Gnomeo and Juliet


Walt Disney Records (5099909463523)
Movie | Release date: 01/18/2011 | Film release: 2011 | Format: CD, Download
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!





 

# Track Artist/Composer Duration
1.Hello HelloElton John3:45
2.Crocodile Rock (Gnomeo and Juliet version)Elton John & Nelly Furtado3:28
3.Saturday Night's Alright for FightingElton John4:54
4.Don't Go Breaking My HeartElton John & Kiki Dee4:33
5.Love Builds A GardenElton John3:35
6.Your SongElton John4:01
7.Rocket Man (I Think It's Gonna Be A Long Long Time)Elton John4:42
8.Tiny DanceElton John6:14
9.Bennie and the JetsElton John5:21
10.Gnomeo and JulietJames Newton Howard4:22
11.DandelionsJames Newton Howard4:25
12.Bennie and the BunniesJames Newton Howard2:52
13.TerrafirminatorJames Newton Howard5:35
14.The Tiki, Tiki, Tiki RoomFulton Burley/The Mellomen/Thurl Ravenscroft/Wally Boag2:37
 60:24
Submit your review Hide reviews in other languages

 

Gnomeo and Juliet - 05/10 - Review of Lammert de Wit, submitted at (Dutch)
Het verhaal van de film is zo oud als de weg van Julius naar Rome. Of wellicht van Juliet naar Romeo, of misschien toch van Juliet naar Gnomeo. Of zo.
Het speelt zich allemaal af in een tuin of park waar twee groepen kabouters (rode en blauwe) op voet van oorlog met elkaar leven. En die oorlog wordt gevoerd met alle legale en illegale wapens, zodra de bewoners van de nabije huizen weg zijn. Maar een van de blauwe kabouters wordt verliefd op een rode kabouterin (of kabouteres of kaboutervrouw of hoe dan ook...). En dan is er dus een probleem. Want vrede tussen de roden en de blauwen, en een einde aan de strijd die al sinds kabouterheugenis voortsleept, dat kan natuurlijk niet...

De score van deze animatiefilm is van de hand van niemand minder dan James Newton-Howard, die hiervoor samenwerkte met Chris Bacon en Elton John.
De soundtrack die is uitgekomen van de film bevat een negental songs van Elton John, waarvan de meeste vrij bekend zijn en een aantal er in de originele versie op staan, zoals 'Don't go breaking my heart' en 'Rocket Man'. De track 'Crocodile Rock' wordt gezongen door Nelly Furtado en Elton John en heeft een uitvoering met een nogal hoog K3-gehalte. Irritant.
Lang niet alle songs van Elton John liggen prettig in het gehoor. Qua tekst passen ze prima in de film, maar de muziek is minder fraai, zoals in 'Saturday Night's Alright for fighting', die nogal ruig is en 'Bennie and the Jets' met een jazzy toonzetting.

Vanaf track 10 mogen James Newton-Howard en Chris Bacon aan de bak. In de titeltrack hoor je regelmatig stukjes muziek van de voorgaande Elton John songs terugkomen, wat op zich een prettig gevoel van herkenning geeft. De track is verder wat aan de minimalistische kant met veel solo stukjes die iets van spanning suggereren.
De track Dandelions is veel fraaier en ook hierin komen weer die deuntjes terug van de songs van Elton John, maar nu in een wat romantischer setting, op begeleiding van violen. Een erg fraaie track, die af en toe zelfs iets magisch heeft.
Ook 'Bannie and the Bunnies' begint met een stukje Elton John (I'm still standing), die echter niet bij de voorgaande songs staat. De track heeft qua sfeer veel weg van de titeltrack. Echter halverwege wordt de sfeer anders. Soms kinderlijker, soms spannender, soms dramatischer, met veel snelle violen, maar wat minder fraai.
De track Terrafirmator begint met een paar klanken uit Rocket Man, die later weer terugkomen, om vervolgens over te gaan op een meer hoempa-achtige muziekstijl. Maar ook hier is de sfeer toch spannend te noemen, wat Newton-Howard en Bacon bereiken door grootste orkestklanken te laten spelen met veel klanken die tegen dissonant aan hangen. De track houdt steeds de vol orkestrale spanning vast, zonder rustpunt, wat de track wat wild maakt en daardoor ligt deze minder goed in het gehoor.
De laatste track is een song met een zeer hoog irritatiegehalte. In een zestiger jaren sfeer met mexicaanse invloeden door jazzy trompetten en ook de accenten van de zangers geven dit aan. De song lijkt in de verte wat op de latin song 'shame and scandal in het family'.

Kortom, de soundtrack bevat een aantal bekende en minder bekende, fraai en minder fraaie songs van Elton John en verder een vijftal score tracks van James Newton-Howard en Chris Bacon. Maar de score tracks voldoen niet aan de verwachtingen. Alleen de titeltrack is aardig en de track Dandelions is erg fraai. Maar verder houdt het niet over. De laatste track is helaas een echte afknapper.
Gnomeo and Juliet - 08/10 - Review of Maurits Petri, submitted at (Dutch)
Vrijwel niemand zag dit filmproject aankomen. En dat heeft misschien wel zijn redenen. Want in eerste instantie klinkt het nogal ridicuul: een nieuwe geanimeerde versie van Shakespeare“s beroemde verhaal Romeo en Juliet, alleen met levende tuinkabouters en muziek van Elton John. Yeah right! Toch durft Disney het aan om dit gekke project te lanceren.
Gnomeo and Juliet moet de nieuwe hit worden van Disney en is een opwarmertje voor het blockbuster seizoen wat voor de deur staat.

