Baby


Citadel Records (0795817713129)
Movie TV Series/TV film | Release date: 09/01/2000 | Film release: 2000 | Format: CD
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!





 

# Track   Duration
1.Baby1:57
2.Spring4:35
3.Dance2:37
4.The Last Ferry2:53
5.Dreaming1:07
6.Thanksgiving1:36
7.Sophie2:20
8.Seahorse1:32
9.William1:23
10.Summer's End1:41
11.He Was Your Brother2:06
12.November Moon / The Letter5:31
13.Winter1:42
14.First Snowfall3:13
15.She Walks In Beauty2:56
16.Mare's Tails2:26
17.The Wise & The Lovely2:33
 42:07
Submit your review Hide reviews in other languages

 

Baby - 06/10 - Review of Lammert de Wit, submitted at (Dutch)
De Amerikaanse tv-film Baby uit 2000 is geregisseerd door Robert Allan Ackerman, die vooral films voor TV regisseert en af en toe een bioscoopfilm. De film wordt algemeen niet erg hoog gewaardeerd, mede vanwege het voorspelbare verhaal en de matige dialogen.
Het verhaal draait om het gezin Malone, bestaande uit moeder Lily (Farrah Fawcett), vader John (Keith Carradine) en dochter Larkin (Alison Pill). Ze hebben nog niet lang geleden hun kleine zoontje verloren. Dan ligt er op een dag een baby op hun stoep, die een briefje draagt met het verzoek om het kind voor een tijd in huis te nemen. Dat doen ze en ze voeden het op als was het hun eigen kind. Maar steeds begint de vraag zich aan hen op te dringen wat ze doen moeten wanneer de echte moeder het weer komt ophalen...

De muziek bij deze tv-film is van Jeff Danna, die er een ingetogen score voor componeerde. Nu hebben tv-films vaak nogal nogal beperkte budgetten voor de muzikale omlijsting van het verhaal en dat kun je ook bij deze film goed merken.
De score is niet alleen nogal ingetogen, maar de meeste tracks wordt gespeeld door slechts een paar muzikanten. Daardoor heeft de muziek een toch wel erg minimalistische kleuring meegekregen, die de harmonische arrangementen toch wat mager maken.
Direct vanaf de openingstrack merk je al dat de muziek qua instrumenten erg karig is. De op zich al wat trage melodie wordt hier gespeeld op een getokkelde gitaar, een altviool, een fluit en een piano. Daarnaast hoor je nog wat lichte percussie voor de nodige opvulling. En dit type instrumentarium komt in de meeste tracks op die beperkte schaal steeds terug, waarbij de ene keer het ene instrument wat meer op de voorgrond staat en een andere keer een ander instrument. Danna wisselt slechts beperkt in het instrumentarium, hooguit een viool voor een altviool, een harp voor een getokkelde gitaar of een blokfluit voor een dwarsfluit. Soms komen in een track wat meer strijkers voorbij, maar de muziek komt niet voorbij de indruk van een orkestje met een handvol solisten. Slechts af en toe lijkt de muziek wat meer indruk te maken, maar dat is dan vooral naar het eind van het album.

De arrangementen zijn op zich nog wel heel aardig en de muziek kabbelt wat rustig voort. Uit die muziek klinkt toch wel iets door van een soort hoop of verlangen, want steeds lijkt er iets aan de muziek te ontbreken, wat dat gevoel van een mooi vergezicht oplevert, waar je misschien ooit eens zult kunnen komen, maar die nu nog ongrijpbaar ver weg ligt. Dat licht dramatische blijft voortdurend in de muziek hangen. Tegelijk heeft Danna de onderlinge instrumenten mooi op elkaar afgestemd, waarbij alles prettig in harmonie met elkaar is, van melodie en tegenmelodie.

In een paar tracks komen de nodige soundscape-achtige klanken nogal naar voren, die dan uit de elektronische trukendoos komen. De muziek ligt dan gelijk minder prettig in het gehoor, zoals in 'Dreaming' of 'November Moon'.
Ook is de muziek soms wat meer up-tempo, maar dat blijven toch een beetje uitzonderingen, zoals in 'Summer's End', die daardoor gelijk veel opgewekter klinkt.

Kortom, met zijn muziek voor de tv-film Baby heeft Jeff Danna een nogal minimalistische score gecomponeerd. De melodieën spreken daarbij niet echt aan, maar de muziek is fraai harmonieus en goed gearrangeerd voor wat betreft het beperkte instrumentarium. Danna heeft geprobeerd om binnen dat kleine aantal instrumenten toch een zo afwisselend mogelijke score te maken, maar het voorkomt niet dat veel muziek toch wat op elkaar lijkt. Die muziek is rustig, vaak ingetogen en heeft een lichte dramatiek over zich. Het kabbelt allemaal rustig voort. Pas meer naar het einde van het album wordt de muziek af en toe wat voller, maar het blijft toch met elkaar wat mager. De waardering komt dan ook niet hoger dan 63 uit 100 punten.

Other releases of Baby (2000):

Baby (2000)


Report a fault or send us additional info!: Log on

 



More