The Next Three Days


Lionsgate Records (0856968001821)
Movie | Release date: 11/16/2010 | Format: CD, Download
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!





 

# Track Artist/Composer Duration
1.Prologue1:38
2.A Way In3:36
3.What She's Lost0:58
4.Pittsburgh's Tough2:02
5.Blood Stain1:32
6.Same Old Trick1:45
7.Don Quixote1:30
8.All Is Lost3:10
9.A Promise2:58
10.That's Ok1:53
11.It's On4:32
12.The Evidence1:24
13.Last Three Months3:29
14.The Bump Key2:30
15.A Warning2:22
16.Breakout8:20
17.Touch0:57
18.Reunion3:08
19.The Switch2:42
20.They're Off4:56
21.Got'Em2:19
22.The Thruth5:25
23.Aftermath1:06
24.MistakeMoby3:46
25.Be the OneMoby3:29
 71:27
Submit your review Hide reviews in other languages

 

The Next Three Days - 08/10 - Review of Mitchell Tijsen, submitted at (Dutch)
Voor velen is Danny Elfman toch wel een grote naam, ook voor mij betekent de naam Danny Elfman meer dan alleen ‘een componist’. Hoewel de componist nog nooit een Oscar heeft gewonnen is hij voor mij toch echt een topper en is hij toch wel een actieve componist. Na zijn Wonderland periode schreef hij niet echt muziek waar ik van weg was. Ook heeft hij echt een paar missers gehad die ik voor geen goud tot mijn collectie wil toevoegen, maar deze score is tenminste weer eens wat nieuws. The Next Three Days is een score die niet zo goed oogt, misschien ook door de voorkant die erg bleekjes is en nietszeggend. Maar de score door Elfman is alles behalve nietszeggend, de score vertelt ons een verhaal, een verhaal met actie en emoties en die laat Elfman ons horen met zijn composities.

Om elk nummer apart te bespreken lijkt me vrij onnodig, toch wil ik even 2 van mijn favoriete tracks benoemen omdat ik ze gewoon heerlijk vind!

16. Breakout
Deze score begint met wat strijkers en ze spelen eigenlijk een beetje het hoofdthema van de film. Het is jammer dat Elfman niet echt een hoofdthema in deze film heeft gebracht maar dit thema horen we iets meer dan in 1 track dus ik beschouw het als het hoofdthema. De track begint niet echt snel maar juist opbouwend, rond 1:23 minuten wordt de toon iets anders. Er komen iets meer strijkers erbij. Vanaf 1:47 begint de track echt pas en de strijkers hebben echt de overhand in dit nummer. De elektronische geluiden, waar ik me ontzettend vaak aan kan storen, paste hier erg goed bij. Er zijn heel strijkers en motiefjes die de track erg aantrekkelijk maken. Ik hou altijd wel van actietracks, Elfman brengt zijn stijl er weer bij door snelle strijkers de overhand te laten nemen. Vanaf 3:15 gaat alles mee doen en horen we een lekker melodietje, ook de piano komt even om een hoekje kijken (leuk gedaan). In de film is dit een heel belangrijk moment, naar mijn mening is dit op de score ook een belangrijk moment want dit is echt een lekker actietrack. Gewoon 8 minuten genieten dus!

22. The Truth
Track 16 en 21 zijn gewoon lekker om naar te luisteren, ik zet ze dan ook het meeste op.
Het zijn 2 totaal verschillende tracks omdat 16 een actietrack is met 8 minuten non stop actie en 22 is 1 en al rust!
Het begint met een piano en later komen de strijkers erbij, ze spelen een mooi thema. De piano blijft echter wel op de voorgrond met een paar simpele noten. Zoals Hans Zimmer het deed met Inception (Time) doet Danny Elfman het op zijn manier in The Next Three Days. Echter brengt Elfman ook nog rond de 1:30 een vrouwelijke stem erbij. Deze vrouw heeft een mooie stem die ze mooi vermengt met het orkest. En zo vormt het samen een mooi geheel en dus een aangename track om naar te luisteren. De track begint dus erg goed en lijkt af te sterven, gelukkig gaat Elfman goed verder en sluit hij deze track keurig af.
Hij sluit het af met strijkers en met de vrouwelijke stem, en zo zet Elfman zijn stempel op deze track omdat ik toch een beetje kan horen dat hij erachter zit.

