Nimrod Nation


Movie | Release date: 11/30/2008 | Format: CD, Download
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!





 

# Track   Duration
1.The Upper Peninsula1:24
2.We Like the Woods1:34
3.1000 Points2:14
4.Meet the Coach2:11
5.Exposed to Outer Space1:31
6.Christmas in Watersmeet1:26
7.The Fabric of the Town4:25
8.Happy Boy1:15
9.Hunting2:11
10.Nimrod Basketball1:29
11.The Season Begins2:11
12.Great Morning for a Run1:03
13.Frozen Lake1:07
14.Life in the U.p.1:20
15.Sit Down George1:27
16.Stewards of the Land1:59
17.Memories2:16
18.Dog and Pony Show1:11
19.Leaving for Work0:41
20.Fiddlin' At the Cafe0:50
21.Hey Piggie1:22
22.Nimrods Forever1:27
 36:34
Submit your review Hide reviews in other languages

 

Nimrod Nation - 07/10 - Review of Lammert de Wit, submitted at (Dutch)
De Amerikaanse tv-serie Nimrod Nation is een documentaire-serie, gemaakt door Brett Morgan, die al meerdere documentaires op z'n naam heeft en daarvoor al een Oscar had gewonnen. In de serie draait het om het high school basketbalteam van het dorpje Watersmeet in Michigan, maar de serie focust meer op hoe het in zo'n Amerikaans plattelandsdorp toegaat dan op de basketbalwedstrijden. Vissen en de jacht zijn beide een aangenaam tijdverdrijf. De mensen van het dorp worden kleurrijk geportretteerd en brengen de plattelandsgemeenschap tot leven, waarbij het basketbalteam de Nimrods zorgen voor leven in de brouwerij.

De muziek bij deze achtdelige serie is van Jeff Danna, die er een nogal ingetogen score voor componeerde. Verwacht bij deze documentaireserie geen meeslepende vol orkestrale muziek, want Danna houdt het allemaal behoorlijk aan de minimalistische kant.
De muziek is op zich best prettig beluisterbaar. Het blijft allemaal keurig binnen de harmonische lijntjes en de melodieën zijn best aardig, al beklijven ze niet. De eenvoudige muzikale sfeer is in veel tracks de standaard, want het instrumentarium bestaat per track uit niet meer dan een handvol instrumenten en vaker twee dan vijf. Daarbij past Danna een hele reeks verschillende instrumenten toe, waaronder violen, cello, accordeon, harp, gitaren, dwarsfluit, blokfluit, hobo, fagot, piano, chimes, glockenspiel en ook diverse
trommelachtige percussieinstrumenten. Maar ook komen lichte koperblazers beperkt voor. Daarnaast wordt er muziek gemaakt op allerlei wat minder uitgesproken instrumenten, die wat lastig te herkennen zijn.

De muzikale kleuring doet vaak een beetje aan alsof de serie een behoorlijke komische noot heeft. Het staccato-gehalte is op het album vrij hoog, wat de muziek nogal eens wat deuntjesachtig maakt. Samen met het nogal beperkte instrumentarium maakt dat de beluisterbaarheid er soms niet beter op. Toch is de muziek op zichzelf prima te beluisteren. Het is allemaal erg rustig, soms bijna wat aan de saaie kant. Maar door het harmonische en de aardige melodieën blijft het meestal best wel aangenaam klinken.

Kortom, met zijn muziek voor de documentaire-serie Nimrod Nation heeft Jeff Danna een heel aardige, nogal ingetogen score gecomponeerd. De vele tracks zijn aan de minimalistische kant, met een gevarieerd, maar per track beperkt instrumentarium. De muziek is redelijk melodieus, maar bevat geen meeslepende melodieën. Toch is de muziek soms erg fraai, vooral wanneer de viool de solo's voor z'n rekening neemt. De waardering voor prettige beluisterbaarheid komt zo toch op een heel aardige 73 uit 100 punten.


Report a fault or send us additional info!: Log on

 



More