The Adjustment Bureau


Movie | Release date: 03/01/2011 | Film release: 2011 | Format: Download, CD
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!





 

# Track Artist/Composer Duration
1.Fate0:39
2.Inflection Points1:43
3.Elise3:27
4.Four Elections1:46
5.Future's BrightRichard Ashcroft5:51
6.The Girl on the Bus2:43
7.Square-One Reset2:22
8.Richardson2:22
9.None of Them Are You2:16
10.New Leaf2:54
11.Pier 173:23
12.Recalibration1:36
13.The Substrate1:32
14.Real Kiss1:54
15.Fever (Adam Freeland Extended Remix)Sarah Vaughan7:03
16.The Illusion of Free Will2:33
17.Escher Loop4:14
18.The Ripples Must Be Endless (End Title)3:15
19.Are You ReadyRichard Ashcroft5:02
 56:34
Submit your review Hide reviews in other languages

 

The Adjustment Bureau - 08/10 - Review of Maurits Petri, submitted at (Dutch)
Als je veel geluk hebt, heb je deze nieuwe Newman op compact disc in handen. Om met de deur in huis te vallen, de verkrijgbaarheid van deze soundtrack is om te huilen. Soundtracks van Thomas Newman, horen die niet standaard en fysiek in de winkel te liggen? Afin, laten we ons richten op The Adjustment Bureau. Want in eerste instantie zou James Horner de score gaan verzorgen voor dit regiedebuut van George Nolfi, die zich voorheen enkel bezig hield met waanzinnige scripts schrijven (onder andere voor Timeline en The Bourne Ultimatum ) Thomas Newman bleek een aangename verrassing te zijn, helemaal omdat de zeer gewaardeerde componist de laatste tijd niet veel filmmuziek produceert. Met The Adjustment Bureau is Newman weer helemaal terug en in topvorm!

Wat deze typische Thomas Newman soundtrack zo anders maakt, is het veelzijdige gebruik van synthesizers en zelfs enkele vette beats. Met Jarhead overtrof Newman zichzelf op dat gebied al, met The Adjustment Bureau gaat hij nog een stap verder en laat hier en daar zelfs synthesizers de overhand nemen. Helaas begint het album niet heel sterk. De eerste twee kortere tracks zijn enorm saai en enkel wat geëxperimenteer met geluidseffecten en synths. Bij de derde track Elise horen we Newman op zijn best. Allereerst een strakke ´bass and drum´ lijn, gevolgd door die hemelse strijkersarrangementen. En daarmee is Newman simpelweg heer en meester, want gedurende de track weet hij te boeien met een prachtige mix. De onheilspellende cello´s en de onrustige elektrische gitaar geven kippenvel en luisteren heerlijk weg. Uiteraard mist het pianospel ook niet. Een onvergetelijk pianothema krijgen we in Four Elections voorgeschoteld. En wanneer de strijkers inzetten, worden we er wederom aan herinnert waarom Thomas Newman tot de absolute top behoort. Simpelweg omdat zijn aparte muziekstijl en gebruik van instrumenten perfect is. Opvallende track is Pier 17, waarin we enkele actierijke gedeelten tegenkomen. Wederom is het orkest prima in balans met de synthesizers en de gitaren. Nergens is een moment van indutten te bespeuren. Sterker nog, track na track verbaasd Newman aangenaam. Helemaal als hij in de track Recalibration de xylofoon uit de kast trekt en een Pay It Forward achtig thema weggeeft, wat helaas te kort duurt. Onrustige piano´s met begeleidende strijkers in The Substrate zorgen voor een dikke laag kippenvel.

De laatste acht minuten, gevormd door de laatste twee tracks, zijn simpelweg briljant. Hierin laat de componist alles waar hij goed in is op een overweldigende manier terug keren. Ingetogen, maar perfecte percussie, elektrische gitaren en dat allemaal waanzinnig begeleidt door strijkers zoals alleen Newman dat kan. De eind titels zijn vrij kalm en rustig, maar bevat wel dat prachtige pianothema.

