The Terminator


Dcc Compact Classics (0010963005820)
Movie | Released: 1984 | Format: CD
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!





 

# Track Artist/Composer Duration
1.The Terminator Theme Brad Fiedel4:18
2.Terminator Arrival Brad Fiedel2:28
3.Tunnel Chase Brad Fiedel2:45
4.Love Scene Brad Fiedel1:09
5.Future Remembered Brad Fiedel2:24
6.Factory Chase Brad Fiedel3:50
7.You Can't Do ThatTahnee Cain & Trianglz3:23
8.Burnin' In The Third DegreeTahnee Cain & Trianglz3:29
9.Pictures Of YouJay Fergusson & 16MM3:54
10.PhotoplayTahnee Cain & Trianglz3:30
11.IntimacyLinn Van Hek3:34
 34:43
Submit your review Hide reviews in other languages

 

The Terminator - 04/10 - Review of Lammert de Wit, submitted at (Dutch)
The Terminator is een cyborg, een mensrobot, die vanuit de door computers geregeerde toekomst teruggestuurd wordt naar de aarde in het verleden, om in die verleden tijd in te grijpen. Daarmee wil het computernet (Skynet) voorkomen dat het in de toekomst de strijd zal verliezen. The Terminator moet op zoek naar Sarah Connor, die de moeder zal worden van John Connor, de toekomstige overwinnaar van Skynet. Er wordt echter nog een soldaat vanuit de toekomst teruggestuurd om Sarah te beschermen tegen The Terminator. Die soldaat moet dan wel zorgen dat hij Sarah vindt voordat The Terminator haar zal vinden...

De muziek voor de film The Terminator is gemaakt door Brad Fiedel. Het is een vol elektronische score, die voor 1984 hypermodern was. De synthesizer is de belangrijkste leverancier van de muziek. Veel tracks van Fiedel bevatten echter nauwelijk muziek, maar bestaan veelmeer uit een verzameling klanken. Die klanken zijn de ene keer ritmisch en snel, een andere keer weer veel trager als een soort hartslag. Melodie komt in de score nauwelijks voor, hooguit zijn het vage toonwisselingen op de achtergrond. Dat geldt zelfs voor de korte track 'Love Scene'. Voordat je beseft dat er iets van melodie in zit is de track al weer afgelopen.
Vaak heeft de muziek wel iets van een horrorscore. Veel duistere klanken in een onheilspellende underscore, die vaak wat afstandelijk klinkt, alsof de geluiden uit de verte komen. Nu is The Terminator natuurlijk een superspannende film en de geluiden passen er goed bij. Maar als score om te beluisteren is deze muziek niet aan te bevelen als je houdt van melodieuze en harmonische muziek.

Na zes score tracks is het de beurt aan vijf songs. De groep Tahnee Cain & Tryanglz speelt en zingt een paar aardige songs. Het lijkt wel wat op een combinatie van de vroegere band Blondie en Kim Wilde, alleen klinkt het net wat elektronischer en daardoor wat plastiekeriger. De band Jay Ferguson & 16MM klinkt bijna net zo, alleen is de vrouwenstem vervangen door een mannenstem. De song is wel wat simpel en nogal minimaal van instrumentatie voorzien. Maar daar hadden veel bands uit de tachtiger jaren last van.
De afsluitende track past qua stijl ook goed in dit rijtje. De zang wijkt echter af en lijkt wel iets op die van de Duitse vamp Nina Hagen uit de tachtiger jaren, alleen schreeuwt Linn van Hek niet zo.

Kortom, de muziek voor The Terminator van Brad Fiedel is in de film effectief, maar als losse score helemaal niet. Ik heb ook de score-editie van The Terminator, met alleen muziek van Fiedel. Ook dat is geen aanrader, tenzij je gek bent op psychedelische effecten en vage klanken zonder melodie of harmonie.
De songs op de soundtrack zijn nog wel aardig, maar klinken toch wel erg uit de tijd. Waardering score: 28/100, songs: 58/100, gemiddeld 43/100.
De waardering voor de score-editie is nog lager: 15/100, vanwege een nog groter aantal onbestemde klanken-tracks.


Report a fault or send us additional info!: Log on

 



More