the scenes and moving along the story, but in setting the atmosphere and stands out as one of his best scores.

Perhaps even more successfully that Alan Menken's scores for the traditionally animated Disney efforts, Elfman's score weaves all the song melodies throughout the score. So effective is his writing that listening to the album tells the story quite adequately without the film. Of course, this is helped by the above average number of songs all of which are memorable, although several stick in the mind over and above the others. This is Halloween provides a darkly comedic twist on the ensemble opening number with Elfman's twisty lyrics some of the most brilliant outside the best of Howard Ashman or Randy Newman. The arrangements are also superbly realised, the orchestration complimenting the alternately comedic and creepy vocal arrangements.

The solo efforts are no less impressive. As well as penning the music and lyrics, Elfman lends his voice to Jack Skellington and performs with great relish, in a way that is sometimes tender and sometimes hugely theatrical. His experiences with Oingo Boingo evidently prepared his vocal as well as his writing talents. The seemingly obligatory yearning song is turned into a fairly sorrowful lament; I'm extremely pleased to have something a little more sour in a Disney film; the orchestral arrangements in this and the other quieter numbers are really quite beautiful. The most out sized, upbeat song is What's This, the melody for which is introduced in the Overture. It's almost certainly the theme and song that will stick in the mind after the event, but repeated listenings are recommended to become more acquainted with the lower impact numbers as they are all equally good.

The songs do dominated slightly at the expense of instrumental sections, but the album almost plays straight through, the underscore effortlessly leading into the songs. With such a wealth of memorable melodies, Elfman does well not to make the underscore too disjointed and overloaded with tunes. A mention must go to the above average quality of the orchestration which occasionally makes use of instruments in amusing manners and taking them to the extreme of their ranges to great effect. The Nightmare Before Christmas would probably go down as a peak of Elfman's career; I hope that he is given the opportunity to write another musical again since he not only has the musical gift, but the lyrical one as well. Absolutely superb in every respect.
The Nightmare Before Christmas - 10/10 - Review of Andreas Lindahl, submitted at (English)
The Nightmare Before Christmas is one of Tim Burton's most peculiar and curious films, and I can imagine it being hard to fully appreciate it if you're not a big fan of the director. The style of the film is genuine Burton x 10. The dark, gothic surroundings and the strange characters - they're all there, making The Nightmare Before Christmas the entertaining film it is. And let's not forget about Danny Elfman's music...

The Nightmare Before Christmas is considered by many to be one of composer Danny Elfman's finest and best achievements. It certainly is one his most entertaining and ambitious efforts to date. With Elfman composing the score and all the songs - as well as writing the lyrics - and performing in many of them, The Nightmare Before Christmas is like... well, Christmas for all Elfman fans.

Being a huge Elfman fan myself, this is a soundtrack I enjoy from start to finish - from the bombastic "Overture" (followed by Patrick Stewart's excellent voice over introduction in "Opening") to the exciting "End Title", together creating a great bookend to the score and soundtrack.

The songs are all entertaining and range from excitement in "What's This?" and "Town Meeting Song", sadness in "Sally's Song" and "Poor Jack" to great drama in songs like the groovy "Oogie Boogie's Song" - one of the soundtracks' absolute highlights, together with "This is Halloween" and the already mentioned "Town Meeting Song". All songs have fully orchestral backing and the orchestrations by Mark McKenzie - another one of my favorites - are superb.

The score cues work mainly as instrumental bridges between the songs, making this soundtrack extremely entertaining and easy listening to. If I had to recommend one score by Elfman to anyone not familiar with the composers' music, I would probably pick Edward Scissorhands or The Nightmare Before Christmas. They really have nothing in common apart from the fact that they both succeed in creating a world of their own. Just like Tim Burton. It's not hard to understand why he has chosen to collaborate with Danny Elfman. Few people complement each other as well as they do.
The Nightmare Before Christmas - 07/10 - Review of Joris Kessels, submitted at (Dutch)
Dit is een soundtrack die je duidelijk meer zal aanspreken als je de film hebt gezien aangezien in 13 van de 20 nummers gepraat of gezongen wordt. Ik heb de film niet gezien en ik kan me daardoor minder inleven in de grappige, donkere maar kindvriendelijke muziek. De orkestrale gedeelten zijn met een enkele uitzondering ook niet altijd even onderhoudend.

