L'Arnacœur (Heartbreakers)


Label Zero (859703421632)
Movie | Release date: 03/25/2010 | Format: CD, Download
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!





 

# Track   Duration
1.Love Theme1:50
2.Bodyguard1:06
3.Juliette's Theme0:42
4.Going for a Ride0:29
5.Bicycle Chase2:06
6.Rapprochement1:44
7.Plane to Vegas3:26
8.Beginning to Fall0:32
9.Spying Bums1:09
10.Carjacking1:01
11.Wedding Dress0:51
12.Monaco1:09
13.Don't Cry0:50
14.Debts1:11
15.Near Kiss0:55
16.Nuts0:54
17.Matteo0:40
18.Two of Us0:46
19.Digging in the Dirt1:02
20.Desert Village0:43
21.Dunes0:52
22.Elevator1:03
 25:01
Submit your review Hide reviews in other languages

 

L'Arnacœur - 07/10 - Review of Lammert de Wit, submitted at (Dutch)
De Franse film L'Arnacoeur, wat eigenlijk een niet bestaand woord is, maar zoveel betekent als 'hartenzwendelaar', is een romcom uit 2010 en geregisseerd door Pascal Chaumeil. De film is in Franrkijk goed ontvangen en was behoorlijk succesvol, niet in het minst door de humor in de bijrollen van Julie Ferrier en François Damien.
Het verhaal draait om het bedrijf van de charmante Alex (Romain Duris), zijn zus Mélanie (Ferrier) en haar man Marc (Damien). Het bedrijfje is erop gericht om voor veel geld relaties te verbreken, waar met name de vrouw ongelukkig in zit, maar dit niet wil zien, laat staan bekennen. Dat doen ze door Alex als de ultieme verleider in te zetten, waarbij Mélanie en Marc de omstandigheden naar hun hand zetten. Maar het bedrijfje zit vanwege hoge kosten nogal in de schulden. Dan worden ze benaderd door een zakenman met criminele banden, die voor veel geld wil voorkomen dat zijn dochter Juliette (Vanessa Paradis) over tien dagen zal trouwen met een rijke, maar te saaie Engelsman. En het vooronderzoek wijst ook nog uit dat er geen informatie is over misstappen uit het verleden en vooral dat Juliette echt wel van haar vriend houdt. Daarom wil Alex de opdracht afwijzen. Maar dan blijkt de vader connecties met de schuldeisers te hebben, die de duimschroeven zo aandraaien, dat Alex de opdracht wel móet aannemen...

De muziek voor deze charmante en toch ook vaak hilarische film is van Klaus Badelt. Ik heb de film gezien en wat opvalt is dat de muziek nauwelijks opvalt in de film. Badelt's muziek is er wel, maar de beelden nemen je teveel in beslag, zodat veel van de muziek een beetje wegvalt, met name in de meer actieve scenes, terwijl die op dit score-album juist nadrukkelijk aanwezig zijn.
In de film komen een flink aantal songs voor, waarvan een aantal onderdeel zijn van de verhaallijn. Een mooie song is 'All The Right Reasons', die geschreven is door Badelt. Geen enkele van die songs staat echter op het album.

Het album bevat uitsluitend muziek van de score van Badelt, die met nog geen half uur erg kort is. Die muziek staat niet in chronologische volgorde. Zo horen de voorlaatste tracks bij het begin van de film, terwijl ook de overige tracks in min of meer willekeurige volgorde staan. De tracks zijn allicht in een volgorde geplaatst die voor een aangename beluisterbaarheid van het geheel van het album zorgt. Die volgorde is zo opgezet dat de rustiger muziek steeds afgewisseld wordt met de meer actiegerichte muziek.