The Adjustment Bureau is hopelijk het begin van een stapel nieuwe soundtracks van Thomas Newman, maar pas in 2012 staat de volgende soundtrack gepland. Te weten ´Great Hope Springs´ met Steve Carell en Meryl Streep. Verwacht bij The Adjustment Bureau geen direct toegankelijke muziek. Neem de tijd om er naar te luisteren en ontdek de pracht en praal. Het is misschien niet de beste Newman, maar wel eentje om niet te vergeten...al is het alleen al om de kortere track ´The Substrate´, waarin Newman op een overdonderende manier laat horen dat hij een van de beste componisten van dit moment is!
The Adjustment Bureau - 07/10 - Review of Kristof Janssens, submitted at (Dutch)
“Een interessante science fiction thriller over een liefdesaffaire, tussen een politicus en een ballerina, die door vreemde krachten en mysterieuze mensen steeds opnieuw dreigt uiteen te spatten.” Zo zou je dit regiedebuut van George Nolfi, bekend als co-auteur van o.m. Ocean’s Twelve en The Bourne Ultimatum, in één zin kunnen samenvatten.

Ondanks de geruchten dat James Horner de muziek zou gaan componeren voor deze prent, werd uiteindelijk Thomas Newman aangetrokken om in te staan voor de filmmuziek. En ja, alweer zijn we verrast.

Newman heeft duidelijk gegrasduind in de muziekstukken die hij in begin jaren tachtig schreef. Deze muziek is dan ook beduidend elektronischer dan zijn eerdere werken van na de milleniumwisseling. Dit wordt meteen duidelijk vanaf “Inflection Points”, een track die perfect had kunnen staan op een score van John Powell. De gemiddelde Newman liefhebber zal ongetwijfeld wat rechter op de stoel gaan zitten bij het horen van Inflection Points. De track is echter té kort om optimaal tot uiting te komen, hetgeen eveneens over andere tracks kan gesteld worden.

De krachtige beats karakteriseren de intro van ‘Elise’, maar worden al snel het zwijgen opgelegd door een intrigerend gitaarlijntje (dat doet denken aan de postrock van Explosions in the Sky) en de typische orkestraties van Newman.
Met de actievolle synthesizergetinte tracks ‘Square-One Reset’ en ‘Eischer Loop’ laat hij zich van zijn meest krachtige kant horen. Allerhande percussieinstrumenten geven de cadans aan en bouwen de spanning op.

The Adjustment Bureau’ omvat ook tracks die meer in het verlengde liggen van zijn eerdere scores (‘Angels in America’, ‘The Shawshank Redemption’ en ‘The Horse Whisperer’). Het betreft onder meer ‘The Substrate’, ‘Real Kiss’ en het erg mooie ‘The Ripples Must Be Endless’.

Eigenlijk is ‘The Adjustment Bureau’ geen echte score, want tussen de composities van Newman staan ook enkele popsongs zoals ‘Are You Ready, een nummer dat Richard Ashcroft samen met Maurice Gibb schreef en dat reeds in april 2010 verscheen als single in het Verenigd Koninkrijk. Het is een goede afsluiter van een relatief goede soundtrack.
The Adjustment Bureau - 08/10 - Review of Damien , submitted at (French)
Après 'Minority Report', 'Blade Runner', 'I, Robot' ou encore 'Paycheck', Philip K. Dick voit encore une de ses nouvelles portées à l'écran. Mais 'The Adjustment Bureau' se démarque de ses prédécesseurs: loin d'une intrigue de sombre science-fiction, on se retrouve en fait au beau milieu d'une romance, légère et drôle, où la SF n'est qu'un cadre général.
Dans cette optique, Thomas Newman offre une bande originale fourmillante qui sent bon la pop. Guitares légères, piano, basse, rythme discret: la musique est soignée, entraînante et parfaitement accordée avec la mise en scène ('Elise', 'The Girl on the Bus'). Ces compositions distillent une atmosphère qui déteint sur le film et lui apporte une personnalité propre. Avec cette B.O. peu conventionnelle, Thomas Newman a pris l'auditeur à contre-pied, pour un résultat plus que convaincant. Un travail de bonne facture qui fait corps avec le film et reste agréable à écouter ensuite.






Report a fault or send us additional info!: Log on

 



More