Arthur Christmas


Madison Gate Records (0043396348288)
Sony Classical (0886979980228)
Movie | Release date: 11/24/2011 | Film release: 2011 | Format: CD, Download
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!





 

# Track Artist/Composer Duration
1.Trelew, Cornwall, England1:49
2.Operation Christmas4:54
3.''Waker!''2:52
4.Mission Control2:56
5.One Missed Child3:00
6.Bring Them Home1:43
7.Dash Away3:46
8.Paris Zoo?2:30
9.The Wrong Trelew1:54
10.Race to Gwen’s House2:09
11.Arthur's Sadness2:22
12.Serengeti Escape2:25
13.''Worry Me!''1:38
14.Space Travel2:49
15.Goodbye Evie2:49
16.Christmas Morning4:00
17.We Wish You A...0:49
18.Make Someone HappyBill Nighy2:34
 46:58
Submit your review Hide reviews in other languages

 

Arthur Christmas - 07/10 - Review of Mitchell Tijsen, submitted at (Dutch)
Harry Gregson-Williams blijft ook een bezig mannetje in de wereld van filmmuziek. Zijn muziek is naar mijn mening niet altijd even goed, hij heeft zijn goede en zijn slechte moment. Soms kan ik helemaal van zijn muziek genieten dat ik vergeet waar ik eigenlijk mee bezig ben. Helaas is zijn muziek soms ook afschuwelijk dat ik gewoon niet kan geloven dat Gregson-Williams dat geschreven heeft. Maar dit is slechts mijn mening en wat informatie die ik niet in mijn hoofd wil hebben bij het luisteren van zijn kerstscore: Arthur Christmas. Deze film is natuurlijk een uitdaging voor componisten zoals Gregson-Williams. Toch heeft hij samen met componisten zoals John Powell de nodige ervaring in de genre dus mijn verwachtingen zijn een beetje hoog. Natuurlijk weet ik dat dit geen film is met veel toeters en bellen maar bij Gregson-Williams weet je het nooit!

De score begint magisch zoals elke kerstfilm eigenlijk zou moeten beginnen. Met wat belletjes en strijkers stoomt Gregson-Williams ons warm voor wat er nog gaat komen in zijn magische score over Arthur. Het begin was erg magisch maar bij track 2 is daar niets meer van over, opeens stapt hij over naar een heel ander genre. Een stukje rock, lekker veel drums en vooral veel actie! Toch zijn er wel een paar belletjes die mij ervan overtuigen dat ik nog steeds aan het luisteren ben naar een score met als thema: Kerst. De kerstsfeer is voor de rest ook wel te horen in de andere tracks, wat mij vooral erg opvalt is de drukte die de score met zich meebrengt.

Het is bijna alleen maar drukte, vooral aan het begin van de score. Gelukkig wordt het naar mate de score vordert wel beter afgewisseld. Toch is het geen irritante actiemuziek die Gregson-Williams voor ons componeert. Je hoort ook vaak door de muziek heen de kerstgeluidsjes en het hoofdthema. Vooral de track: ‘Race to Gwen’s House’ is een heerlijke actietrack gevuld met een goede kerstsfeer en zelfs een koor wat er tussendoor komt. Ook is er op deze score veel elektronica te vinden, veel effecten etc. en meestal hou ik hier niet zo van. Toch brengt Gregson-Williams het op een slimme manier door het voldoende te variëren door de tracks heen. Wat hij ook slim doet is de strijkers op verschillende manieren in te zetten. Ze zijn ontzettend aanwezig bij de actietracks maar ook bij de rustige tracks waar we even op adem kunnen komen. Gelukkig hoorde ik bij het luisteren van deze score ook dat hij er een piano heeft ingegooid, een piano doet het naar mijn mening altijd goed. Het zorgt voor het staartje van elke score en het zorgt voor kippenvel. Helaas vond ik de melodie de piano speelde wel mooi maar kwam het niet echt binnen. Het koor wat er af en toe ook bij wordt betrokken vind ik wel origineel en het klinkt erg leuk gecombineerd met de strijkers en enkele blazers. Toch zijn het opnieuw de strijkers die de overhand nemen bij deze score.
Het slagwerk krijgt ook het nodige te doen bij de actietracks maar toch treden deze trommels en pauken geen enkele keer op de voorgrond (wat jammer is).

