Nova Zembla


Riva Media Records 11/26/2011 Download
Eyeworks Film & TV Drama 11/26/2011 Download
Armada Music 11/26/2014 CD (0798327130370)
Movie Film release: 2011
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!





 

# Track   Duration
1.Nova Zembla (feat. Claron McFadden)4:00
2.Catherina, Part 1 (feat. Claron McFadden)4:19
3.Behouden Vaart3:19
4.Mintaka3:47
5.Bloed Proeven2:39
6.Claes0:50
7.Verbroedering (feat. Claron McFadden)2:08
8.Mijmeren2:24
9.Laurens2:09
10.Planicus3:42
11.De Weduwe (feat. Claron McFadden)2:03
12.Harmen1:30
13.Het Behouden Huys2:13
14.Het Licht (feat. Claron McFadden)1:34
15.Amsterdam2:39
16.Catherina, Part 2 (feat. Claron McFadden)4:17
 43:33
Submit your review Hide reviews in other languages

 

Nova Zembla - 07/10 - Review of Maurits Petri, submitted at (Dutch)
Nova Zembla is de nieuwste film van de Nederlandse televisie producent Reinout Oerlemans, die na het kassucces Komt Een Vrouw Bij De Dokter (naar het beroemde boek van Kluun) eens een episch drama wilde maken. Het indringende verhaal over de beroemde Hollandse zeevaarder Willem Barentsz kwam dan ook als een verrassing. En helemaal in stijl van de oude VOC-mentaliteit durfde Oerlemans het aan om voor het eerst een Nederlandse speelfilm in 3D uit te brengen. Met daverend succes, de film werd in het eerste weekend al gelijk goud (10.000 bezoekers en meer). En dat allemaal voor het bescheiden, recessie waardige, budget van 9 miljoen euro. Naast de groots opgezette actiescènes, de waanzinnige shots van de poolgebieden en de on-Nederlands goede 3D trucage zien we ook internationaal supermodel Doutzen Krous schitteren in een praktisch tekstloze rol.

Wiegel Meirmans Snitker (het Nederlandse componistentrio Chrisnanne Wiegel, Melcher Meirmans en Merlijn Snitker) produceerden voor Nova Zembla de soundtrack en doen dat niet geheel onverdienstelijk. De keuze om de Amerikaanse operastem en sopraan Claron McFadden een hoofdrol te laten spelen op het album, pakt verbluffend uit. Zij maakt van de overvloed aan synthesizers toch iets prachtigs. Helemaal in het ietwat pietluttige thema van Nova Zembla. Het beste is dat te horen in de tweede track 'Catherina, Pt. 1'. De drie componisten pakken hier en daar ook uit met prachtig orgelspel. De zoete strijkers in onder andere 'Behouden Vaart' zijn stiekem wel erg mooi, helemaal wanneer McFadden haar strot ook nog eens open gooit.

Toch zijn een aantal tracks niet echt de moeite waard en vrij vlak en saai. Dit komt mede door het gebruik van synthesizers, waardoor net de benodigde kracht en volume mist. Dit hoor je goed in 'Bloed Proeven', een actierijke track. Had men hier 100% orkest ingezet, was het nog iets gedenkwaardigs geworden. Toch is de subtiele toevoeging van het koor weer erg mooi. 'Claes' is zonder meer het mooiste nummer van het album. Maar veel te kort! Met slechts 50 seconden is het luisterplezier van korte duur. Toch is het gebruik van een groot koor en sopraan van ongekend hoog niveau. Helemaal voor Nederlandse maatstaven. 'Het Licht' is ook een mooie track, met een mannenkoor en wederom de mierzoete epische strijkers.

En zo blijkt Nova Zebla een on-Nederlands goede soundtrack (en film) geworden. Het Nederlandse componistentrio Wiegel Meirmans Snitker gaat met gemak componisten voorbij als Harald Kloser of Thomas Wander die met hun recent verschenen Anonymous enkel de tenen lieten krullen. Mede dankzij de verbluffende sopraan Claron McFadden, waanzinnig gebruik van een groots koor en prachtige strijkarrangementen is Nova Zembla een aangename verrassing. Het ontbreken van een stabiel thema, en het doorzetten hiervan, hoeft de pret niet te drukken. Het op een Nederlandse manier mixen van goedkoop klinkende synthesizers en orkest zorgt er helaas wel voor dat je soms de aandacht verliest. Nova Zembla, een Hollandse zeer muzikale productie met internationale allure!
Trailer:





Trailer:







Report a fault or send us additional info!: Log on

 



More