The Cable Guy


Movie | Released: 1996 | Format: CD
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!





 

# Track   Duration
1.Main Theme1:38
2.Finding the Sweet Spot0:58
3.The Satellite Dish0:55
4.Killing the Baby Sitter3:33
5.Channel Surfing/Messages0:54
6.The Tower0:52
7.Memories1:30
8.Turn of Events2:07
9.No New Friend0:49
10.Spiders & Threats/Steven's Pursuit1:58
11.Moving On1:36
12.Final Joust1:15
13.The Airduct0:22
14.Jail Threat0:26
15.Garage Chase1:04
16."I'd Lock Up"1:34
17.The Water Fight2:02
18."This Concludes Our Broadcast Day"2:43
 26:16
Submit your review Hide reviews in other languages

 

The Cable Guy - 06/10 - Review of Lammert de Wit, submitted at (Dutch)
Na een ruzie met z'n vriendin wordt de onbetrouwbare Steven (Matthew Broderick) uit hun woning gegooid. Als hij een nieuw appartement betrekt wil hij daar ook TV en het liefst gratis. Dat probeert hij te regelen via de wat wereldvreemde Cable Guy (Jim Carrey), die in Steven nu een vriend gevonden denkt te hebben. Maar als Steven hem dumpt, slaan de stoppen door bij de vriendelijke Cable Guy...

De score voor deze zwarte comedy werd gemaakt door John Ottman. Hij maakte er een licht soort thrillerscore voor. De melodieën van de score hebben allemaal wel iets dreigends, maar het wordt bijna nergens echt spannend. De muziek blijft prima beluisterbaar, zelfs soms met jankende elektrische gitaren.
Een aantal tracks hebben best wel iets lievigs, met een koortje, of met getingel of dwarsfluit op rustige underscore.
Een grote tekortkoming van de score is het ontbreken van een mooi leidend thema. De tracks staan een beetje op zichzelf, al hebben ze wel gedurende de score een min of meer zelfde melodieuze sfeer. Terwijl er toch soms binnen tracks nog een grote, soms zelfs vreemde, variatie zit. Ook het instrumentgebruik is nogal afwisselend, waardoor het niet allemaal even consistent overkomt. Toch houdt Ottman de tracks binnen de lijnen door alle tracks een min of meer gelijk tempo en melodie-sfeer mee te geven. En dat hangt dan een beetje in tussen rustige aktie en thrillermuziek.
The Cable Guy is een comedy, maar dat hoor je maar af en toe in de score. Een paar tracks bevatten elementen die prima bij komische scenes passen en muzikaal brengt Ottman dat door het gebruik van fluitinstrumenten op een hoempa-deun, hoewel hij het ook wel op sommige momenten wat subtieler brengt. Maar er zijn geen specifieke comedy-tracks, de comedy zit steeds verweven in de overige tracks, gecombineerd met wat meer spannende of aktiegerichte muziek.

Kortom, de score voor The Cable Guy kabbelt wat voort, vooral vanwege de constante muzikale sfeer. De score is slecht in een hokje te duwen. Het is geen aktiescore, daarvoor is de score te rustig. Ook is het geen echte thrillerscore, daarvoor ontbreken teveel typische effecten. En de score is zeker geen comedyscore. Het hangt er allemaal een beetje tussenin en het is allemaal een beetje gecombineerd in de verschillende tracks.
Daarbij ontbreekt een mooi hoofdthema, waardoor de score toch een beetje aan je voorbij gaat. Qua waardering houdt het met een ruime 6 wel op.


Report a fault or send us additional info!: Log on

 



More