Het album opent met het fraaie 'Love Theme', waarin Badelt het prachtige liefdesthema voor de film presenteert. Dit lieflijke pianothema toont Badelt's klasse, want het weet een romantische sfeer perfect te combineren met een gevoel van verlangen. Badelt heeft de toonsetting daarom licht melancholiek gemaakt, wat de muziek bijzonder aangenaam maakt, zonder al te zoetig te worden. Datzelfde geldt voor 'Juliette's Theme', die ook erg fraai is en eigenlijk veel te kort.
Maar steeds worden die rustige, bijna intieme klanken afgewisseld met stevige, funky of rock-achtige muziek. Vooral in de tweede track, 'Bodyguard', speelt een elektrische gitaar een wat ruige melodie in een stevige rock-setting. Dat geldt ook een beetje voor 'Bycicle Chase', die een hoog pop-rock-gehalte heeft. Andere tracks hebben vaak wat meer een funky inslag, door een specifieke percussie en basgitaar- of gewone gitaarriffs. Het keyboard speelt ook regelmatig een behoorlijke rol, maar klinkt dan vaak wel erg kunstmatig en doet dan een beetje negentiger-jaren-achtig aan.

De score is daarmee een beetje een score met twee gezichten. Aan de ene kant zijn er de ruige funky of rock-achtige tracks die bij de actiescenes in de film horen. Maar aan de andere kant zijn er de ingetogen, soms bijna gedragen tracks, die bij de gevoelige momenten in de film horen. Het verschil in stijl tussen die beide typen tracks is wel erg groot. Om deze score aangenaam te vinden moet je bijna van beide stijlen wel een beetje fan zijn. Ik houd zelf niet zo van die funky stijl en ben daarom niet zo weg van een flink deel van de tracks op deze score.

Kortom, met L'Arnacoeur heeft Klaus Badelt een score gecomponeerd met twee duidelijk verschillende stijlen muziek. Enerzijds de erg fraaie en meer romantisch getinte ingetogen tracks, waarin vooral de piano en violen de hoofdrol spelen. Anderzijds de meer stevig gearrangeerde tracks met een rock-stijl of juist een funky inslag. Dit zijn duidelijk de minder aangenaam klinkende tracks. Wat daarbij meespeelt is dat het keyboard een flinke rol heeft, maar nogal naar negentiger jaren plastic smaakt. Toch halen de erg fraaie meer romantische tracks de waardering nog flink omhoog, zodat die uitkomt op 72 uit 100 punten.
L'Arnacœur - 08/10 - Review of Damien , submitted at (French)
Klaus Badelt persiste et signe. Après 'Le Petit Nicolas' et 'Pour elle', il semble vouloir faire carrière dans le cinéma français. Et on doit dire que ça lui réussit plutôt bien. Ici, la légèreté prime. Quelques notes de piano sur un fond de violons donnent vie à un romantique 'Love Theme'. 'Bodyguard' livre un formidable thème d'action, très rythmé, voire rude... mais enjoué et sympathique malgré tout. 'Juliette's Theme' propose à nouveau un très élégant motif au piano. Piano omniprésent, qu'on peut à nouveau entendre au cours d'un discret 'Rapprochement'. En dehors des scènes sentimentales, Badelt joue avec les synthés, tisse des ambiances ('Plane To Vegas'), ne lésine ni sur les guitares ni sur les rythmes ('Spying Bums') et semble s'amuser comme un fou sur cette B.O. de comédie romantique. 'Bicycle Chase', le très hollywoodien 'Carjacking' ou la ballade 'Dunes', autant de morceaux auxquels il est impossible de résister. Un seul regret: à quoi bon étaler 22 pistes dont la moitié ne dépasse pas 1 minute? Quoi qu'il en soit, Klaus Badelt n'a pas lésiné sur les moyens, et offre à 'L'arnacoeur' une bande originale enlevée et ambitieuse.




Soundtracks from the collection: French Cinema

Cinéma de Marco Ferreri, Le (2007)
Ombre Rouge, L' (1981)
Magnifique / Louisiana, Le (2004)
Plus Belles Musiques de Films de François de Roubaix - vol 2, Les (1990)
Kennedy et Moi (1999)
Francis Lai / Cinéma (2012)
Music From Brigitte Bardot Movies (2009)
Fracture De Myocarde, La (1991)
Artemisia (1997)
Reveillon Chez Bob (1984)


Report a fault or send us additional info!: Log on

 



More