Voor mij is de eerste track ‘overture’ het toppunt van de hele score. Daarnaast zijn er wel enkele leuke songs die ik nog wel wil beluisteren, zoals het vermakelijke macabere ‘this is halloween’, het opgewekte dynamische ‘what’s this’ en het jazzy ‘oogie boogie’s song’. De tracks (2,19) met de verteller Patrick Stewart in de hoofdrol dragen enorm bij aan de sfeer van de soundtrack. Wat ook opmerkelijk is, is dat Danny Elfman naast het componeren van de muziek (inclusief songs) verantwoordelijk is voor veel van de teksten van de songs en zelfs in enkele songs zelf zingt in de persoon van Jack Skellington.

Binnenkort de film maar eens gaan bekijken. Hoewel de soundtrack dan stukken beter beluisterbaar zal worden, geloof ik niet dat ik ‘m veel meer zal gaan luisteren.
The Nightmare Before Christmas - 08/10 - Review of Daan Smit, submitted at (Dutch)
Echt een soundtrack die bij de top hoort. Leuke nummers etc. En This is Halloween blijft een geweldig nummer!! Als je de film leuk vind: Kopen!

Ben je fan van de film en je hebt een PS2 koop dan de game Kingdom Hearts. Het is met disney figuren maar het is echt een geweldig spel. En je gaat ook naar Halloween Town en This is Halloween is de theme. Maar echt een aanrader
The Nightmare Before Christmas - 10/10 - Review of Christopher Blair, submitted at (Dutch)
Perfect,deze score is perfect. Dit is voor mij de beste
elfman score. Leuke lyrics, leuk gezongen, bizarre ritmes,
What's this? is een gewoon het best. Een dikke 10 voor Elfman
The Nightmare Before Christmas - 10/10 - Review of Evelyn Bossuyt, submitted at (Dutch)
Blijft prachtigste film ooit!!!!!!!!!!!!!!!
Sublieme figuren in mooi verhaal met uitstekende liedjes.
Golden Globes: Best Original Score (Nominee)
The music of this soundtrack was used in:

The Nightmare Before Christmas (Trailer)
Matilda (Trailer)

Trailer:



This soundtrack trailer contains music of:

Edward Scissorhands (1990), Danny Elfman (Movie)
The Nightmare Before Christmas (1993), Danny Elfman (Movie)
'Original Trailer Music', John Beal (Movie)


Other releases of The Nightmare Before Christmas (1993):

Nightmare Before Christmas, The (2006)
Nightmare Before Christmas, The (2007)
Nightmare Before Christmas, The (1993)
Pesadilla Antes de Navidad (1993)
Étrange Noël de Monsieur Jack, L' (1994)
Nightmare Revisited (2008)
Nightmare Before Christmas, The (2015)
Nightmare Before Christmas, The (2003)
Nightmare Before Christmas, The (2004)
Nightmare before Christmas (2018)
Nightmare Before Christmas, The (2019)

Soundtracks from the collection: Christmas

Elf (2003)
Jingle All the Way (2009)
Christmas Carol, A (2009)
Dog Named Christmas, A (2009)
Arthur Christmas (2011)
Christmas Miracle of Jonathan Toomey, The (2007)
Merry Christmas at The Movies (2008)
How the Grinch Stole Christmas (2000)
Muppet Christmas Carol, The (1992)
Little Women (1994)

Soundtracks from the collection: Kids

もののけ姫 (1997)
Up (2009)
WALL·E (2008)
Shrek Forever After (2010)
Dinosaur (2000)
Dennis The Menace (2014)
Disney's Greatest Hits (2001)
Minoes (2002)
Kleine Eisbär 2 - Die geheimnisvolle Insel, Der (2004)
Hunchback of Notre Dame, The (1996)


Report a fault or send us additional info!: Log on

 



More