Toch opent het direct de ogen. Elton John wist al eens die ene beroemde Disneyfilm met die leeuw naar ongekende hoogte te tillen. Ditmaal geen samenwerking met Hans Zimmer, maar niemand minder dan James Newton Howard. Wie teleurgesteld is over het aantal minuten dat James Newton Howard mag schitteren, geen nood. Newton Howard deed namelijk ook mee aan de productie van de nieuwe liedjes van Elton John. Twee muzikale genieėn in een studio dus. Hello Hello is de heerlijke opening van het album. Een nieuw nummer van Elton, wat werkelijk een grote hitpotentie heeft. Leuk detail: James Newton Howard arrangeerde voor dit nummer het orkest. De tweede track is een duet van Elton John en Nelly Furtado, ook niet geheel onaardig. Daarna volgt een zestal aan oudere nummers van Elton, stuk voor stuk kapot gedraaid in menig platenspeler.

Vanaf de tiende track is James Newton Howard aan de beurt. Helaas is de speelduur die de componist heeft gekregen minimaal. Daardoor komt de score wat rommelig over. Standvastigheid of een patroon is ver te zoeken. De twee beste tracks zijn Dandelions en Bennie And The Bunnies. Dandelions kenmerkt zich door prachtig harmonieus gitaarspel, een prachtig koor en zachte strijkers. Newton Howard is wat dat betreft muzikaal wel in topvorm. Terrafirminator heeft last van het zogeheten “Mickey Mousing“. Oftewel, enorm beeld gerelateerd en op haast kinderachtige wijze thema“s afronden. Gelukkig maakt Dandelions, waarin Your Song van Elton John door James Newton Howard op een overweldigende manier wordt gespeeld, veel goed.

Het is te hopen dat er voor Gnomeo and Juliet nog eens een album wordt uitgegeven met puur de score van James Newton Howard. Door slechts vier korte tracks vergeet je bijna dat je naar een van de meest gewilde componisten van dit moment zit te luisteren. De onvergetelijke liedjes van Elton John verdienen natuurlijk een prijs. De score is mede dankzij de korte speelduur misschien niet bevredigend. Disney kennende duikt er binnenkort vast wel een 'score-only' album op.

Elton John liedjes: 8/10
James Newton Howard score: 7/10
Gnomeo and Juliet - 07/10 - Review of Jason FLZ, submitted at (English)
To start off, let me first say (about the songs featured on the album) that if you don't like Elton John or his music, skip this entirely. Now let's move on to the 15 minutes of James Newton Howard's score. JNH is no stranger to animated film scores. Be it his adventerous themes for 'Atlantis: The Lost Empire' or the beautiful melodies in 'Dinosaur', to name two, JNH proved that he has a really good track record when it comes to this genre. Gnomeo is no exception. For a kid's movie he manages to deliver a bouncy/lighthearted score along the lines of Bruce Broughton and Thomas Newman.

'Gnomeo and Juliet' opens the album with a mix between some fun, bouncy rthyms before developing percussion. 'Dandelions' is also a nice example of his more fluffy writing, but feels more like something you would hear in a commercial. It's a bit TOO fluffy. James Newton Howard does manage to steer clear of descending too far into this territory by experimenting with some fun, sneaky music in 'Bennie and The Bunnies'. 'Terrafirminator' wraps up the score with 5 minutes of fast paced action music combined with some of Danny Elfman's signature styles. The pros of the music; JNH manages to create an overall fun and exciting score considering what he was given to work with. The cons; the music is a tad too fluffy at times and starts to become nauseously cute. The fast paced music and the more cartoony themes work fairly well. The other stuff doesn't. As for the album itself, I would recommend checking out if you enjoy Elton John. If not, just download all of JNH's music as an Mp3. 15 minutes of score isn't really a good justification for buying the whole album if that's all you want.

7/10 For James Newton Howard's score.
4/10 For the album if you don't like Elton John
8/10 For the album if you do

Soundtracks from the collection: Animation

Iron Giant, The (1999)
Phoenix 2772 (2004)
Jetsons: First Family on the Moon, The (1965)
1001 Arabian Nights (2011)
Rescuers Down Under, The (2002)
ドラゴンハーフ (1993)
Finding Nemo: Ocean Favorites (2003)
Battle of the Planets (2004)
How to Train Your Dragon 2 (2014)
Gnomeo and Juliet (2011)

Soundtracks from the collection: Disney

Disney Villains: Simply Sinister Songs (2010)
Fantasia (1990)
Fantasia (2015)
Atlantis: The Lost Empire (2001)
Eight Below (2006)
Mickey, Donald, Goofy: The Three Musketeers (2004)
Pesadilla Antes de Navidad (1993)
DuckTales The Movie - Treasure of the Lost Lamp (1990)
Beauty and the Beast / The Little Mermaid (2011)
Mickey's 50th (1978)


Report a fault or send us additional info!: Log on

 



More