Gothika


Colosseum (4005939652029)
Varèse Sarabande (0030206652024)
Movie | Release date: 11/18/2003 | Format: CD, Download
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!





 

# Track   Duration
1.Prologue2:09
2.Miranda's Theme1:47
3.Remembering Rachael2:35
4.Final Escape6:22
5.Road Block / First Contact2:37
6.An Affair?3:03
7.First Escape4:20
8.One of Us / The Shower4:01
9.Willow Creek3:38
10.Recollections3:17
11.The House / Dream4:00
12.I'm the Mirror / Not Alone2:24
13.Revelation4:44
14.You're Next2:42
15.I See Dead Kids1:50
 49:28
Submit your review Hide reviews in other languages

 

Gothika - 08/10 - Review of Niels van Laar, submitted at (Dutch)
Gothika

Naarmate je meer en meer films kijkt, raak je ook meer en meer geïnteresseerd in de verschillende aspecten die zo’n film mogelijk maken. Daarom ben ik ook zo blij met het medium “dvd”. Naast de perfecte beeld- en geluidskwaliteit, biedt het je vaak ook een kijkje in de keuken van de filmindustrie. Nou staan er op de dvd van Gothika niet zo heel veel interessante specials, maar wat me wel opviel, is dat deze film zo mooi in beeld is gebracht. Let maar eens op de prachtige cameraposities, als je de film (weer) een keer ziet.
Maar dit terzijde, deze site is immers bedoeld voor de muziek, al hoewel je er soms niet omheen kunt, het verhaal ook wat uit te diepen.

Ik vind, ondanks de vele slechte recensies, Gothika zeker geen slechte film. Zo voorspelbaar als gezegd werd, vind ik hem niet en er wordt ook nog eens goed in geacteerd door onder andere Hale Berry en Robert Downey Jr. Muziek is van cruciaal belang voor een dergelijke film. John Ottman heeft zeker een goede score achtergelaten.
Het begint al met het eerste nummer. Een geheimzinnige compositie, die al snel overgaat in het thriller/horror genre. Dit gebeurd door middel van violen die de diepte in schieten (á la Hannibal of The Ring van Hans Zimmer). Telkens weer weet dit effect mij kippenvel te bezorgen. Met het tweede nummer geeft John Ottman ons al snel weer even een adempauze. Een prachtige, kalme, vloeiende compositie met een prachtig thema met piano en vrouwenkoor. Een rustig, maar tegelijkertijd mysterieus nummer. Gelukkig komt dit thema nog meerdere keren terug doorheen de score, maar telkens in een andere sfeer.
Met nummer drie worden we langzaam de problemen van de film ingezogen. Hoewel het weer een redelijk rustig nummer is, voel je dat het goed mis is. Met nummer vier gaan alle remmen los. De composities worden rommeliger, met veel geluidseffectjes en er zitten een aantal goede schrikmomenten in. De rest van de score blijft het de structuur van nummer 4 houden. En met een sneltreinvaart zitten we alweer bij nummer vijftien, het laatste nummer.

Zoals in vrijwel alle thriller/horror scores, zitten ook hier weer een aantal van die onuitstaanbare, nare geluiden in. Vooral met een diskman op je hoofd, klinkt dit niet prettig. Maar ach, het hoort er nu eenmaal bij…

John Ottman levert hier een prachtige, evenwichtige cd af. Ga hem zeker luisteren! En vergeet de film niet! Deze is zeker niet slecht, ondanks wat de recensenten je doen geloven.

Niels
Gothika - 06/10 - Review of Arvid Fossen, submitted at (Dutch)
Psychologe Miranda Grey (Halle Berry) wordt na een geheimzinnig incident wakker als patiënte in haar eigen psychiatrische afdeling in de vrouwengevangenis. Ze wordt beschuldigd van moord op haar man, iedereen die ze kent schrijft haar alleen waanzin toe en gaandeweg begint ze te geloven dat ze bezeten is van een bovennatuurlijke macht die uit is op wraak ...
John Ottman is geen nieuwkomer in het horror/thriller genre, denk maar aan Urban Legends: Final Cut, Arac Attack. Voor suspense blijft toch nog zijn muziek voor The Usual Suspects zijn allerbeste score. John Ottman staat bekend om zijn typische lyrische stijl, zijn unieke thematische ontwikkeling, en last but not least de schitterende suspense underscore. In Gothika creëerde hij een vreemde beklemmende suspense sound, wat deze psychologische thriller alleen maar demonischer en beangsteriger maakt. Hij wisselt deze underscore af met luchtige en melodisch erg knappe stukjes. De underscore komt veel aan bod en maakt de soundtrack soms gewoon net iets te kil. De orkestratie van deze is voor orkest met voornamelijk gillende en snerpende strijkers en solo piano worden er veelal overstemd door voortdurende speciale effecten gaande van klapperende geluiden, tot tikken, op de achtergrond klinken echoënde geluiden van een (synthetisch) koor. De constante wirwar van geluiden en effecten in sommige van deze underscore tracks zijn misschien prima bij de film, maar zijn soms vervelend om door te luisteren. Veel boeiender is dan ook het lyrische gedeelte in Gothika, waar John Ottman enkele zeer mooie melodieën componeerde. De thema’s hebben een lichte orkestratie voor orkest en solo piano. Zeker “Miranda’s Theme“ is een zeer memorabel en inspirerend thema.
Gothika - 07/10 - Review of bert w., submitted at (Dutch)
Een thriller die ik zeker wil zien, leuk verhaal en spaning verzekerd.
Als je de score beluisterd zou je denken dat het één of andere horror-movie is.
Een score die veel spaning bevat, een gevoel van mysterie geeft, je soms goed doet schrikken(bv final escape) maar ook een score die soms irriteert.
Samen met de film denk ik een werkzame cocktail, de score opzich moeilijk beluisterbaar, wat ik ook mis bij deze wat mysterieuse muziek is een vocaal stemmetje op tijd en stond die die sfeer nog eens extra benadrukt.


Report a fault or send us additional info!: Log on

 



More