Adam


Fox Music (0006700308652)
Nettwerk (0067003086523)
Movie | Release date: 07/28/2009 | Format: CD
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!





 

# Track Artist/Composer Duration
1.Gone AwayLucy Schwartz3:11
2.Someone Else's LifeJoshua Radin3:33
3.Plastic FlowersThe Hiders4:10
4.Into The LightThe Alexandria Quartet3:31
5.Beautiful DayMiranda Lee Richards2:43
6.When You Find MeJoshua Radin feat. Maria Taylor3:51
7.Can't Go Back NowThe Weepies2:18
8.Prologue - Main Title5:09
9.Planetarium Suite5:05
10.Courtroom Suite3:11
11.Adam's Journey4:58
12.Reflection5:42
 47:22
Submit your review Hide reviews in other languages

 

Adam - 09/10 - Review of Tom H., submitted at (Dutch)
Wanneer Adams vader sterft, blijft de jongen verdwaasd achter. Thuis gekomen probeert hij zijn dagelijkse leven terug op te nemen. Niet zo eenvoudig, want Adam heeft het Syndroom van Asperger (Autisme Spectrum Stoornis) waardoor hij erg afhankelijk is van structuur en het moeilijk heeft met sociale omgang. Wanneer de impulsieve Beth in het flatgebouw van Adam intrekt, wordt het leven van Adam ondersteboven gehaald. Al vlug worden de twee verliefd op elkaar. Wanneer Beths vader echter voor corruptie voor de rechtbank moet verschijnen, wordt Beth voor een hartverscheurende keuze geplaatst. Regisseur Max Mayer maakte een item portret van twee opvallende persoonlijkheden met het bruisende en turbulente New York van na 9/11 op de achtergrond. Op een oprechte en nauwkeurige manier wordt ook het leven met autisme spectrum in beeld gebracht, wat soms leidt tot grappige en emotionele situaties.

De soundtrack bestaat uit enkele trage rockballades en een minimalistische score van Christopher Lennertz die een mooi en sluitend geheel vormen. Nu is de componist vooral bekend voor zijn parodie scores. (Denk aan 'Meet the Spartans' of 'Vampires Suck'.) Lennertz combineert zonder veel moeite akoestische gitaar, een strijkkwartet en enkele houtblazers met atmosferische synthesizers. Thomas Newman lijkt nooit ver weg. Het hoofdthema is simpel en intens. Een trage, vloeiende melodie voor piano vormt het hart van de score. Vaak wordt het thema aangevuld met cello zoals in 'Adam's Journey' of met een bloedmooie houtblazer in 'Planetarium Suite'. Hoewel de emotioneel geladen thematiek van de film blijft Lennertz heel ingetogen en gaat nooit over the top. Hier geen zeemzoete romantiek, nog hartverscheurend verdriet, maar recht toe, rechtaan muziek wat de beelden zeker ten goede komt. Het is een andere kant van de componist die hij niet vaak tentoonspreidt. Ook de liedjes zijn van een hoge kwaliteit en vormen een mooi geheel met Lennertz' muziek. Songs als 'When You Find Me' en 'Gone Away' zijn stuk voor stuk rustige en emotioneelgeladen tracks die zeker het beluisteren waard zijn!

'Adam' is een heel knappe, maar minimalistische score. Wie houdt van filmmuziek in het genre van Thomas Newman, Antonio Pinto of Gustavo Santaolalla zal smullen van deze soundtrack. Rustig en sfeervol toont Lennertz wat hij in petto heeft. Een welverdiende pluim! Evenzeer een dikke tien voor de supervisors, want 'Adam' is een geslaagd album. Waren alle soundtracks maar zo!


Report a fault or send us additional info!: Log on

 



More