De score heeft ook wel wat minpuntjes, zo zit er bijvoorbeeld geen hoofdthema in. Als er iets is wat ik heerlijk vind is het een hoofdthema die steeds terug keert. Het houdt je fris als luisteraar en het is altijd leuk om het thema te horen in verschillende toonladders. Maar eigenlijk stoorde het me niet zo heel erg op deze score, de score zit namelijk erg goed in elkaar. Goede orkestraties en gewoon eigenlijk niet veel aanmerkingen hierover. Dat de piano soms even om een hoekje komt kijken en soms zelfs de overhand neemt vind ik weer apart (apart in een goede zin). In de film viel het me ook wel op, toch is het vooral het strijkergedeelte van het orkest wat steeds weer de hoofdrol neemt. Dee elektrische klanken klinken ook lekker erbij en maken deze score wel echt 2010. Toch wel jammer dat sommige componisten zich zo laten mee vloeien met de elektronische vlaag. Zimmer, Badelt en zelfs Powell…maar bij Elfman klinkt het erg goed.

De score geef ik een 8, en dat is niet verkeerd voor een score zonder hoofdthema en eigenlijk een score die veel actiemuziek heeft. Elfman kan dus eigenlijk meer dan ik had gedacht. Een score vol fantasie is hem op het lijf geschreven, zijn samenwerking met Tim Burton is super en zeker voor herhaling vatbaar (maar dat weten ze maar al te goed). Deze nieuwe film van Tony Scott is ook voor een herhaling vatbaar, de score luistert makkelijk weg.

In de toekomst hoop ik op meer van dit soort muziek van Elfman’s hand, zonder al te veel verwachtingen stapte ik deze score in en ik kwam er met een brede lach uit.
The Next Three Days - 07/10 - Review of Lammert de Wit, submitted at (Dutch)
The Next Three Days is een film over een vrouw Lara Brennan die haar baas vermoord zou hebben. Haar man John zorgt jaren voor hun kind en bezoekt haar, maar zij dreigt eraan onderdoor te gaan. Dan besluit hij haar te laten ontsnappen en treft voorbereidingen. Vlak voor de grote dag krijgt hij bericht dat zij over drie dagen naar een andere gevangenis zal verhuizen en raakt alles in een stroomversnelling...
Update 20-2-2013. Film gezien. Wat een heftige film is dit! Niet heftig in de zin van spektakel, maar van invoelend vermogen. En de hele film lang vraag je je af wat er zal gebeuren; het houdt je voortdurend op het puntje van je stoel, zelfs tot het laatste moment van de film. Ga die film zien! De muziek van Elfman klink overigens geweldig in deze film.

De muziek voor deze door Paul Haggis geregisseerde film is gemaakt door Danny Elfman. Ik heb de film inmiddels gezien en ook recensies gelezen en daarin wordt de score van Elfman af en toe speciaal genoemd als effectief en goed passend in de film, waarbij de film daardoor een extra lading krijgt. En dat is helemaal waar!
Die effecten laten zich wel horen in de score, die goed bij een thriller past, maar vooral ingehouden spanning opwekt. De muziek bestaat vooral uit underscore en bevat relatief weinig melodie of thema. Daardoor komt de score tamelijk eentonig over. Vanwege de beelden zul je daar in de film zelf weinig last van hebben, maar als luisterervaring speelt dit aspekt nogal zwaar mee.
Sommige tracks zijn een uitzondering op de regel, zoals It's On en Breakout, die meer aktiegedreven zijn, maar toch ook weer de underscore vasthouden. Dit zijn de mooiste tracks.
Daarnaast zijn er een aantal wat gevoeliger tracks zoals Touch en Got 'Em waarbij wel mooi een melodie uit de underscore vandaan komt. Ook The Truth hoort hier bij, waarbij een vrouwenstem de track een melancholieke kleur geeft. Erg fraai.
The Aftermath is de track die de eigenlijke score afsluit en waarin weer de tamelijk eentonige underscore te horen is.
Tot slot zijn nog twee songs te horen door de mij onbekende Moby. Zowel zijn stem als de songs lijken erg op die van David Bowie. Niet helemaal mijn smaak, maar het klinkt wel aardig.

Danny Elfman heeft met The Three Days een tamelijk eentonige score afgeleverd. Er zitten wel een aantal tracks in die zeer de moeite waard zijn, maar die tillen de waardering niet naar de hogere regionen. Bij een zeven houdt het wel op.
Trailer:







Report a fault or send us additional info!: Log on

 



More