Il grande silenzio
Original Complete Soundtrack Recordings


Movie | Released: 2003 | Film release: 1968 | Format: Download
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!





 

# Track   Duration
1.Prima che volino i corvi2:38
2.The Great Silence Restless2:35
3.Main Title (Film Version)2:26
4.Gli assassini o la madre3:27
5.The Coach and The Snow (Film Version)1:41
6.The Old Mother0:39
7.Voci nel deserto2:46
8.Passaggi nel tempo2:32
9.The Sheriff1:01
10.Nel vecchio Saloon1:19
11.Main Title Reprise (Film Version)0:45
12.Viaggio2:00
13.Four for Three0:11
14.E l'amore verrą2:06
15.Love Scene (Film Version)3:56
16.Invito all'amore4:07
17.Poker Game0:21
18.In Town0:46
19.Tigrero and the Law0:41
20.Escape2:36
21.Barbara e tagliente2:09
22.The Mark0:18
23.Bounty Killers1:32
24.Remember!1:51
25.Immobile3:35
26.Looking for Silence0:45
27.L'ultimo gesto4:33
28.The Last Duel (Film Version)3:38
29.End Title (Film Version)3:24
30.Dopo il martirio1:49
31.Restless (Single Version)1:51
32.Silent of Love (Single Version)3:02
 67:00
Submit your review Hide reviews in other languages

 

Il grande silenzio - 06/10 - Review of Lammert de Wit, submitted at (Dutch)
Deze Italiaanse spaghetti western is geregisseerd door Sergio Corbucci, die in de zestiger jaren van de vorige eeuw een heel aantal westerns gemaakt heeft. Il Grande Silenzio ofwel The Great Silence is een van de bekendere films van hem.
Het verhaal speelt zich af in 1899 tijdens de grote sneeuwstorm, waardoor de sfeer al geheel anders is dan in de meeste westerns, die zich vooral afspelen in stoffige en droge landschappen. Tijdens die sneeuwstorm krijgen de bewoners van een dorp in Amerika gebrek aan alles en de honger slaat toe. Ze moeten stelen om te kunnen overleven, maar daardoor krijgen die armen een prijs op hun hoofd. Dat trekt dan weer bountyhunters aan, prijsjagers, waar de arme vogelvrijen niet tegenop kunnen. Een arme vrouw huurt de dove revolverheld Silence in, om prijsjager Loco te doden die haar man heeft vermoord voor de bonus. Maar Loco laat zich niet zomaar vangen door Silence. Daarbij handelt Loco ook nog eens volgens de wet, waar ook Silence zich aan probeert te houden. Maar beide misbruiken ze de wet voor hun eigen verkeerde doeleinden. En waar geldzucht en haat de drijfveren worden en de wet zo in elkaar zit dat dit legaal is, daar delft de onschuldige altijd het onderspit, zo lijkt het...

De score voor de film Il Grande Silenzio is gecomponeerd door niemand minder dan Ennio Morricone en is een van zijn vele scores voor een Western.
Dit album is een uitgebreide versie van de Original score van Il Grande silenzio, met bijna de dubbele looptijd. De vraag is alleen of die dubbele looptijd zoveel toevoegt, en dat blijkt helaas nogal tegen te vallen. Alle tracks van de Original Score staan ook op dit uitgebreide album. De mix van Italiaanse en Engelse tracktitels duidt op een samenraapsel van verschillende albums.

Het album bevat een zestal tracks als zogenaamde 'Film Version'. Dit zijn eigenlijk tracks met redelijk wat geluiden uit de film, terwijl de kwaliteit van deze tracks duidelijk achterblijft en hoorbaar slechter is dan de overige tracks. Dat is een duidelijk minpunt.
Het album sluit af met twee 'Single Version'-tracks. Dit zijn een soort reprise-tracks van het hoofdthema en het liefdesthema, maar dan in een wat hippere versie. Deze muziek valt daardoor wat uit de toon bij de muziek van de score. De mooiste tracks van het album zijn die waarop het hoofdthema en het liefdesthema te horen zijn, wellicht dat deze daarom eerder als single-versie uitgebracht zijn.
De tweede track op dit album is daarmee dan ook gelijk een van de mooiste, samen met 'Invito All'Amore', die het liefdesthema brengt. Beide zijn prima herkenbaar als typische Morricone-composities. Het mooie hoofdthema van de film en de underscore zijn een mooie combinatie van strijkers en vrouwenstemmen. De lichte percussie en het gebruik van de Spaanse gitaar maken dit tot een erg fraaie track. Het mooie hoofdthema komt nog een paar keer terug, zoals in 'Viaggio' of 'Dopo Il Martirio'.
Ook het liefdesthema is fraai, waarbij Morricone dit brengt in een mooie symfonische uitvoering, in de tweede helft van 'Invito All'Amore', waarin ook de koorklanken niet ontbreken.
'Nel vecchio Saloon' is een best wel aansprekend deuntje op een oude kroegpiano. Dit is typisch zo'n track die je in meer van Morricone's filmscores terughoort.

Verreweg de meeste overige tracks bestaan vooral uit thrillermuziek op z'n Morricone's. Dat wil zeggen in een nogal minimalistische stijl, met veel dissonante klanken. Daarbij worden veel tonen lang aangehouden en is er soms nauwelijks melodie aanwezig. De muziek heeft dan nogal eens een wat somber karakter en bestaat evenzo vaak alleen maar uit stiltes en enkele geluiden of geluidseffecten.
Ook actiemuziek ontbreekt niet, maar ook dan is de muziek vooral dissonant en zweept de percussie het tempo op.

Kortom, dit album met de complete score van Ennio Morricone voor Il Grande Silenzio valt nogal tegen. Er staan een paar erg fraaie tracks op, die ook al op het album met de Original score staan. Eigenlijk zijn alleen de thema-tracks erg fraai, maar ook een paar andere zijn het beluisteren wel waard. Dit album bevat een vrij groot aantal duidelijk minder aangenaam te beluisteren tracks. Daar staat Morricone wel om bekend, maar toch vallen veel tracks steeds weer tegen. Met name waar spanning en onheilspellendheid een rol spelen versterkt Morricone dat met minimalistische muziek met vooral aparte geluiden en vreemde klanken bij een vaak erg magere melodie. De Film Versies helpen ook al niet mee om de waardering op te krikken. Die blijft dan ook steken op 58 uit 100 punten.
Trailer:





Other releases of Il grande silenzio (1968):

Grande Silenzio, Il (1968)
Grande silenzio, Il (1995)
Grande Silenzio, Il (2016)
Grande silenzio, Il (1978)
Grande silenzio, Il (1978)


Report a fault or send us additional info!: Log on

 



More