Het is wel erg moeilijk om hier een cijfer voor te geven want het klinkt allemaal zo leuk en het zal ongetwijfeld ook wel goed aansluiten bij de filmbeelden. Deze heb ik echter nog niet gezien dus ik kan niet voor de volle 100 % zeggen of de muziek goed aansluit op de beelden. Om de tracks te beluisteren, afzonderlijk van de film, beviel me niet in alle opzichten. Het was leuke muziek maar het is muziek ‘van het moment’. Ik zette het op omdat ik hier benieuwd naar was maar niet omdat ik het geweldige muziek vond. Natuurlijk is het allemaal wel leuk gecomponeerd maar ik zou het niet opzetten voor de lol, dat is me echt te druk. En eigenlijk is dat wel raar omdat de muziek van Bourne en How to Train my Dragon ook drukke momenten kent. Toch lijkt dat een betere orkestratie en beter gedoseerd te zijn dan deze score voor Arthur Christmas. Bovendien is die laatste track onnodig dus reken ik die zeker niet mee in mijn eindoordeel, mijn eindoordeel gaat namelijk echt alleen over de score die Harry Gregson-Williams geschreven heeft. En die geschreven muziek geef ik een 7.

Ik raad hem niet aan bij mensen omdat je hier echt van moet houden, toch zit er wel leuke muziek bij maar dat is alleen voor de echte fans die houden van drukke muziek met toeters en bellen.
De enige tracks die er zeker voor gezorgd hebben dat mijn eindoordeel een 7 is geworden zijn ‘Race to Gwen’s House’ en ‘Christmas Morning’, die tracks zijn wel geschikt voor de neutrale filmmuziekliefhebber. Ik hoop de volgende keer weer een leuke score te horen van Gregson-Williams maar dan met meer verrassingen, verrassingen die de score van The Prince of Persia had!
Arthur Christmas - 10/10 - Review of Chris R., submitted at (English)
Much like the movie itself, this score almost went under my radar and I am actually glad it had not, because what I have here is another strong score to add to my collection of Harry Gregson-Williams scores.

What we have here is a holiday movie whose score uses a primary motif, which while not in particularly complex, and has it steadily evolve over the course of a movie. Much of what I adore about this movie that Harry seems to balance the modernization of synthesizer and the traditionalism of the orchestra very well. So much so that the too never over power each other and the use of the traditional orchestra is what the movie builds too.

In another composers hands this score could have been a lot worse but Harry gives us not only a great holiday score, but really one that can be enjoyed year round.

Soundtracks from the collection: Animation

Horton Hears a Who! (2008)
Lion King: Sing-Along, The (1994)
Rescuers Down Under, The (2002)
Pinocchio (1990)
Barbie & The Diamond Castle (2008)
Water Babies, The (1979)
Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole (2010)
Dumbo (1984)
Casa Di Topolino e Amici, La (2011)
ThunderCats (2012)

Soundtracks from the collection: Christmas

Christmas in Paris (2008)
Miracle on 34th Street (2002)
Home Alone (1990)
Miracle on 34th Street / Come to the Stable (2014)
Christmas Carol, A (2009)
Home Alone 2: Lost in New York (2002)
Christmas at the Cinema: Music from Your Favorite Holiday Classics (2012)
Christmas Miracle of Jonathan Toomey, The (2007)
Nightmare Before Christmas, The (2006)
Elf (2003)


Report a fault or send us additional info!: Log on

 



More