Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

 

 Dead Again


Colosseum (4005939533922)
Varèse Sarabande (0030206533927)
Movie | Released: 1991 | Format: CD, Download
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!

 

# Track   Duration
1.The Headlines3:25
2.Final Request2:30
3.A Walk Down Death Row0:58
4.The Woman With No Name3:33
5.Winter 19482:56
6.Two Halves On The Same Person2:19
7.It Never Rains In L.A.1:39
8.Im Not Roman1:29
9.Ingas Secrets1:03
10.Hightower House2:51
11.Fate Happens/Death Of A Mad Son4:37
12.The Door Is Closed1:10
13.Dead Again3:02
 31:31
Submit your review Hide reviews in other languages

 

Dead Again - 07/10 - Review of Lammert de Wit, submitted at (Dutch)
Dead Again is de tweede film van regisseur Kenneth Branagh en de ook de tweede van Branagh die door Patrick Doyle van een score is voorzien. De samenwerking tussen Brannagh en Doyle begon al eerder. In de allereerste film die Doyle van muziek voorzag (Twelfth night, or what you will) werkte Brannagh mee als toneelregisseur en in de tweede film met een score van Doyle (Look back in Anger) was Brannagh de hoofdrolspeler. Na Henry V en Dead Again zouden nog een aantal films volgen waarin de samenwerking tussen beide werd voortgezet. Overigens begon Doyle als acteur en speelt hij ook een klein rolletje in de film.

Het verhaal van Dead Again gaat over een moord die in het verleden is gepleegd op de vrouw van een schrijver. Haar man is vervolgens veroordeeld voor de moord en ter dood gebracht. In de tegenwoordige tijd is er een vrouw die psychisch in de war is en een detective die onderzoek doet naar die moord in het verleden.
Daarin speelt een antiqair, die ook hypnotiseur is, een grote rol. Zijn moeder is namelijk bij die schrijver en z'n vrouw de huishoudster geweest. Niet alleen door onderzoek, maar ook door hypnosesessies komen ze allemaal tot een schokkende ontdekking, die een direkte relatie legt tussen de moord uit het verleden en hun eigen levens vandaag...
De film switcht regelmatig heen en weer tussen heden en verleden, waarbij het verleden in zwart-wit wordt vertoont. De film was overigens redelijk succesvol.

Dat succes zal niet in het minst te danken zijn aan de muziek van Patrick Doyle, die voor deze film een effectieve score neergezet heeft. Maar effectief wil nog niet zeggen dat het als geheel een prettig beluisterbare score is geworden. De film heeft een dramatische en enigszins beklemmende atmosfeer. En die atmosfeer hoor je duidelijk terug in de score. De muziek is bij vlagen spannend, soms zelfs thrillerachtig, maar in de meeste tracks voelt de muziek een beetje 'unheimisch' aan. Daardoor weet je niet goed of de muziek nu wel of niet aanspreekt, je krijgt er niet zo goed vat op. In relatie tot de film is dat natuurlijk erg knap, maar om naar te luisteren toch wat minder prettig.
Natuurlijk bevat de score ook een aantal erg fraaie tracks, anders zou Doyle Doyle niet zijn. De fraaie tracks zijn, overigens zoals alle tracks, mooi orkestraal gearrangeerd. En daarbij hebben die fraaie tracks een meer gedragen melodie meegekregen, met mooiere harmonieën en wat meer rust. Dat geeft ook de nodige variatie aan de score en tilt de waardering toch wel flink omhoog.
De score sluit af met een fraaie track, die de score nog een beetje samenvat. De track begint met een mooie rustige melodie, het sub-thema, die op ruim halverwege overgaat in het mysterieuze thema, die veel heftiger klinkt. De muziek op dit score-album is daarmee mooi rond afgewerkt en ook al is het mysterieuze thema minder fraai, toch is dit de perfecte afsluiting van deze score. En daarmee komt mijn waardering toch op een 73 uit 100.
Dead Again - 08/10 - Review of Tom Daish, submitted at (English)
From a growling bass note augmented with synths comes out a blaring brass motif and thus begins Dead Again, Doyle's first dabble in the realms of non-Shakespearean scoring. Although the film is meant to be an old-fashioned melodrama with a twist, I felt it sounded much more like a horror score in places. The action cues are frantic and have dramatic, brassy outbursts and there is a choir in Death of a Mad Son. Some of the music is based on the main theme of an opera that Branagh's character is writing during the film and this is a quite lovely, although fairly sombre theme that seems perfectly in keeping with the rest of the music. Several people have commented on the Herrmann/Hitchcock styling the music has. I do agree to some extent, but felt that his later (and superior) score for Needful Things sounded more Herrmann-esque, Vertigo in particular. Well, I'm no expert on Herrmann or Hitchcock, but that's just how I see it.

Although not usually a synth composer, Doyle does successfully integrate a few synth effects into the tapestry of the music and these actually enhance the music quite a lot, especially the strange effect used for the end of the third and final tracks. As seems customary in films, all hell breaks loose towards the end and the brass motif and choral passages become more prominent and this is perhaps where the music really takes flight and shows Doyle's ability for really dramatic scoring.

Many see this is a weak link in the Branagh-Doyle collaboration, but while it's not as good as Henry V or Much Ado About Nothing, it is a very worthy score and again reinforces the view that Doyle is a composer with a vast range for scoring all types of film. I would suggest novice Doyle fans get Needful Things first for a similar kind of score, but it is still worthy of a place in anyone's collection. The short running time doesn't really effect it all that much in this case (although it's always nice to here more music if possible!).
Dead Again - 08/10 - Review of Arvid Fossen, submitted at (Dutch)
Met Dead Again creëerde Doyle voor sommigen zijn absoluut meesterwerk. Er zitten inderdaad heel wat krachtige, doch korte thema's in de score verwerkt. De CD bevat met zijn dertig minuten het allerbeste materiaal uit de film en daar Patrick Doyle in zijn muziek bijna nooit in herhaling vervalt, verveelt de muziek nooit.
Golden Globes: Best Original Score (Nominee)


Report a fault or send us additional info!: Log on